Nic konkretniho,ale vsude je velke mnozstvi polske kosmetiky. Mela jsem Polku kolegyni a nepouzivala nic jineho, péče byla videt a ona rikala,že Polky o sebe velmi pecuji a kosmetiku maji opravdu ok. Parkrat jsem tam byla a sledovala jsem. Samozřejmě urcity vzorek a prostredi taky hralo roli,ale mela pravdu. Mate k te kosmetice nejaky poznatky? Ja jen letitou Zaiju a treba kozi telova řada ok.
Oblíbený krém na obličej...
Na krk a dekolt by se měly používat trochu jiné produkty, protože pokožka v této oblasti je prostě jiná, netvoří se na ní mimické vrásky, spíš se jedná o povolenou pokožku se ztrátou elasticity a hutnosti.
Takže v ideálním produktu by měly být ingredience stimulující tvorbu kolagenu a elastinu, aminokyseliny + peptidy (např. Uplevity, Vanistryl, Idealift, Syn-Hycan) + některé rostlinné extrakty (zejména z plodu kigélie africké nebo břečťanu)
Na tvari predsa tiez chceme dosiahnut tvorbu kolagenu a elastinu, nie?
Opožděně, ale přece... ![]()
Diego Dalla Palma: pokud beru v úvahu, co krém deklaruje za efekt, tak za mě je to ok - díky poměrně inovativní formě vit. C (3-O-Ethyl Ascorbic Acid) může dobře fungovat, navíc je doplněný klasickým, v tuku rozpustným derivátem Ascorbyl Palmitate. Kys. hyaluronová + vit. E, a to je zhruba všechno. Takže projasnění pleti, podpora tvorby kolagenu, redukce tmavých skvrn, to všechno se dá od toho krému očekávat.
Trochu mě překvapilo použití ne úplně bezproblémových emulgátorů, zvlášť v krému, kde vit. C v této formě nedělá problém. Ale asi k tomu má výrobce nějaký důvod ![]()
geekygirl Určitě ano! Nechtěla jsem popřít, že by se produkty určené na tvář nedaly použít i na krk a dekolt. Spíš jsem jen chtěla vyjádřit, že použití některých složek v těchto produktech se při péči krku a dekoltu vůbec neuplatní. Např. pokud používám na tvář produkt s peptidovou péčí zaměřenou na mimické vrásky (SNAP 8, Matrixyl 3000, Matrixyl Morphomics, ...), tak jejich aplikace v oblasti krku a dekoltu se míjí účinkem, protože na krku žádnou mimiku nemám. Ne, že bych tam neměla vrásky, ale ty vznikly jinak.
A protože v emulzích je nutné zvažovat poměrně malé procento, které je k dispozici pro nakombinování vhodných aktivních složek, tak je lepší použít produkt, který se soustředí výhradně na zlepšení této oblasti. Je to čistě jen úvaha ohledně účinnosti toho krému ![]()
baltik Na začátek srovnání jen jednoduchá úvaha, bez ohledu na to, jaké ingredience ty krémy skutečně obsahují - produkt od Niodu je neemulgovaný, tzn. při formulaci má tvůrce asi 5x víc "místa" ve formulaci, pro použití aktivních složek ![]()
Neck Elasticity Catalyst (Niod): obsahuje kombinaci skvělých aktivních složek pro posílení hutnosti pokožky a zvýšení elasticity - (zmíním jejich obchodní názvy, protože se dají k nim líp vyhledat další informace) Majestem, Carnitine, X50 Silhouette, Relistase, Thymulen, Biopeptide El a vynikající Progeline. Kombinaci zvolených rostliných extraktů nezmiňuji, protože té peptidové péči se dá těžko konkurovat ![]()
Cold Plasma+ Neck & Chest (Perricone): lipofilní forma vit. C (Tetrahexyldecyl Ascorbate), ALA, Dermican LS, Niacinamide, Bisabolol. Tady bych spíš hodně sázela na účinost vyšší dávky vit. C, který se postará o boj s antioxidanty, hyperpigmentaci a podporu tvorby koleganu. Ve srovnání s produktem od Niodu je to taková průměrná klasika.
Premium Naite Thread Neck Cream (MEDI-PEEL): hydrolyzovaný kolagen a elastin jsou fajn na okamžitý efekt zvlhčení a vyhlazení pleti, s prvním umytím se vrací do přírody... a to bez ohledu na PR kecy ohledně mořského kolagenu se "speciálně malými molekulami". Prostě všechny tyto molekuly jsou tak velké, že pokožkou neproniknou. Jediná šance jak toho dosáhnout je kolagenová vlákna rozbít na menší části, ale to už jaksi není kolagen
Další aktivní složky jsou Adenosine, Pathenol, Ceramide, Syn-Ake, Syn-Coll a poměrně pestrá směs rostlinných extraktů. Krém by mohl být docela účinný, i když moc nechápu použití peptidu Syn-Ake, který má efekt botoxu, tj. je primárně určený na mimické vrásky.
Silikony ve složení si už všichni umí najít, takže je nezmiňuju ![]()
...děkuji! Dostala jsem cestovní balení k nákupu, tak jsem ráda, že ho mohu s klidem vypoužívat. Je příjemný...
baltik já mám už přes půl roku doma ten nec od niodu a jsem s ním docela spokojená, nemyslím si, že díky němu nikdy nebudu mít vrásčitej krk, ale koupila jsem si ho proto, že jsem měla pocit, že mi ta kůže jakoby vadne a to se dost zlepšilo. Jestli jsou v něm silikony, je mi fuk, já si ho koupím zas.
prďola Moc moc děkujeme ![]()
prďola Jsi prostě ohromná. Já jsem to už po té sedmdesátce prostě přestala řešit.
Miru Darina Val baltik nz ![]()
černá káva ono je ideální, když to člověk začne řešit kolem věku 30+ ještě jako prevenci, všechno ostatní je míň účinné dohánění včerejšího dne ![]()
stes Vývojářka kosm. produktů = kosmetický průmysl a ta si určitě nebude kálet do vlastního hnízda ![]()
Jakkoliv vypadá, že odpovídá velmi otevřeně a upřímně, tak by mě velmi zajímalo, jak by se stavěla k povoleným limitům parabenů zvlášť, pokud je většina uživatelek zvyklá kosmetiku vrstvit, tzn. najednou může mít na pokožce třeba trojnásobnou dávku (a mám na mysli zejména Propylparaben a Isobutylparaben).
Stejně tak cudně pomíjí, že většina formulací obsahuje ingredience, které zajišťují větší penetraci do hlubších vrstev pokožky (rozpouštědla), aby se dosáhla co největšího efektu aktivních složek. Poskytnout stejnou možnost složce, která může participovat na vzniku rakoviny chce asi málokdo.
Ostatně DDT se ve své době taky používalo s posvěcením úřadů...
prďolatakže je to spiš promo![]()
stes Udělej si názor sama...
Isobutylparaben is in the parabens family of preservatives used by the food, pharmaceutical, and personal care product industries. Parabens mimic estrogen, are potential hormone (endocrine) system disruptors, and were found in the breast cancer tumors of 19 of 20 women studied (Darbre 2004). The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tested urine from a group of 2,548 Americans over the age of 6 and found parabens in over 99% of samples (Calafat 2010). Isobutylparaben is closely related to butylparaben, a compound considered to be a potential human endocrine system disruptor by the European Commission on Endocrine Disruption (EU 2007). Isobutylparaben appears to be more strongly estrogenic than butylparaben (Darbre 2002, Vo 2010), but receives a lower hazard score in Skin Deep because of the limited amount of toxicological research on this chemical. Subsequent research and agency assessments may find isobutylparaben to be as or more hazardous to the endocrine system than butylparaben.
stes ony tady ty rozhovory s tvurkynemi kosmetiky, ktere maji vlastni znacku (podobne jako to bylo s tou Barbarou Paldus a jeji znackou Codex) vzdycky nakonec vyzni, ja jsem lepsi, ja jedina tomu rozumim, prestoze to ma byt o lzich v kosmertickem prumyslu apod, a nechapu, ze jim na to media porad skacou
baltik aha, to ja vubec nesleduju, neznam...ty tvurkyne kosmetiky. Proste jsem si to precetla a dala sem, prave proto, že dotyčná to,čemu se vyhybame, jakoby zlehcovala a to mi přišlo divny.
černá káva ono je ideální, když to člověk začne řešit kolem věku 30+ ještě jako prevenci, všechno ostatní je míň účinné dohánění včerejšího dne
Jojo. Jenže to byl komunismus a indulona ![]()
Takže teď je vlastně jedno, čím se mažu ![]()
Nepouzival tady nekdo MD Perricone? Funguje? Zvazuju nejake serum.pod oci, na dovolene jsem to dost zanedbala a jsem jak vysusena starena.
Candance prdola tady zrovna hodnotila jejich serum na krk a prislo mi, ze ta cenu to nestoji, ze slozeni neni spatne, ale ani zase tak uzasne, aby to oduvodnilo tu cenu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje