prďola ráno ten druhý (ceramidový), večer ten první (na akné+antiage). Já si myslím, že spíš něco chybí, něco na hydrataci možná? Že by to pálení mělo souvislost se zimou, asi jsem neupřesnila, že mně to pálí před ranní rutinou. A pak nevím, proč se mi zase vrátilo to akné, ale za tím může být milion faktorů nejspíš.
Oblíbený krém na obličej...
Balzámy na rty jsou moje absolutní závislost (i ty nedrogerkové), takže za doporučení jakýchkoli funkčních předem tisíceré díky.
slniecko Naštěstí je složení ampulek velmi minimalistické a některé ampule se v adventním kalendáři opakují, takže to nebyl zas až takový problém ![]()
Z pohledu aktivních složek bych si tipla, že jednotlivé ampule budou mít krátkodobý (časté použití ingredience pullulan) a v několika případech i dlouhodobější efekt (použití peptidů). Tím, že ampule obsahují míň ingrediencí je šance, že tyto ingredience jsou použité v požadovaném minimálním množství. Současně jsem ve složení nenašla žádné složky, z kterých bys musela mít obavy.
Peptide lip balm - složení vypadá dobře a jediné, co mě na něm mrzí je, že místo ingrerdience Ceresin není použitý klasický včelí vosk (Ceresin se nerozkladá v přírodě, ale jinak v kosm. produktech plní stejnou roli jako včelí vosk... ale to bych považovala za marginálii
). Za sebe oceňuji i to, že formulace není definována jako u obvyklých balzámů na rty, tj. jako mast, ale jako emulgovaný produkt. To umožňuje zapracovat i přínosné složky na bázi vody (vit. C, hydratující glycerín nebo peptidy s protivráskovou péčí pro okolí rtů Syn-Coll
),což nebývá v balzámech na rty běžné.
Čistící balzám - vzhledem k tomu, že od odličovače nečekám žádnou extra péči, jen použití šetrného a účinného tenzidu (nebo jejich kombinaci), tak to budu posuzovat hlavně z tohoto hlediska. V tomto produktu sice nejsou použité ty nejšetrnější tenzidy pro děti, ale i tak bych je považovala za ty šetrnější pro normální, neproblematickou pleť. Balzám sice obsahuje i pár skvělých aktivních složek, ale vzhedem k tomu, že se z pleti oplachuje, bych jim nevěnovala moc pozornosti ![]()
Pokud ti pocitově budou oba produkty vyhovovat, tak složením jsou ok ![]()
Evaeva Díky za upřesnění ![]()
Já jsem měla u toto ranního krému podezření na jednu složku, ale popravdě - moc se mi to nezdálo
Takže pokud tě pleť pálí ještě před ranní rutinou, tak bych opavdu doporučila i na noc nějaký hutnější krém, který by složením zabránil dehydrataci v suchém prostředí. Na potvrzení předpokladu bych klidně vyzkoušela použití toho ranního krému s ceramidy i jako noční péče. Pokud by to zafungovalo, tak si můžeš na zimu pořídit jiný hutný noční krém (nejlépe s kombinací ceramidů a cholesterolu).
Znovuobjevení akné s tou dehydratací může souviset. Vyzkoušej nejdřív ten jednoduchý první krok a pokud by se akné nezklidnilo, zkusíme řešit dál... ![]()
prďola a můžu ty krémy teda i navrstvit? Ten míň hutný krém je totiž jediné, co mi na to akné za dlouhé roky zafungovalo. A moc díky za rady!
Edit: nebo jestli dokážeš říct, která ze složek toho krému na akné, je ta zázračná? Že bych se podívala po nějakém, co jí bude obsahovat a bude hutnější.
Evaeva Jj, můžeš vrstvit... ale radši opatrně. Ono pokud bys měla pleť bez problémů, tak bych se nijak nerozpakovala. Ale takto se to snaž mít pod kontrolou a kdyby se ti to nepozdávalo, tak radši přestaň.
Ten první krém obsahuje skvělou a nedráždivou kombinaci vit. A + kys. hyaluronové, a ten druhý velmi mírný exfoliant. Tady vidím jediné možné riziko, ale považovala bych ho spíš jen za hypotetické ![]()
Evaeva Těch složek, které působí proti akné je tam víc, podle mě je velmi povedená kombinace: Sodium Retinoyl Hyaluronate (vit. A s kys. hyaluronovou) + Sodium Ascorbyl Phosphate + Panthenol
slniecko Ten Babor kalendar jsem mela a pouzivala jsem podle potreby, ne 24 dni v kuse, spis podle pleti a co se hodilo zrovna, nektere ampule se mi zdaji lepsi nez jine. Urcite bych to ale netlacila tolik ingredince za min nez mesic, jsou tam vetsinou nektere dvakrat atd, ale i tak.
prďola super, moc děkuju
Super, moc děkuji, jsi poklad ![]()
prďola jak jsou ty slevy ted, co toto serum, je k necemu? dekuji moc
Ingredients: Aqua, Melissa Officinalis Leaf Water, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Squalane, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Potassium Glutathione Isomerized Linoleate, Sh-Pentapeptide-5, 1,2-Hexanediol, Potassium Chloride, Propylene Glycol, Ethylhexylglycerine, Tetrasodium Glutamate Diacetate, C9-12 Alkane, Glycerin, Glycine Soja Seed Extract, Silk, Caprylyl Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dextrin, Cyclodextrin, Oryza Sativa Bran Oil Extract, Propanediol, Gentiana Lutea Root Extract, Sphingomonas Ferment Extract, Cannabidiol, Lonicera Caprifolium Flower Extract, Lonicera Japonica Flower Extract, Microcrystalline Cellulose, Cellulose Gum, CI 16185, CI 15985, Sodium Chloride, Lactic Acid, Citral, Beta-Caryophyllene.
baltik večer se v klidu na to podívám, ale Sh-Pentapeptide-5 je fakt skvělá ingredience ![]()
Proč, když sem některé dáváte složení krému, nenapíšete název a značku?
(to se stydíte za výběr?..)
Kdyz je to od prďola schválené, tak je škoda nevědět, o co jde, ne?,
a naopak, když to dobře není, tak na co si dát pozor![]()
Miru Jak tě tak čtu, tak mě napadlo, že bych si mohla z brambory vyřezat razítko - něco jako "Certified by prďola" ![]()
Mně to složení stačí, ale pro vaše případné nákupy by asi bylo dobré vědět o jaký produkt se jedná... v tom já fakt přehled nemám.
prďola nebo vlastni eshop, kde by byly jen schvalene vyrobky tebou, at z toho neco mas :)
Miru mas pravdu samozrejme
tak to posledni serum je Canneff, https://canneff.com/canneff-cbd-liftingove-a-anti-age-serum/
baltik Jen to ne!
Kdo mě zná, ten by mohl vyprávět...
já a peníze nejsme kompatibilní ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje