Dnes mě minul chlapík, z něhož jsem cítila vůni dole hořká a nahoře kožená, úplně takhle rozvrstvený, obě stejně silný. A na ten jeden nádech to byla božská vůně, lahodná. Co by to tak mohlo být?
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Cokoliv.
Takováhle otázka - ruská ruleta...
...neurčitelné
Resp. může tady někdo napsat tip, a může to klapnout. Ale jak to zjistíš.?..
...kožených vůní je hodně.
...pak záleží, jak Ty vnímáš, co přesně je pro Tebe "hořké",
a vůně vůbec
...a ještě pak záleží, jakou chemii měl nositel.
Pokud se zde sejdou tipy na vůně, které by to mohly být, pak, i když půjdeš do parfumerie a vyzkoušíš je, nemusí na Tobě vonět tak, jako na tom týpkovi, a přesto to jedna z nich může být
Nejlepší je - prostě člověka oslovit a pochválit parfém a pak se zeptat, čím voní...
Dělám to tak.
Když to fakt stojí za to
Miru zeptat se ho mě napadlo až moc pozdě, já jsem se tím napřed opájela :-)
Je něco podobného In Love Again? Diky
stes Ano, Capelli d'Oro (Linari) ![]()
Měla jsem v jednu chvíli obě vůně, ILA dokonce v původní verzi, a težko bych mezi nimi našla rozdíl. Možná jen ve výdrži, kdy ILA byla slabší a s kratší výdrží, ale to se dá přisuzovat stáří konkrétní vůně.
Tak se taky zeptám - podobá se nějaká dostupná vůně Indian Summer Priscilla Presley /popř. Indian Summer Red/? Narazila jsem jen na no name napodobeniny...
Poradíte mi vůni, kde je pěkná pivoňka? Jsem nešťastná, že moje milovaná Mon Guerlain Florale skončila a hledám něco ideálně velmi podobného této.
Já mám vždycky s příchodem jara děsnou chuť na květinové vůně, dokonce lačním i po klasické Chloé, kterou jinak vůbec nemusím
. Ale kupuju si jen maličký flakon 20ml, na uspokojení jarních chutí mi to stačí, pak mi začne lézt krkem
.
vanilka Pěkná pivoňka je v Miss Dior Blooming Bouquet, aktuálně prodávaná verze 2023 s barevnou textilní mašličkou i relativně dobře drží. Proti Mon Guerlain Florale je určitě lehčí, trochu víc studená a křehká.
A přidám:
Euphoria Blossom
Peoneve Penhaligon's
4711 Acqua Colonia Peony & Sandalwood
Sport for Women Jil Sander
Fleur de Pivoine Karl Lagerfeld
Pivoine Fragonard
jerry Jil Sander sport jsem měla na léto několikrát, je pěkná. Euphorii Blossom jsem měla taky a ta tuším taky skončila ![]()
E.B. se na Vinted pořád koupit dá (naštěstí - je to oblíbená vůně mé dcery), ale už jen 30 ml balení.
Zkus Fleur de Pivoine, tak je povedená.
vanilka Rose Pivoine, Peonypop, Holy Peony a ta pivónia od Armani...ma taky japonsky nazov, neviem si spomenúť.
Pivoine Suzhou - tu jsem opominula úmyslně, protože pivoňky nemnoho, cena vysoce převyšuje výkon.
slniecko Peonypop myslíš od Hermetica? Shodou okolností jsem si od nich právě objednala nějaké vzorky, tak jsem zvědavá, zejména na výdrž, když mají být bez alkoholu.
...vůni nějakou od Hermetica jsem také měla v tužebníku, dokud jsem nezjistila, že je právě bez alkoholu...
Ale jsem zvědavá na Tvé dojmy!![]()
A objednáváš z jejich stránek nebo nějakého zahr. parfémového eshopu.?
(taky mám tipy na objednání, ale z toho zahraničí mám obavy, aby mi ty poklady došly...![]()
)
Miru Já naopak objednávám nejraději přímo ze zahraničí od dané značky (možnost vybrat si vzorky do setu na přání + často i slevový kupón v případě, že následně koupím celý flakón). Jsem zvědavá hlavně na výdrž.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my