Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 23. června 2024 07:25

Já jsem celý život nepoužívala spf, až teď na starý kolena a to kvůli tomu, že jsem začla mít solární ekzem..zvlášť na jaře, když vylezu poprvý na kolo, tak na to tradičně zapomenu a pak se můžu udrbat. Mám teda obyč drogerku z dm, namažu se, vykonám aktivitu a osprchuju se :)  a teď jsem si teda koupila spf na obličej, který tu představila Garfie a ten je fajn, akorát mám trochu problém s tím, že bych se ideálně měla mazat furt do pryč, aby to fungovalo, přidávat ty další a další vrstvy... 

edit a vitaminu D máme tady u nás málo všichni, ať se mažem nebo ne..

Offline Garfie
28025 příspěvků moje polička 23. června 2024 07:29

Ounz Já myslím že ten "můj" se používá jako normální krém, žádné další vrstvy? A dík za připomenutí, musím si ho tady koupit!

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 23. června 2024 07:30

Garfie který to je? To mi nějak uniklo.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 23. června 2024 07:33

Garfie aha, tak jsem to spletla, oni to na těch spf dost často píšou..a tenhle je ale na pleti vcelku fajn

Offline Garfie
28025 příspěvků moje polička 23. června 2024 08:02
Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 23. června 2024 08:05

Garfie díky 

Offline Garfie
28025 příspěvků moje polička 23. června 2024 08:09

Lenka22 Já ho teda neměla, jen vzorek a ptala jsem se na zkušenosti, ale guru prďola ho pochválila. :-)

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 23. června 2024 08:16

Garfie už jsem si ho prostudovala a uschováno pro příští potřebu :-) 

Offline 999
19484 příspěvků moje polička 23. června 2024 09:33

Včera jsem to probírala s moora , tak vám to sem taky dám :-).

Dostala jsem tenhle make up. První moje reakce byla Panebože, co je to za kyt. Jsem zvyklá na lehoučké bb krémy a tohle bylo husté. Rozetřela jsem to a šla si vařit kafe. Když jsem se za chvíli podívala do zrcadla, bylo to perfektní. Nějak to splynulo s kůží a vytvořilo velmi přirozený vzhled. Moory jsem se opakovaně během dne ptala a prý super :-). Má to SPF 50 jako bonus. 

https://www.douglas.cz/p/it-cosmetics-cc-cream-with-spf-50-031544

A pak ještě jeden, tam se trochu cukám s koupí, protože je už fakt drahý. Úplný opak toho prvního, lehoučký, není moc krycí, bez SPF, ale po nanesení vypadáte fakt svěže. Už od té značky něco mám, tvářenky, rozjasňovače... a všechno je hodně dobrý.

https://www.ingredients-store.com/westman-atelier-vital-skincare-complexion-drops-atelier-ii

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 23. června 2024 09:49

Ještě se pokusím ilustrovat to, o čem si posledních pár stránek píšeme, právě na tom krému Rich Coat od Garfie , protože na něm je vidět, jak si s jednoduchým označením SPF už nevystačíme.

Když se podíváte na ingredience, které poskytují UV ochranu a mrknete na ten první graf, tak si ty ingredience (viz červené obchodní názvy ve výčtu nad grafem) můžete najít. Takže bez ohledu na uváděnou hodnotu SPF je vidět, že filtry jsou opravdu širokospektrální + doplněné ochranou proti UVA. Tady navíc ještě skvěle kombinované se silným antioxidantem, který se co nejdřív stará o likvidaci volných radikálů

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 23. června 2024 13:07

Garfie Ounz Tak opakovane nanasat (idealne kazd 2h ) by sa mali vsetky opalovaky, kedze si ich z tvare stierame, potime sa, plus casom a posobenim slnka degraduju. Neviem, ci to nie je aj legislativne upravene (aspon v EU), ze by to malo byt napisane na obale.  Ja to samozrejme tiez nerobim, neviem ako by to vobec slo cez makeup. 

Offline tamara
příspěvků moje polička 23. června 2024 13:07
Reakce na 999:

Včera jsem to probírala s moora , tak vám to sem taky dám :-).

Dostala jsem tenhle make up. První moje reakce byla Panebože, co je to za kyt. Jsem zvyklá na lehoučké bb krémy a tohle bylo husté. Rozetřela jsem to a šla si vařit kafe. Když jsem se za chvíli podívala do zrcadla, bylo to perfektní. Nějak to splynulo s kůží a vytvořilo velmi přirozený vzhled. Moory jsem se opakovaně během dne ptala a prý super :-). Má to SPF 50 jako bonus. 

https://www.douglas.cz/p/it-cosmetics-cc-cream-with-spf-50-031544

A pak ještě jeden, tam se trochu cukám s koupí, protože je už fakt drahý. Úplný opak toho prvního, lehoučký, není moc krycí, bez SPF, ale po nanesení vypadáte fakt svěže. Už od té značky něco mám, tvářenky, rozjasňovače... a všechno je hodně dobrý.

https://www.ingredients-store.com/westman-atelier-vital-skincare-complexion-drops-atelier-ii

​Ten IT CC krém někde chválila Daniela Peštová :-)

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 23. června 2024 13:25

tamara 999 

...mám dojem, že ho tu už prdola komentovala.

No, je v něm dost silikonu teda...

Offline 999
19484 příspěvků moje polička 23. června 2024 13:50

tamara To se nedivím, vypadá fakt dobře.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. června 2024 15:08

Kdyz je nekdo lempl jako ja, namaze si oblicej rano a pak si vzpomene nekdy po obede, tak je myslim marny vsechno. U more se mazu vic, ale na turistickych dovolenych zapominam.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 23. června 2024 18:49

Kokoska videla som na to používať také tuháče, vyzeralo to ako deodoranty, ale boli to uv filtre, kočky sa tým pretierali aj cez mejkap. akurát netuším, kto to vyrába

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. června 2024 19:37

slniecko makeup moc nenosim, kor na dovolene, proste to flakam. 

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 23. června 2024 20:54

Ounz a fakt ti pomaha opalovak proti slunecnimu ekzemu? ja uz asi definitivne zjistila, ze to co se mi dela je od slunce (neni to ani od potu ani od kosmetiky a vyvine se to na nejvic slunci exponovanych mistech) ale opalovak to bohuzel neovlivni

prďola prosim mela bys nejake info k tomu slunecnimu ekzemu, jak co se tyka ochrany tak i osetreni pote? diky moc

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 24. června 2024 09:32

Miru 

Opalovací mléko na tělo a obličej SPF 35+ WoodenSpoon - jo, tohlé mléko by mohlo být I když ono je to spíš než emulgované mléko jen směs olejů "zahuštěná" včelím voskem a s dispergovaným oxidem zinečnatým. Velké plus vidím v plně přírodních ingrediencích a výborně poskládaných mastných kyselinách.

Jenom nezapomeň na zmiňované nanášení co 2h, ale i na použití "správného" množství. Normy se zmiňují o požadováném množství 30 - 35ml na celé tělo, což fakt není málo a já osobně neznám nikoho, kdo by takové množství krému na sebe dával