Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 03:50

prďola 

...je to holt byznys...

Prosím, až budeš mít čas, koukneš ještě na tu Centellu?

Děkuji...

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 02:43

Miru zítra, dnes už jsem k.o.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 03:32
Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 08:30

Prosim, existuje nejaky denni krem pro zralou plet, po kterem neni clovek leskly jak psi.. no, leskly?

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 10:26

Kokoska ano,to bych taky ráda věděla...mám nějaký vyzivny Sebamed,ten je matný,ale zase neklouze a jde na něj blbě make-up.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 10:59

stes ja ted mam Lancome hydra zen s SPF, vyhovoval by mi, ale musim to vzdycky prepudrovat, coz v tech letnich vedrech neni ideal. Makeup neresim, pouzivam jen nejaky korektor a ten pudr.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 11:32
Reakce na prďola:

Miru Chanel sice nic moc složení, ale budiž...

Aqua Essence ani náhodou! Obsahuje spoustu silikonu (Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane), jehož použití v kosmetice bude v nejbližší době dokonce striktně omezeno na max. 0,1% ... což tady rozhodně není.

A protože produktů s těmito silikony je na trhu spousta, tak bych očekávala, že se budou nabízet ve velkých slevových akcích, aby se toho výrobci i prodejci stihli včas zbavit

​...jak pořád koukám na složení výrobku a tady od Tebe další poučení na ty silikony - tak před chvílí jsem sjela několik dražších krémů, resp. jejich složení a všechny s těmi "cyclo..." pěkně ve slevě...!(čili ne za skoro dva tisíce Kč , ale o pár stovek levnější. Normálně, jako neznalá bych měla radost...)

Takže opět děkuji za neustále vzděláváni!

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 11:46

Miru no tak jsem se koukla na složeni strivectrinu, kterej je ted taky 'náhodou' ve slevě na notinu a je to tam..tady je to opravdu studnice informací někdy!

edit složení jsem musela hledat jinde, na notinu celý nemají (asi ví proč)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 11:53

Ounz 

...je to "dílo"...

Vždycky když vlezu na nějakej, ale známej, e-shop, zadám si, co chci, od toho nejdražšího - momentálně nějakej nadupanej, klidně hutnej krém, abych mohla použít kolem očí na vyziveni(nemám citlivou pleť, resp. speciální oční krémy mi přijdou předražený cena versus kvalita versus množství, resp. kvalitní noční na obličej vyjde lépe...),

a čtu složení.

Najít krém bez dimethiconu, a těch cyclo silikonu je kumšt.

Na cestě mám nějaké vzorky italské kosmetiky a kosmetiky Yage

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:04

Miru Centella vypadá ok

Offline Kammila
745 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:11

baltik dodatečně ti musím moc poděkovat za odkaz na tyčinku Matte Sun Stick Mugwort, významně přispěla ke komfortu mé dovolené. Bylo asi 35°C ve stínu, obličej krásně zmatnila, spf fungoval a hlavně stále držela tuhou konzistenci. Minule jsem si miniopalovacím krémem málem spálila obličej jak byl horký. Jen teda zatím nemohu posoudit zda s ní lze bez újmy přetírat cc krém nebo makeup, byla to sportovní akce a tedy přes den bez. (Složení na toto příležitostné používání neřeším)

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:13

Ještě k té silikonové restrikci - proto mě šílené vytáčí ten přístup. Omezení na 0,1% je na úrovni technologického stopového množství (z nedokonale pročištěných trubek např.), zvlášť v případě silikonu, který se jinak dávkoje klidně v desítkách %. De facto je to zákaz s alibistickým  "produkt může obsahovat stopové množství arašídů" a zdůvodnění je jednak dopad na přírodu a na zdraví. Takže než vstoupí v platnost, tak je jako ok?!?! Všichni roky tvrdí, jak jsou vlastně silikony (obecně) ok, že bez nich se kosm. průmysl neumí obejít

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:26

prďola

Dekuji  Ti moc!

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:27

prďola no já třeba ani všechny ty názvy silikonů neznám a nemám teda při běžném nákupu šanci je odhalit, plus brejlení na pidipísmenka ve složení v obchodě je krajně nepohodlný..

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 13:44

Ounz Ani já nemám šanci všechny ty ingredience znát, zvlášť ty výhradně technologické. Jen pokud narazím na nějakou neznámou složku, tak je umím poměrně rychle dohledávat + vyhledávám v různých výzkumných zprávách, protože často k těm novinkám není dostatek relevantních informací. Ale je fakt, že toto normální smrtelník nemůže absolvovat a těžko se v to orientuje

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 10:36

dalsi udajne uzasne serum za miliony, co tady na to?

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 21:05

baltikA co je to za zázrka? Nevidím název .

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 05:20

whiskas sachi skin pro resiliance serum

Offline 33lejaby
658 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 21:46

Holky prosím o radu. V poslední době jsem měla hektické období, a mám pocit, ze by moje pleť možná uvítala i nějaké tonikum na pročištění, stažení pórů, možná exfoliaci. Mívám celodenní směny, v horku, pleť smíšená, ale určitě i dehydratovaná, věk 50+. Večerní a ranni péče nejčastěji byla pěnivý čistící gel, a na obličej A. Bader, ale občas jsem měla pocit, že by to chtělo nějaký mezikrok na dočištení a zmenšení pórů. V Sephoře mají velký výběr třeba od Pixi, ale nevím které, a aby se ta péče takto vůbec dala zkombinovat, ať se to mezi sebou netluče. 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 21:47

baltik Díky :-). Dohledala jsem složení, ale moudrá z toho stejně nejsem. 

Jde prý o Ajurvédskou kosmetiku?