Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?

10. srpna 2014 12:35
Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 22. března 2026 12:35

Miru....(nemám v ní co objevovat...)

To mám u naprosté většiny vůní, jež nabízí naše -  i niche -  parfumerie. Ale člověk nemůže "nosit" NEUSTÁLE" nějaké proměnlivé pecky. Chce to střídat. Proto mám tak různorodou poličku

A myslím, že tvé období parfum-klidu je úplně v pořádku:)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. března 2026 13:10
Reakce na Korsičanka:

To mám u naprosté většiny vůní, jež nabízí naše -  i niche -  parfumerie. Ale člověk nemůže "nosit" NEUSTÁLE" nějaké proměnlivé pecky. Chce to střídat. Proto mám tak různorodou poličku

...jasné, tomu rozumím, v podstatě to mám i obdobně

A myslím, že tvé období parfum-klidu je úplně v pořádku:)

...děkuju!.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 22. března 2026 16:29
Reakce na marieu:

Miru já mám mizerný období- třetí týden se mi táhne nějaká choroba, co začla jako urputný kašel, pokračovala dutinama a končí bez čichu a chuti. A covid to není. Mám dvě hrstky vzorků z woodberg.de a nějakého španělskéh eshopu, zkoušela bych, až bych brečela a nic. Voním se ze zvyku, požitek žádný.

​Lituji tě, měla jsem něco podobného a ztráta čichu a chuti mě opravdu vyděsila, covid to přitom nebyl. Já jsem se z toho vykřesala po dvou týdnech, ale manžel se trápí už třetí týden.

A uvědomila jsem si, jak moc mi vůně umí zvednout náladu, bez nich (respektive s nimi, ale aniž bych je cítila) byl život podivně bezbarevný.

Ale teď už si je zase užívám a zrovna přemýšlím, čím voňavýn si udělám radost jako náplast za to, že se opět nedostanu na pražský koncert Marthy Argerich, neboť zrušila všechna svá evropská vystoupení. Asi mi není souzena, a to jsem se tak těšila. Takže hledám nějakou oduševnělou růži...

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 22. března 2026 16:53

Miru Neznám, podívám se na to, díky!

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. března 2026 16:53
Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:37

Fleur taky mám lístky, měla jsem jít se spolužákem z medicíny (natrefila jsem na něj po letech úplně náhodně, když jsem s ním konzultovala na mikrobiologii výsledky a léčbu v takovém zapeklitém případu)- kdysi jsem ho ve škole Marthou "nakazila". Upřímně pro mě je stále nejlepší klavíristkou všech dob, neznám lepší interpretaci Ravelova Kašpara noci (kdysi jsem si vypůjčila ty básně od Aloysia Bertranda, ta hudba je prostě dokonalá). Zklamání je to veliké- na druhou stranu je to dáma v letech a myslím, že byla i vážně nemocná. S tím čichem a chutí je to fakt tragédie. Něco málo už jsem teda cítit začla, ale je to velmi, velmi slabé a ta plochost, bezbarvost je opravdu velmi citelná.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:44

marieu Já vím, že už má svůj věk, o to víc je mi to líto. Kdykoliv hrála někde poblíž (Vídeň, Praha), vždycky jsem na to rezignovala kvůli práci. Naposledy jsem byla krok od koupení lístků - zbývaly poslední dva. Než jsem se stačila zeptat, jestli bych si mohla vzít dovolenou, když právě začíná semestr, tak se vyprodaly. Hořkou pointou je, že semestr pak kvůli povodním začal o týden později.

Přeju Ti, ať se čich co nejdříve vrátí v plné síle!

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:46

marieu Fleur 

...moc Vám přeji, ať se Vám nosíky co nejdříve spraví!.

(zažila jsem to u covidu, dva měsíce  čich absolutně nula a pak postupný návrat, který opravdu člověka velmi znervozňuje, resp. to, jak ne/cítí... A zvláště u parfemaniaků...)

Určitě to zas bude dobré...

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 22. března 2026 18:00

Fleur já jsem to taky vždycky vypustila kvůli práci a/nebo rodině. A teď to mám, no.. 

Miru to hude samozřejmě zase v pořádku. Ale to překvapení- o co je svět chudší...! Zajímavá zkušenost, každopádně.

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 22. března 2026 21:02

Fleur marieu Já jsem měla štěstí, Marthu Argerich jsem viděla (a slyšela) v únoru a byla úžasná. Působila velice vitálně, ale v tom věku se může stát cokoliv. Říkala jsem si, jestli to už není naposledy. Tak kdoví.

Bez vůní je svět o hodně chudší. Tak ať se to brzo zlepší!

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 22. března 2026 21:09

Miru blackviolet děkuji, já už mám čich zpět, ale bylo to hodně frustrující!

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 12:23

Pořídila jsem si třicítku nové Fig Tea Intense od Patricie Nicolai a oproti toaletce je to opravdu výrazný rozdíl v sytosti a intenzitě vůně. Mám ji jako prázdninovou, tak si budu alespoň už teď od jara navozovat pocit volnosti a svobody.

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 14:51

Fleur Tu mám v plánu vyzkoušet a v lepší intenzitu jsem doufala. Takže pořídím asi taky třicítku na léto, což je u mě už tradice, nějaká Nicolai je u mě v létě vždycky.

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 16:33

blackviolet Já teď dostala dárek k odstřiku Jardin de L'Élysée - mlhu na polštář od Nicolaï - levanduli. Vydařená

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 17:01

Korsičanka Levandule na polštáři, to musí být moc příjemné