Miru Taky špatný-zpočátku líbivá, ale pak moc urputná a obtěžující. Pro mne. Nemám obvyklé vnímání vůní
Odstřik Guidance46 skončil zas jako dárek v rodině. Ještě že má muž hafo ženských potomkyň:)
Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?
...nee, naprosto Tě chápu!.
Třeba ta Existence - jako taky se mi líbí hodně(ze vzorku), ale pak mě najednou začne otravovat, nevím, čím. Mám pocit, že je "moc" pěkná/líbivá, taková plochá/ale ne řídká, drží velmi dobře, ale...
...možná, jakoby bez emocí.?.
To je pak právě super ty vůně si zkusit, fakt v ní, v té vůni, chvíli být, jestli se navzájem sneseme![]()
![]()
sisa.b
...gratuluju!,
Nádherná, tuberózová ![]()
![]()
Má ju v pamäti ako staršiu sestru Narcotic Venus. Ale už nemám s čím porovnať a po pričuchnutí som si hneď na ňu spomenula. Ja to neviem popísať, je krásna, ani horká, ani žuvačková, len omamná tuberóza
Aj ja blahoželám tebe ku krásnemu úlovku ![]()
Miru Přesně popisuješ můj pocit z Guidancí:)))
To je pak právě super ty vůně si zkusit, fakt v ní, v té vůni, chvíli být, jestli se navzájem sneseme
To je idealni selekce pro nakup. Pokud se netouzim prestriknout, je to blbe a vune leti ze seznamu :)
...přeeesně![]()
Miru jak ti sedi Her Majesty? Me zklamala, nejak jsem cekala neco jineho/vic/sytejsiho...?
...no, takhle - já mám fakt delší dobu divný období.
Nic se mi nelíbí, nic mi není dost. Nic mě neposadilo na zadek. Nevím, co chci. Teda jo, vnitřně vím. Ale zatím jsem na to nikde nenarazila.
Takže si vlastně pořizuji neškodné vůně, které mi nepolezou na nervy,
nechci po nich/po těch vůních žádná hlubokomyslná poselství,
stačí mi, když mi podpoří pocit čistoty a "voňavosti".
Tyhle vůně jsou v podstatě nezřídka chválené i.
To, že to nejsem vyloženě já.?. Hm, co už.
Až najdu něco, co mi vyrazí vzduch z plic a zmáčkne duši, koupím![]()
Jsem se vykecala![]()
Her Majesty je odnož - dle mě - Nomade EdP Chloé
(ano, i já si ji představovala, naivně, jinak. Už jen kvůli krásnému jménu... ...ale když jsem přečetla složení a zkoukla díla parfumerky... Přitom "stačilo" přitvrdit v intenzitě u všech ingrediencí, když už nic jiného).
Líbivá, chválená. Spíše intimní intenzity.
No, pro Tebe, fajnšmekra, nedivím se Tvé reakci...
...pro zmlsané nosy je to takový neutrál, takové neškodné voňavo![]()
To je idealni selekce pro nakup. Pokud se netouzim prestriknout, je to blbe a vune leti ze seznamu :)
...ještě k tomuto -
vlastně tím, jak si vzorky od některých vůní kupuji opakovaně, tak se té které vůně nabažím a zjistím, že už ji vlastně "tak nutně nepotřebuji"..!.
Rekord ve zkoušení držím s vůní Patchouli Magnetik - tu jsem takto "prověřovala" cca dva roky.
Pak jsem si ji pořídila. Vypotřebovala a
stačí.
![]()
Koupila jsem si k dovolený na Sicílii Acqua di Parma Buongiorno. Ještě nový plavky, starej slamák a už se vidím, jak sedím na kufru v chodbě očekávajíc odjezd (za dlouho)
Ad Guidance- zvláštní, jak to ta vůně dokáže. Skoro jsem si ji koupila na místě v niche parfumerii na Ischii před 2 lety. No nekoupila. Pak jsem si objednala vzorky Guidance i Guidance 46 a blahořečila si, že přece jen nejsem pokaždé dětinsky nedočkavá.
Miru přesně, jak jste to popisovaly, začl být otravná. I když si dovedu představit, že by to byl lapač komplimentů.
![]()
![]()
(já brzo ráno schválně vymáčkla poslední kapku vzorku Existence a - jo, pěkná, ale představa, že být v ní celý den.?. Jak insta dokonalá Kiki, přilepená na mě jak žvejka, co nejde sundat. Ale chválená by byla, přesně...)
Miru Kdybys v Existenci alespoň půl dne vydržela(samozřejmě by nemohlo jít o mnoho střiků-tak 4 max), možná by tě překvapila![]()
...ale já neříkám, že není pěkná. Naopak.!
A nejvíc je mi na ní sympatické, že má v sobě kadidlo, to se mi moc líbí v kontrastu ostatních složek. Resp. ne, že by bylo evidentní, ale tu vůni ukotvuje, uzemňuje, dodává stabilitu.
No, na můj vkus je pěkná jakoby moc, bez nějaké skryté šmouhy...
(nemám v ní co objevovat...)
![]()
...mám divné období. Nelíbí se mi nic.
Snesu na sobě Fleur de Peau.
Do práce Her Majesty.
Zbytek - plno vzorků, co mám, jako jo, příjemné, ale nic z toho není že - jéé, to si koupím...
Ale napadla mě teorie - že jak nemám žádnou peri ani menopauzu
(funguju zatím úplně normálně...),
tak mám parfumopauzu![]()
![]()
![]()
Miru já mám mizerný období- třetí týden se mi táhne nějaká choroba, co začla jako urputný kašel, pokračovala dutinama a končí bez čichu a chuti. A covid to není. Mám dvě hrstky vzorků z woodberg.de a nějakého španělskéh eshopu, zkoušela bych, až bych brečela a nic. Voním se ze zvyku, požitek žádný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje