Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 02. ledna 2015 21:03
Reakce na barbucha:

...když je koření plyšové, hebké, hladké, plné, delikátně pikantní a nemá hlavní slovo - je to moc dobré.!

(Daim Blond, Jaipur Saphir, Back to Black, Lyric Woman, Ilaya, Amoureuse Parfums del Rae, Scent Theo Fennell, Musk Lorenzo Villoresi, Rosier Ardent Nez á Nez, Femme de Montblanc, Styleessence Jil Sander...)

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 11. ledna 2015 03:16

Ok, takže dôležitá otázka...kam zaradzovať parfémové olejčeky, rollonky, ako sú arabky trebárs...sú to parfémy, mini, alebo vlastne odstreky?

A ďalej - ako s čistými parfémami, sú to vlastne plné balenia, alebo mini?

Edit...a čo tuhé parfémy:

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 11. ledna 2015 10:09
Reakce na slniecko:

Já si parfémové olejíčky typu El Nabil dávám do miniatur, ale klidně by mohly být i v parfémech, záleží na tobě. 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 12. ledna 2015 17:24

Je u White Linen od EL velký rozdíl mezi EDT a EDP?

Která se mi bude víc líbit? (a bude se mi vůbec některá z nich líbit)

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 12. ledna 2015 19:22
Reakce na RoSa:

Já ti nevim. Kdysi jsem ji měla, asi EDP... no neni to špatný, taková jemná aldehydovka. U EDT bych se dost bála tý uváděný frézie, ta je sladká vždycky 

Offline Mitzi admin
1514 příspěvků moje polička 16. ledna 2015 01:41
Reakce na Miru:

Hermès Voyage

- prosím, jak voní.?

(mohlo by se mi to líbit...)

EdP načichanou nemám, ale EdT mám a tvůj šálek čaje to teda není

Je hodně pánská. Kdysi jsem ji koupila manželovi a jemu nějak vadí, tak jsem si ji nechala a občas ji s sebou vozím, když spím na hotelu. (Zavoním si pokoj před usnutím.)

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 16. ledna 2015 09:26
Reakce na Mitzi:

...děkuji...

Já už ale zjistila, že já a Hermés nee...

Na mně to prostě nevoní  - buď je to vyloženě pánské a drží to pár vteřin a nebo to jsou nasládlé zeleninové polévky...

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 17. ledna 2015 23:49

Netušíte někdo, co je zač ten flakon uprostřed vedle tý žlutý Sabatinky? (Já ani nevím, čím jsem se to voněla...)

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 17:57
Reakce na :

Ha! Máš pravdu, už jsem to našla:

(http://bytzenoujeuzasne.blogspot.cz)

Ani netuším, jak jsem k tomu přišla.

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 18:56
Reakce na Hoolinkah:

...jo, s tímhle svého času, resp. s celou sadou otravovali před kdejakým obchodem...

...začínalí s částkou přes tisíc, ale že jste to "VY", tak za třistapade

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 19. ledna 2015 13:17

Může někdo popsat André Courreges Empreinte EdP ?

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 09. února 2015 10:26

Nezkoušel jste náááhodou někdo v poslední době Organzu z nějakého novějšího testeru?

Právě jsem narazila na pár názorů, že je to nejspíš další oběť restrikcí IFRA a výsledek je prýd dost smutný.  To by mě teda hodně zamrzelo, už jsem měla v plánu si ji znovu koupit...

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 11. února 2015 13:39

Může někdo popsat Le Parfum Denis Durand Couture? Není to zrovna davovka. Našla jsem jen jedinou recenzi a ráda bych ještě další názory. Děkuji.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 11. února 2015 16:46
Reakce na evik77:

Le Parfum Denis Durand Couture se mi zdá z těch "běžných" Micallefek nejpovedenější, ty ostatní mi přijdou všechny takové na jedno brdo. Pokud jde o můj pohled: teplá, trochu živočišná skořice s medově sladkou, až cukernatou růží, ambrou a kůží. Drží výborně. Cena, za kterou se zjevila na elninu, je úžasná.

Teď mě tak napadá, že v jistém ohledu má vlastně typově společné styčné body se Santal Royal (skořice a kůže), i když je to hodně vzdálené příbuzenství, protože Denis Durand tam má mnohem výraznější tu medovou sladkost a je jednoznačně ženská.

Na druhou stranu ale přesně tohle z ní dělá vůni, kterou asi není úplně radno kupovat naslepo.

Offline andry spravce
2977 příspěvků moje polička 11. února 2015 16:54
Reakce na evik77:

taková elegantní ambrovka (jakože ambergris) šmrncnutá skořicí s lehkým kultivovaným oudem. až se dostanu zase dom (ke své skromné vzorkové zásobě), můžu napsat obsáhlejší elaborát.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 11. února 2015 19:24
Reakce na wendulka:

Složení mě dost láká, med a skořice zní super, myslím, že jsem četla něco i o pomerančích, ale ta ambra - aby mi nerozjela migrénu. No ale za tu cenu... Prodat mohu vždycky, že. A ten adrenalin... Santal Royal mě trochu zklamal, ty ovocné tóny nic moc. A od Guerlaina bych čekala ráznější nástup, Santal Royal je spíš taková vůně ala "Hlavně nikoho nevyděsme." 

EDIT: A teď jsem si přečetla     Tvoji dnešní recenzi a jsem v háji. Teď budu pořád lézt na elnino a hypnotizovat ji. 

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 11. února 2015 19:25
Reakce na andry:

Napiš, prosím. Ambre Gris jsem kdysi zkoušela a moc mě nezaujala. To si budu muset znovu najít svoje poznámky... 

Offline qanik
86 příspěvků moje polička 11. února 2015 19:54

Prosím o radu znalkyne vôní Chanel:

Vedel by niekto popísať, aký je rozdiel medzi Coco Edp a čistým parfémom? A medzi Allure Edp a čistým parfémom?

Sú veľmi rozdielne? Je čistý parfém ostrejší či "oblejší", hladší ako Edp?

Ďakujem.

Offline andry spravce
2977 příspěvků moje polička 11. února 2015 20:48
Reakce na evik77:

myslela jsem ambergris jako složku, ne vůni od Balmaina

http://www.fragrantica.com/notes/Ambergris-524.html vs. http://www.fragrantica.com/notes/Amber-54.html