Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 06. července 2024 19:24

prďola , prosím o zhodnocení, moc děkuji 

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 06. července 2024 19:24
Online Miru
16331 příspěvků moje polička 06. července 2024 19:46

zdensy 

...v obou jsou silikony...

prďola

...ale zajímalo by mě, jestli je nějaká vyjímka, nějaký přípravek na pleť, kde by event. silikony nevadily.?

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2024 18:03

prďola prosím, posrela by si sa mi na tieto 2 krémy a 2 UV tycinky? potrebujem pre dcéru - mladá, dehydrovaná pleť, ešte sem tam nejaká vyrážka, nemám picit, že by ju mala mastnú, alebo nejako suchú.

Je vôbec niečo z toho vhodné? Ak áno, ktoré lepšie?

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2024 18:05

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2024 18:09

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2024 18:11

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 07. července 2024 19:39

zdensy slniecko Jasně, mrknu se na to. Jen u PC budu asi až pozdě večer, tak to všechno nezvládnu najednou. Co nezvládnu, dokončím zítra dopoledne...

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 07. července 2024 20:02

prďola , díky za příslib

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 07. července 2024 22:54

prďola ďakujem

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 08. července 2024 00:51

Miru 

Gold Infusion - Youth Cream - upřímně vůbec nechápu, proč má někdo potřebu přidávat do krému zlato kdyby to bylo koloidní zlato, ale plátky?! No nic...

Ostatně složení toho krému ve mě budí rozpaky ne proto, že by na něm bylo něco špatně, ale podívej se kde v tom seznamu se nachází xanthanová guma (obvyklé množství v krémech bývá 0,5 - 0,2%). Tzn. že všechny složky pod ní jsou procentuálně zastoupené buď stejně, nebo míň. V naprosté většině se tady jedná o různé oleje, jen úplně na konci je konzervant a stabilizátory pH. Takže když budu brát do úvahy jen ty ingredience, které dávají smysl, tak můžu říct, že se bude zřejmě jednat o pocitově příjemný krém s nic moc účinností.

Time Control: tady si troufám říct, že ten produkt by už stál za vyzkoušení, i když na UV ochranu (SPF 50?) bych se až tolik nespoléhala. Ve složení je uvedený pouze oxid titaničitý, který není širokospektrální. Krém jinak obsahuje několik velmi účinných peptidových ingrediencí (Thymulen, Bio Placenta, Epidermal Growth Factor, FGF1), ostatní složení (použité oleje, rozpouštědla, extrakty) vypadá taky ok

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 08. července 2024 01:08

whiskas Ptáš se, co je na té emulzi fenomenálního? Řekla bych, že marketing...

Nebudu nepřející - za určitých podmínek bych ji považovala za příjemně namíchaný produkt, který bych používala, když chci, aby si pleť odpočinula a přesto byla něčím kvalitním ošetřená. To by ale museli u té ceny posunout desetinnou čárku o řád vlevo

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. července 2024 01:21

prďola Moc Ti děkuju.  Tak si nechám zajít chuť a najdu si nějaký jiný lehký hydratační produkt, s lepším poměrem cena/výkon. 

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 08. července 2024 01:41

zdensy 

Ten první produkt bych naprosto bez rozpaků hodila do koše - směs těkavých i netěkavých silikonů, které produkt obsahuje, je poměrně vydatná. Pokud bych nebrala ohled na svoji pokožku, tak pořád platí, že netěkavé silikony jsou biologicky neodbouratelné. Když zanedbám silikony, tak ostatní složky v produktu nejsou nijak výjimečné a nedá se od nich očekávat nějaký extra účinek.

Druhý produkt je na tom o poznání lépe, i když ne o moc sice taky obsahuje netěkavé silikony, ale má ve složení také velmi oblíbený a účinný peptid Matrixyl 3000, který se osvědčuje v produktech pro stimulaci tvorby kolagenu. Daleko větší problém bych viděla v použité složce PEG-40 Stearate (zvlášt ve spojení s rozpouštědly!), která bývá z výrobního procesu kontaminována látkami s karcinogenními účinky... navíc je poměrně vysoko na seznamu. Za mě - nebrat

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 08. července 2024 01:42

whiskas nz úspěšné hledání!

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 08. července 2024 03:45

prďola 

...moc děkuji!.

Zase jsi mi ušetřila peníze

...no, je teda fakt, že z dražších přípravků jsem se zase vrátila k těm levným - Niacinamid Zinc serum a Matrixyl serum od The Ordinary a 

dobré(ověřená spokojenost).

Ale potřebovala bych nějaký hutný, fungující, relativně vrásky mizíkující krém na oči...

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 08. července 2024 06:37

Miru ja mam ted tento od Iuvenio:
AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL ALCOHOL, NIACINAMIDE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, GLYCERYL STEARATE (AND) PEG-100 STEARATE, STEARIC ACID, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, TOCOPHERYL ACETATE, PHENOXYETHANOL, PHOSPHATE BUFFERED SALINE, SODIUM HYALURONATE (AND) LINOLENIC ACID, SH-NONAPEPTIDE-4, CITRIC ACID

ale narazila jsem na webu na oslavne recenze na tento od Torriden, to by me zajimalo, co na to prďola 

Prijde mi divna ta hromada kolagenu na zacatku, kdyz jsme si tu probrali, ze to nema sanci neco udelat

Aqua, Butylene Glycol, Glycerin, Collagen Extract(30,520ppm), Caprylic/Capric Triglyceride, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Olivate, Cetyl Ethylhexanoate,Soluble Collagen, Hydrolyzed Collagen, Collagen Amino Acids, Collagen, Hexapeptide-2, Panthenol, Allantoin, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Potassium Hyaluronate, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Heptyl Undecylenate, Glyceryl Stearate, C10-18 Triglycerides, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Valine, Threonine, Proline, Isoleucine,Histidine, Methionine, Cysteine, Biotin, Pentylene Glycol, Glycine, Serine, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Leucine, Alanine, Lysine, Arginine, Tyrosine, Phenylalanine, Adenosine, Sorbitan Olivate, Sorbitan Isostearate, Cetearyl Alcohol, Vinyl Dimethicone, Tromethamine, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, PVM/MA Copolymer, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin

Offline zdensy
1129 příspěvků moje polička 08. července 2024 06:41

prďola , děkuji moc. Sundavám klapky z očí,  že izraelská kosmetika musí být přece bezchybná

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 08. července 2024 08:37

baltik Jj, stále platí, že kolagen díky velikost  molekul nemá šanci cokoliv udělat v hlubších vrstvách pokožky, ale ještě než se večer umyje z pleti při odličování, tak hydratuje a zjemní pokožku. Takže má instantní, i když velmi omezený efekt => oslavné recenze zajištěny A přesto, že obsahuje i pár velmi zajímavých ingrediencí, tak hlavně kvůli složkám Vinyl Dimethicone a Tromethamine bych ho nebrala

Ale jen pro ilustraci - zrovna tady u toho krému je dobře vidět, že pod uvedenou xanthanovou gumou už moc ingrediencí není. Jedinou opodstatněnou a fungující výjimkou bývají peptidy, protože ty se opravdu dávkují ve velmi nízkém procentu.

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 08. července 2024 08:38