Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 02. července 2024 20:47

prďola no nazdar, vyhledala jsem si ty první tři, a to je teda přehlídka!

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 02. července 2024 21:30

33lejaby 

...tak to zas já pořád někde něco hledám, čtu napřed co "slibují", pak jdu do složení a když si nejsem jistá, píšu sem...

Ale abych si koupila něco a neviděla složení.? To už se mi nestalo kolik let.

Mám to skoro jako úchylku...

Mini 

...jsou značky, co mají většinu výrobků ok(no, moc jich není teda), ale pak jsou značky, kdy mají něco super a něco nic moc, téměř propadák.

Takže záruka není žádná. 

Ty základní dobré složky a typické špatné složky poznám. Ale třeba nepoznám tu "vatu" nebo nevhodné kombinace některých složek.

Je to také o pleti. Některá reaguje hned nepěkně a jiná snese relativně v pohodě i ty ingredience nedobré(ale proč to pokoušet, že jo...).

Offline Mini
příspěvků moje polička 02. července 2024 23:26

Miru ja poznam tak akorat silikony :) je to ubijejici Milion moznosti k tomu alespon nejake znalosti a clovek je v haji :)

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 03. července 2024 06:04

Mini 

jojo...

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 04. července 2024 16:03

prďola Prosím, kdybys měla chvilku... Zvědavost mi nedá, co je na této emulzi od Sisley (vylepšená verze) tak fenomenálního? Děkuji.

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, PENTYLENE GLYCOL, GLYCERYL STEARATE CITRATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT, ARCTIUM MAJUS ROOT EXTRACT, SPIRAEA ULMARIA EXTRACT, HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, XANTHAN GUM, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERYL CAPRYLATE, CARBOMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRIC ACID, SODIUM PHYTATE, SODIUM HYDROXIDE, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, PARFUM/FRAGRANCE, BENZOIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, TOCOPHEROL, LIMONENE, BENZYL BENZOATE, COUMARIN, CITRAL, BENZYL ALCOHOL. IL#1A

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 04. července 2024 16:19

whiskas Napíšu o víkendu

Miru i ty tvoje dva vedu v patrnosti

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 04. července 2024 16:26
Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 04. července 2024 16:59

prďola Děkuji :-).

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 04. července 2024 21:18

whiskas ty jo, jsem zvědavá, co prďola napíše, protože mně přijde, že za tu cenu nic.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 04. července 2024 21:53

marieu

Jsem laik, ale taky nevidím ve složení nic extra. Proto nechápu ty nadšené recenze . Asi, že Sisley .

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 06. července 2024 11:44

Sisley mě napadlo z důvodu, že jde lehký lotion. ALE byla jsem v Greenwave a dostala jsem na vyzkoušení Djusie mně neznámá značka. 

Ingredience

INCI: AQUA, GLUCONOLACTONE, VINEGAR, BETAINE, GLYCERIN**, CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT, GANODERMA LUCIDUN STEM EXTRACT*, XYLITOL, XANTHAN GUM, ACACIA SENEGAL GUM, BENZYL ALCOHOL, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, TOCOPHEROL 

a Fluid

Ingredience

INCI: AQUA, PROPANEDIOL, GLYCERIN**, CHAENOMELES JAPONICA SEED OIL, CANNABIS SATIVA SEED OIL*, PISTACIA LENTISCUS GUM, HERICIUM ERINACEUM EXTRACT*, LENTINUS EDODES EXTRACT*, HELIANTHUS ANNUUS SEED WAX, CETEARYL ALCOHOL, LECITHIN, TAPIOCA STARCH, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, ALGIN, XANTHAN GUM, DEHYDROACETIC ACID, PENTYLENE GLYCOL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT*, GLYCERYL STEARATE, JOJOBA ESTERS, BENZYL ALCOHOL, GLYCERYL CAPRYLATE/CAPRATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYGLYCERIN-3, TOCOPHEROL, LACTIC ACID.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 06. července 2024 11:47

Oba produkty jsou lehké, rychle se "vcucnou", nemastí.

Dále mě docela zaujal CC krém od Mádary, jen má SPF pouze 15 a voní dost "přírodně" .

Mádara

Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice Dicaprylyl Carbonate CI 77499 Isoamyl Laurate Ascorbyl Palmitate (Vitamin C) Zinc Oxide Glycerin Sorbitan Olivate Titanium Dioxide (CI 77891) Beeswax Lecithin Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate Silica Aqua Cellulose Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract Hypericum Perforatum (St. John's wort) Extract Camellia Sinensis Leaf Extract Quercus Robur (Oak) Bark Extract Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil Sodium Chloride Sorbitan Caprylate Palmitic acid Hydrolyzed Hyaluronic Acid Sodium Hyaluronate Stearic Acid Propanediol CI 77491 Iron oxide CI77492 Benzoic Acid Sodium phytate Tocopherol Vanillin Potassium Hydroxide

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 06. července 2024 11:51

A nemá někdo zkušenost s kosmetikou KJAER WEIS?

Tónovací krém, bohužel bez SPF:

Lavandula Angustifolia (Lavender) Water•, Octyldodecanol, C10-18 Triglycerides, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil•, Mica, Squalane, Moringa Oleifera Seed Oil, Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil, Disodium Cocoyl Glutamate, Polyglyceryl-6 Distearate, Jojoba Esters, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Pullulan, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Trehalose, Rosa Moschata (Rose Hip) Seed Oil•, Acacia Decurrens Wax, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglycerin-3, Dioscorea Batatas Extract•, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl-3 Beeswax, Cetyl Alcohol, Polyglutamic Acid, Tocopherol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Glyceryl Caprylate, Polyhydroxystearic Acid, Isostearic Acid, Lecithin, Silver, Xanthan Gum, Disodium Capryloyl Glutamate, Sodium Dehydroacetate, Sodium Phytate, Citric Acid, Glycerin, Parfum. +/–: CI 77861 (Tin Oxide), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide). •Organically grown/Biologique.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 06. července 2024 15:13

prďola me by zajimalo, proc se do kosmetiky dava xylitol?

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 06. července 2024 15:32

viktorka_od splavu Xylitol působí jako osvědčená, bezpečná a levná hydratující složka. Ono je vždycky lepší mít je zejména v hydratačních produktech nakombinované a nesázet jen na např. kyselinu hyaluronovou nebo glycerín. Každá z těchto složek působí trochu jinak a při rozumné kombinci se dosahuje mnohem lepšího účinku

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 06. července 2024 15:50

prďola to jsem netusila, dekuju!

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 06. července 2024 16:02
Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 06. července 2024 16:42

prďola S tou hydratační složkou - Xylitol je to zajímavé. Já myslelal, že je to jen sladidlo . A to asi znamená, že ten produkt, který jej obsahuje (lotion), asi extra zázračný nebude, že?

Ráda bych našla něco lehkého, hodně hydratačního na léto. Samotné sérum s kys.hyaluronovou od The Ordinary je sice o.k., ale extra hydrataci necítím. Nebo ho blbě používá ....

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 06. července 2024 17:51

whiskas Jj, nejen sladidlo Xylitol sám o sobě nějak extra hydratující není, spíš bych sázela na produkt, který bude obsahovat kombinaci následujících složek: kys. hyaluronová, urea, laktát sodný, glycerín, gluconolactone, panthenol ... to bývají ty nejběžnější.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 06. července 2024 18:07

prďola Děkuju za vysvětlení :-).