...a z prvních dojmů - už tě nějaká oslovila víc.?, nějaká se ti líbí hodně.?.
Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?
Krása, hlavně ty Opusy, neznám z těch novějších ani jeden ![]()
Ja tohto drobca naslepo ![]()

sisa.b Gratulace k odvaze! A dobrou chuť!![]()
sisa.b Hezká balení i těch vzorků, to je vlastně jako další samostatný dárek!
Sweet Potato Na mně ta šestka držela i po sprše :-).
Žeby ji stvořili pro tebe? Je krásná.
Sweet Potato Asi :-)
999 Kdybys ji chtěla ještě vyzkoušet, řekni si.
Sweet Potato Díky :-)
sisa.b to je krásna vôňa ![]()
A Pissara sa s tým balením vždy vymazlí....
To, prosím, myslíte Opus VI.?.
Musím říct, že co jsem zkoušela ty nové Amouage, vyznívají decentně, sofistikovaně luxusně, sice se drží jen u kůže, ale přežijí sprchu...
Doputoval mi další slepák. Apollonia Xerjoff, flakón i balení nádherné, ale vůně na první počich nezajímavá, nudná, jemná, a prchavá. Dám ji čas a počkám na vedro.
A asi týden mi doma leží F. Bianchi Angel's Dust a Sex and the Sea Neroli. Tam je to taky šlápnutí vedle, netrefily se mi do vkusu.
Ještě asi risknu slepák Xerjoff Via Cavour I , a potom si dám se slepáky pauzu ![]()
...hmm, ta Apollonia má už i složení efemérní...
Via Cavour - jukla jsem, zkoušela jsem ji a mohla by se Ti líbit.
A hledáš, ráda by jsi nějaký konkrétní typ vůně, zaměření nebo jen tak střílíš.?..
Jen tak střílím ![]()
...oukej. A jako, že jukneš na složení, jo, jestli se Ti líbí.? Nebo flakon, nebo promo nebo.?.![]()
Většinou promo, pročítám recenze, mrknu na složení, a vždy se snažím si vsugerovat že se mi vůně bude líbit ![]()
Ještě mám blbou vlastnost, že si i ty nevydařené slepáky nechám, nic nevracím ![]()
...mě taky obtěžuje vracet vůně. Jednou za sto let vracím.
Jinak mi nákupy naslepo vychází
(viz moje polička nynější, vše naslepo)
Pro mě je prvotně zásadní skladba složení a pak, jestli znám značku, jak tvoří, nebo když od značky nemám nic vyzkoušeno, tak jak na mě celkově působí.
Sice také pak přečtu všechny dostupné recenze, názory na danou vůni, ale vždy si uvědomím, že pro mě je to vlastně k ničemu... Jako světlý bod vždy ale vidím, když jsou ty názory kontroverzní, nebo ne všechny nadšené, případně i jistým způsobem zavrhující... Pak je šance.
Ale i z těch recenzí se dá udělat obrázek, jak to nejspíš voní, drží, atp. v kontextu toho, co má recenzent na poličce...
Jojo, je to pečlivá příprava![]()
...kukla jsem Ti do tužebníku -
znáš Acne Studio Frederic Malle?.
To je taková mýdlová Insolence
A znáš Fleur Narcotique Ex Nihilo?
Velmi příjemná, opakovaně kupuju vzorek![]()
((a obě se dají vyzkoušet...
))
Ani nevím co vše v tužebníku mám, Acne Studios jsem snad letmo vyzkoušela v Ingredients, byla růžově svěží, a Fleur Narcotique myslím jsem ještě nezkoušela. Docela jsem uvažovala o Sweet Morphine od Ex Nihilo, kvůli tomu názvu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje