Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 24. června 2024 09:50

zelene.oko 

Ten produkt vypadá hodně podobně jako opalovací mléko, na které odkazuje Miru

- jedná se o včelím voskem zahuštěnou směs olejů, i když nejsou tak rozmanité. Z pohledu UVB/UVA ochrany je produkt širokospektrální na přírdní bázi (nevím jaké je uvedeno SPF).

Tato jednoduchá přírodní složení mají navíc ještě tu výhodu, že je není nutné složitě doplňovat dalšími ingrediencemi, které se musí postarat o jejich fotostabilitu a garantovanou výdrž, aby produkt neztratil svoji obrannyschopnost. Takže pak v nich bývá minimum sice nutných, ale ne vždy žádoucích složek.

Jediná věc, která by mi v něm asi trochu vadila, jsou uvedené vůně, protože ty bývají obecně a na sluníčku obzvlášť uváděny jako potenciální alergeny Chápu, že výrobce chce zajistit, aby produkt voněl, ale to se dá výběrem vhodného voňavého oleje, jako je tomu u předchozího produktu. Ale jinak ok

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:02

viktorka_od splavu no, já se poprvý vždycky zapomenu a pak už se mažu a dobrý. Tohle se mi děje až teď, v dětství sem pobíhala na slunci, černá jak bota a nikdy nic..

edit a svědí tě to? Jestli máme to stejný..

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:03

Ounz no presne:-)

Offline zelene.oko
649 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:08

prďola Moc děkuji za odpověď. Je to taky značka Wooden Spoon, nevšimla jsem si, že Miru odkazuje na stejnou značku, jen jiný produkt. Díky moc.

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:09

viktorka_od splavu 

Ráda bych napsala něco optimistického, ale to bych hodně kecala... Co vím, tak spouštěčem solárního ekzému může být nepředvídatelné skoro cokoliv, zejména když se jedná o kombinaci rizikových faktorů (sluníčko + léky, genetická dispozice, na kůži aplikované parfémy, fototyp kůže, alkohol) - vyber si

Z pohledu ochrany bych mimo max. pokrytí pokožky doporučila sluneční kosmetiku na bázi minerálních filtrů a to jednak proto, že obsahují míň těch dalších potenciálních dráždidel, tak zejména oxid zinečnatý mimo širokospektrální sluneční ochrany funguje jako zklidňující složka.

edit: ještě mě napadlo - zkusila bych na zklidnění použít panthenol ve spreji, resp. takovou tu pěnu. Myslím, že obsahuje 10% panthenolu, to je perfektní i třeba při spálení po opalování.

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:19

zelene.oko nz

Jen ještě doplním k tomu neviditelnému ZnO - krémy, které ZnO používají, měly tendenci vytvářet bílou masku a hodně blbě se roztíraly, protože pro potřebnou ochranu ho ten produkt musí obsahovat fakt vysoké procento (klidně 15 - 20%) a to býval jeden z hlavních důvodů, proč ho uživatelé neměli rádi i když ta UV ochrana je levná a účinná.

Ale v poslední době se objevilo poměrně dost modifikovaných forem ZnO, které jsou jednak snadno dispergovatelné ve vodě i v oleji, bývají snáz roztíratelné a hlavně bývají doplněné přírodním pigmentem (ve škále light - medium - dark), který zajistí barvu produktu co nejbližší barvě pokožky. 

... jenom nevím, jestli tím neviditelným ZnO je myšleno právě toto

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:35

prďola 

Děkuji!.

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:40

Miru nz

48923 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:57

prďola dekuju

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 24. června 2024 11:04

viktorka_od splavu ať se toho rychle zbavíte, musí to děsně štvát

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 24. června 2024 14:55

viktorka_od splavu mě opalovák taky neochrání před "sluneční alergií". Prostě někdy se osypu a někdy ne. Nejvíc trpí výstřih a když odhodím vršek plavek. Na zklidnění mi velice velmi pomáhá Halicar. Bez něj k moři nejedu. Bohužel, občas musím použít i v našich končinách.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 30. června 2024 15:55

Nezkoušel někdo updatovanou verzi tohoto peptidového krému od Allies? Já mám jen tu původní, bez "advanced" :-D. Díky.

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 01. července 2024 11:26

whiskas nezkoušela, ale velmi zvažuju koupi, až zas budou nějaké slevy. Jako vloni na podzim, kdy měli akci 1+1 a k tomu -15% od influencerů. Myslím, že to složení je fakt nabušený.

Online rozarka
4198 příspěvků moje polička 01. července 2024 13:02

viktorka_od splavu Mě pomohl kdysi Eucerin,speciálne proti sol.alergii, nevím, jestli se ještě prodává.

48923 příspěvků moje polička 01. července 2024 13:45

rozarka moc dekuju, zda se, ze ano

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 01. července 2024 13:56

marieu Děkuji. Taky sleduji, jestli nebudou nějaké akce/sleva, zatím nic. Měla jsem od nich ještě oční krém, ten je pro mě takový neutrální, ale ráda bych zkusila ještě něco dalšího.

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 01. července 2024 19:01

whiskas ten oční mi přijde dobrý- ale není na okamžitý efekt. Tak uvidíme, jestli se na podzim vytasí s nějakou podobnou velkoakcí. I když vpravdě nerozumím té strategii každou chvíli rozdávat -25%, k tomu třeba dalších 10-15% od influencerů a pak třeba 1x za rok 1+1 zdarma - než aby prostě "upravili" ceny dlouhodobě...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 01. července 2024 20:03

whiskas tiež som zvedavá. asi jajprv kúpim tu miniverziu.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 01. července 2024 20:05
Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 01. července 2024 20:36

slniecko To je právě ten, na který čekáme, až bude ve slevě . Nebo jsi myslela něo jiného . Tvůj odkaz mi ukazuje tu upgradovanou verzi původního krému.