zdensy promiň, přehlídla jsem, ale večer napíšu spolu s tím porovnáním pro 33lejaby ![]()
Oblíbený krém na obličej...
Tata Harper jsem měla kdysi poznavaci sadu, ale uz si bepamatuji co konkrétně.
Ale hlavně jsem si uvědomila že Allies mají i v Ingredients, takže oční krem uz mám na cestě, takze jsem spokojená ![]()
Nuance noční krém - obsahuje spíš větší množství kondiciačních složek, takže se bude příjemné užívat, lehce roztírat, ale pokud potřebuješ krém s nějakou anti-age prevencí, tak se od něj nedá skoro nic očekávat. Rostlinné extrakty jsou spíš pro zjemnění pleti, jinak nic moc... i když neobsahuje žádné vyloženě nevhodné složky, nebrala bych ho.
...prosím, je nějaký rozdíl mezi dimethicone a amodimethicon.? Jsou oba špatné, nebo ten amo "méně".?.
(dívala jsem se totiž na složení krémů, emulzí, atp. u značky Chanel a máloco ty dimethicony nemá...)
...omylem, původně jsem chtěla tělové mléko
, jsem objednala následující:
(nic špatného jsem v tom nenašla, ale není to také na druhou stranu téměř "nic" pro pleť.? Je to příjemné, vsákne se to, vyhladí pleť, zklidní)
CAMELLIA JAPONICA FLOWER WATER | AQUA (WATER) | GLYCERIN | PENTYLENE GLYCOL | FAEX (YEAST EXTRACT) | CAMELLIA JAPONICA FLOWER EXTRACT | DECYL GLUCOSIDE | CHLORPHENESIN | CAPRYLYL GLYCOL | MALTODEXTRIN | ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER | PROPANEDIOL | SODIUM HYALURONATE | PARFUM (FRAGRANCE) | SODIUM HYDROXIDE | GLYCOL DISTEARATE | BIOSACCHARIDE GUM-1 | SACCHARIDE ISOMERATE | COCO-GLUCOSIDE | GLYCERYL OLEATE | GLYCERYL STEARATE | 1,2-HEXANEDIOL | CITRIC ACID | BENZOIC ACID | IL58A

...a pak mám ještě toto:

Water, Methylpropanediol, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Olivate, Cyclohexasiloxane, Betaine, Cetyl Ethylhexanoate, Sorbitan Olivate, Canola Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydroxyacetophenone, Trehalose, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Arginine, Carbomer, Fragrance, Hydroxyethylcellulose, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Disodium EDTA, Allantoin, Desamido Collagen, Juniperus Communis Fruit Extract, Magnolia Officinalis Bark Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Fructan, Hydrolyzed Collagen, Butylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, Argania Spinosa Kernel Oil, Propanediol, Glyceryl Polymethacrylate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sorbitan Laurate, Propylene Glycol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, 1,2-Hexanediol, Nonoxynol-12, Sodium Hyaluronate,Phenoxyethanol, Chondrus Crispus Extract, Benzyl Glycol, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester(0.8ppm), Astaxanthin, Ethyl Hexanediol, Hydrolyzed Elastin, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Palmitoyl Tripeptide-5(0.1ppm), Caprylyl Glycol, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Acetyl Hexapeptide-8(0.01ppm), Copper Tripeptide-1(0.01ppm), Hyaluronic Acid, Acetyl Octapeptide-3(0.005ppm), Palmitoyl Tetrapeptide-7(0.005ppm), Hexapeptide-9(0.005ppm), Raspberry Ketone, Palmitoyl Oligopeptide(0.001ppm), Palmitoyl Tripeptide-1(0.001ppm), Palmitoyl Pentapeptide-4(0.001ppm).
prďola , díky moc. Stále nenacházím vhodný krém na noc, už zbývá jen přešít![]()
rozdíl mezi nimi je, ale spíš v zaměření jednotlivých produktů - stále platí, že jako klasický dimethicon je filmotvorný a díky tomu může vysušovat atd.
Mmch chanel péče je podle mě hodně špatná
moje zažehnaná dermatitida by o tom mohla něco povyprávět ![]()
zdensy nz ![]()
škoda, že se nedá koupit ten noční 100%Pure, protože i když je dražší, tak si troufám říct, že podobně nadupané složení hned tak nenajdeš
Miru Chanel sice nic moc složení, ale budiž... ![]()
Aqua Essence ani náhodou!
Obsahuje spoustu silikonu (Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane), jehož použití v kosmetice bude v nejbližší době dokonce striktně omezeno na max. 0,1% ... což tady rozhodně není.
A protože produktů s těmito silikony je na trhu spousta, tak bych očekávala, že se budou nabízet ve velkých slevových akcích, aby se toho výrobci i prodejci stihli včas zbavit ![]()
... tyjo, tak to asi někomu věnuju...![]()
(naštěstí to byl jen dárek k nákupu, nekupovala jsem to)
Děkuju!
...tak se asi vrátím k osvědčenému(pro mě) - Lancer a Perricone a pohlídám si, jak doporučuješ ten krém 100%Pure
Ještě jednou moc děkuji!
jo
...tak jsem nakonec tu Essenci mrskla do koše.
A co tohle, prosím, to mám taky vyhodit?
Centella Asiatica Extract, Butylene Glycol, Glycerin, Aqua, Propanediol, Caprylic/Capric Triglyceride, Niacinamide, Lactobacillus/Centella Extract Fermentation Filtrate, 1.2-Hexanediol, Dipropylene Glycol, Polyglyceryl-3 Distearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, C14-22 Alcohols, Arginine, Hydrogenated Lecithin, Betaine, Allantoin, Panthenol, Hydroxystearic Acid, Ethylhexyglycerin, Hydroxyethyl Acryle/Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Glyceryl Stearate Citrate, Sodium Polyacrylate, Adenosine, C12-20 Alkyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sodium Phytate, Sodium Hyaluronate, Stearic Acid, Ceramide NP, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Sorbitan Isostearate, Polyglyceryl-10 Myristate, Madecassic Acid, Asiaticoside, Phytosphingosine, Asiatic Acid, Sucrose Distearate, Polyglutamic Acid, Glucose, Lauric Acid, Phytosterols

Miru objednala som si ho. Neskôr napíšem, aký mám z neho pocit.
...tak jsem zvedava![]()
Miru tu jsem měla. Na pocit je moc příjemná /to pěkně mate/ než se právě kukneš na to složení, to tě odradí. Poslala jsem jej dál.
Mam skoro dopouzivane baleni Strivectin Tightening and Sculpting face cream a jsem spokojena, tak jsem koukla na ingredience.
Prosimte prďola kdybys videla neco desnyho, co jsem si nevsimla, das mi vedet?
Zaujalo me pozitivne: Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, ze kombinuje arginine a tyrosine. Pak Beta Glucan je fajn, jsou tam nejaky antioxidanty, Commiphora Mukul Resin Extract pry pomaha na vrasky a celkove vypina, ale ctu to poprve teda. Ornithine pry zvysuje objem arginine v tele. Glykolipidy tez zaujaly. Adenosine dobry. Tocopherol je nizko dost.
Negativne toho tolik nepoznam, ale zaujal me Undecane, ze je to alternativa k silikonum a nemel by byt skodlivy nijak, ale netusim, zda je to pravda. Silikonu jsem tam moc neobjevila, ale mozna se jen spatne koukam!
Určitě jsi pro sebe udělala nejlíp ![]()
Mě na tom fascinuje (negativně... spíš pro ty emoce mám úplně jiné pojmenování
), že tady se v rámci legislativy připravuje de facto skoro zákaz skupinu těchto ingrediencí v kosmetice používat, ale dává se výrobcům čas na změnu receptur a doprodání produktů. A to přesto, že k této restrikci vedou známé dopady na zdraví a přírodu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje