Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:16

prďola Nepřepínej tu pravačku, ať si rekonvalescenci zbytečně neprodloužíš. A prý je to přebírání funkcí pravé ruky levačkou skvělý trénink na mozek, tak to ber jako prevenci proti neurodegenerativním onemocněním

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:25

prďola to je super, takze se naucis naprosto perfektne vsecko levou! zavidim

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:47

prďola tak at se to dobre dohoji, neprepinej to.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:51

Fleur Já se snažím po včerejšku fakt mírnit svoji aktivitu, protože nestojím o prodloužení doby hojení. Tvoje doporučení na tréning pravé hemisféry je skvělá výzva, to by mě mohlo i nějaký čas bavit

viktorka_od splavu Nooo, buď se naučím zvládat i levačku, anebo uberu ze svých nároků na sebe

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:53

Kokoska Díky! A mmch - moc mě pobavil tvůj post v outfitovém vláknu ... pod ten bych se podepsala!

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 15. května 2025 20:55

prďola no, smutna realita

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 19. května 2025 16:17

prďola nechci tě v rekonvalescenci taky zatěžovat dotazy, ale chytla bych se té zmínky o produktech na krk a dekolt, protože jsem si už poněkolikáté všimla, žes psala, že jako antiage nemá obsahovat stejné složkx jako pro mimické vrásky, ale látky zvyšující obsah kolagenu. Myslelas tím vitamin C, retinoidy a z peptidů nějaké růstové faktory? Nebo signální peptidy? Neorientuju se v tom do detailu. A pak mě ještě zajímají dve věci, které mi teď neustále podsouvají sítě- exosomy- dají se najít v kosmetice pro domácí použití, nebo mají efekt jen ty pro profesionální použití. A hydroxytyrozol- má prokázaný účinek a má se používat topicky nebo perorálně? Samé otázky. Na odpovědi ale vůbec nespěchám a doufám, že tvá rekonvalescence probíhá dobře.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 19. května 2025 19:37

marieu

To jsou skvělé otázky, jen hydroxytyrosol i exosomy jsou na menší elaborát - na to budu mít čas nejdřív ve středu. Ohledně složek pro krém na krk a dekolt to zvládnu ještě během dnešního večera hlavně proto, že mám vyzkoušenou docela účinnou formulaci ... tak rozepíšu aktivní složky z ní

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 19. května 2025 19:55

prďola děkuju hezky předem.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 20. května 2025 01:08

marieu 

Ohledně aktivních složek pro krém na krk a dekolt - z pohledu bylinných extraktů jsou to hlavně rostliny, které mají vysoký obsah křemíku (přeslička, kopřiva, koloidní oves), protože křemík má prokazetelné účinky na posílení pevnosti pokožky, nehtů a vlasů.

Další složky, které mají vliv na zpevnění pokožky (většinou uvádím obchodní názvy, pod nimi se ti budou jednotlivé složky líp hledat): DMAE Bitartrate, Kigeline (extrakt Kigélie africké), Pepha Tight, Syn-Hycan, Uplevity

Dál to jsou složky s podpůrným účinkem: Strong skin a Ameliox (pro boj s glykací), Vanistryl (regenerace a podpora růstu na buněčné úrovni), Idealift (stimulace syntézy elastinu), Ovaliss (zpevňování kontur krku), HGAG (Hydrolyzed glycosaminoglycans; obnova pružnosti a prekurzor tvorby hyseliny hyaluronové v hlubších vrstvách), ATP, Progeline/Pep-Geline (snižuje ochablost pokožky), Essenskin (restrukturalizace a vyhlazení textury pleti)

Kdybys k těm složkám potřebovala nějaké další info, tak se ptej, nechtěla jsem se zdlouhavě rozepisovat

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 20. května 2025 04:54

prďola 

...taky se  těším na Tvé odpovědi pro marieu 

Sice jsi už ohledně hydroxytyrosolu psala, ale asi jen velmi stručně, takže jsem zvědavá moc!

https://www.parfumanie.cz/forum/detail/pecujici-kosmetika:c6/t112.htm?page=268

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 20. května 2025 09:21

A nemohl byste mi prosím někdo teda nějaký základní produkt na krk a dekolt poradit? Moje hlava vůbec není schopna zpracovat ty poskytnuté informace:D:D Miru ty máš jistě přehled. Nemáš nějaký typ? Spíše něco levnějšího, nejsem si jistá, zda to zvládnu pravidelně používat:D

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 20. května 2025 09:28

marieu A ještě není od věci si uvědomit, že sebepevnější pokožka na ochablém svalstvu nikdy nebude fungovat, tzn. chce to aspoň pár cviků na obličejovou jógu zejména pro obličejový ovál

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 20. května 2025 09:39

Karja 

...kdepak já... 

Jednak jsem ve věku Tvojí maminky(= jiné požadavky pleti) a druhak lovím více méně opakovaně ve stejných vodách, co se značek týče. Momentálně mám věci(ale od těch značek se dají najít přípravky i pro mladý věk, a některé jsou pro všechny věkové kategorie) od Canneef, Allies of Skin( z korejské jsem měla třeba přípravky od SKIN1004, Beauty of Joseon, Haruharu, Whamisa a spokojenost)

No, ale vždy, než něco koupím, proženu složení chytrou tabulkou. Některé dobré a nedobré ingredience si už pamatuji díky prďola ,

a pořád sleduji toto vlákno

Co se týče krku, myslím, že pořád lepší mazat ho aspoň něčím, než ničím. Čili tak, jak se člověk stará o obličej, měl by i o krk. Akorát že na ten krk věci výživnější, protože ta kůže tam je tenká = minimum tuku = mnohem více náchylná na vrásky.

Jako věk se tam podepisuje, ale hlavně to nezřízené opalování(to se protahuje až i do výstřihu).

Ono už jen to, že se člověk natírá(obličej, krk), je dobře. Chci říci, že ne pokaždé člověk vychytá ten pravý přípravek, ale právě už ona samotná "masáž", vpravování přípravku do pleti, udržuje alespoň jakýsi minimální tonus pleti. A to je vždycky dobré.

Znám některé ženy, jež se nemažou, nenatírají(prostě to nepovažují za podstatné, nebo je to "chytne" někdy, občas, některé to dokonce vyloženě nemají rády), resp. vždy pleť vypadá lépe, když se o ni vhodně pečuje, než když se nechá být úplně.

No, ale stejně nejlepší je, být v pohodě, co to jde a dostatečně spát a rozumně jíst. Nervy a ponocování a mizerný jídlo se podepíše na kvalitě nejvíc. Ale to se ví...

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 20. května 2025 09:55

prďola děkuju za velmi podrobné vysvětlení a seznam, tvoje erudice je fakt obdivuhodná. Letmo jsem mekla na složení běžných produktů na krk a z tebou uvedených složek v nich není nic, podrobnější průzkum jsem ale nedělala. Vzdala jsem se představy, že bych si kosmetiku vyráběla sama, tak uvidím, jestli narazím na něco kloudného. Obličejová jóga mě asle samozřejmě láká, musím nastudovat.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 20. května 2025 11:17
Reakce na Karja:

A nemohl byste mi prosím někdo teda nějaký základní produkt na krk a dekolt poradit? Moje hlava vůbec není schopna zpracovat ty poskytnuté informace:D:D Miru ty máš jistě přehled. Nemáš nějaký typ? Spíše něco levnějšího, nejsem si jistá, zda to zvládnu pravidelně používat:D

​To bych taky brala. Ani to nemusí být levnější. Ovšem pro jinou věkovou kategorii.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 20. května 2025 11:53

Sweet Potato Miru Já teda začnu asi indulonou nebo prostě něčim. Já si ta složení nezvládám analyzovat, musím to mít jasně dané!

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 20. května 2025 13:12
Reakce na prďola:

marieu

To jsou skvělé otázky, jen hydroxytyrosol i exosomy jsou na menší elaborát - na to budu mít čas nejdřív ve středu. Ohledně složek pro krém na krk a dekolt to zvládnu ještě během dnešního večera hlavně proto, že mám vyzkoušenou docela účinnou formulaci ... tak rozepíšu aktivní složky z ní

​Nehodíš sem prosím celou tu formulaci?

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 20. května 2025 13:17

Karja 

...ale mohla by vědět 0zero7 , ta má přehled, určitě by Ti něco doporučila

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 20. května 2025 13:22

Sweet Potato Karjanevím, jestli se nepletu, ale na krk tady byl doporučovaný svýho času Strivectim, a pak ještě z těch levných myslím ten Panthenol od @999, který jsem si chtěla koupit já, a ještě ho nemám. Teď nemůžu ten její příspěvek najít, byl tam i s obrázkem, protože jsou různé. Ty Strivectimy jsou taky různý.