Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 29. května 2025 00:31

slniecko Myslím si, že článek sám o sobě až taková blbost není. I když by mě velmi zajímal seznam těch 108 testovaných produktů, protože skoro každý Ordinary nebo Niod produkt obsahuje víc účinných anti-age složek než vítěz testu

K používání extra krému pro krk a dekolt podle mě má smysl od určitého věku (30+ nebo 40+ ??? nevím). Jde jen o to, že pokud chceš mít v produktu na tvář botox-like peptidy pro minimalizaci mimických vrásek, tak je nesmysl stejný krém používat pro oblast, kde žádné mimické vrásky nemáš... řekla bych

Naopak pokud máš dobře naformulovaný krém na krk a dekolt (tj. obsahuje ingredience pro posílení kolagenu a elastinu, proti glykaci, prorůstové a energizující složky), tak použít takovýto produkt i na obličej - aspoň občas - smysl má.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 29. května 2025 00:39

zdensy Podívám se na to

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 29. května 2025 01:04

Lenka22 Koncentrace jednotlivých složek má na lepivost produktu samozřejmě velký vliv, ale nejčastěji stačí si pohlídat dvě skupiny: 1) polysacharidy (kyselina hyaluronová, xanthanová guma, inulin, pullulan, agar, atd. - často ovlivňují i viskozitu výsledného produktu), 2) glycerín

Pohlídat si množství glycerínu bývá trochu problematičtější, protože spousta aktivních hydrofilních složek obsahuje určité (?) procento glycerínu jako levné a prospěšné rozpouštědlo. Všechny peptidové ingredience obsahují peptidy v množství setin nebo tisícin %, ale aby mohly být snadno použitelné, rozpouští se v hydro-glycerínovém roztoku. Takže stačí použít 3 - 4  takto připravené složky a hned máš množství glycerínu, které si vůbec nemusíš uvědomovat (ostatně všimni si, že spousta sér a krémů má glycerín uváděný poměrně vysoko v seznamu...)

Potom stačí použít nějaký bylinný extrakt - pokud není CO2, tak bývá připravován v roztoku voda-glycerín a je hotovo Já jsem právě z tohoto důvodu přešla na macerování hlavně v roztoku voda - pentylene glycol, který je mnohem účinnější rozpouštědlo, navíc má konzervační vlastnosti a nepůsobí lepivě ani při vyšší koncentraci. A ano, je samozřejmě dražší

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:35

prďola tak to si zkontroluju, která z těch aktivek má v sobě rovnou glycerín, to jsem nabrala v úvahu. Ale ona chyba bude v mém celkovém přístupu, protože u toneru mám psáno "glycerin - trošek".

Jinak já jsem podezírala aloe Vera, panthenol a vegeluron ( ty mám teda zase v séru). 

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:13

Lenka22 Ani jedna z uvedených ingrediencí určitě nemá na svědomí lepivý pocit. Panthenol mám někde v koncentraci 10% a je to ok, vegeluron má uváděnou koncentraci v gelech 30 - 50%, Zaměřila bych se na glycerín... u něj sice nejsou nějaká výrazná omezení, ale podle mých zkušeností 5 a více % už znamená počítat s lepivým pocitem.

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 29. května 2025 16:54

prďola glycerín je tedy jasný, ale co lepí v séru?:

hydrobaze, pantenol, stoechiol, AgeL22, Bi Eau Acrif Greene Algae, poly mucin, NMF hydrokomplex, Centela, SWT7, Vegeluron, Vít. AEC.

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 29. května 2025 17:18

Lenka22 poly mucin bych rekla

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 29. května 2025 17:51

baltik myslíš? Máš s tím zkušenost?

Zajimalo by mě, jestli je to u jednotlivých surovin známo v nějakém přehledu/tabulce. Ta lepivost je protivná a chci se jí napříště vyhnout.

A ještě je mi protivná lesklost - dám si ráno toner, sérum/ krém , SPF a jsem lesklá jak psí kulky, a ještě lepím :-) Prostě paráda.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:26

prďola Prosím pěkně, je běžné mít alergickou reakci na kosmetiku s CNB? Měla jsem opět pár výživných dnů a tak jsem si chtěla udělat radost. Koupila jsem si Canneff (měli super akci) čistící pěnu, liftingové sérum, oční krém aještě masku.

Těšila jsem se na účinky a výsledek je, že mám po obličeji (nos,brada) pubertální výsev. Když jsem četla samé superlativy, čekala jsem minimálně dobrou hydrataci. Pěna trochu štípe a čištění nic moc (zlatá Whamisa a Estée Lauder :-D), sérum nevím, protože když jsem viděla tu spoušť hned jsem se omyla Neutrogenou. Oční krém štípe a není moc příjemný, ani extra hydratační. Tu super zázračnou masku ani zkoušet nebudu, je v celofánu a doufám, že mi ji vezmou zpět. 

Tak nevím, nemám extra citlivou pokožku.

"Dermatologicky testovaná řada kosmetiky CANNEFF® s vysokým obsahem cannabidiolu navržená pro citlivou pokožku." 

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:40

whiskas Podle mých zkušeností to nebývá obvyklé, naopak cannabis v kosmetice bývá hypoalergenní a vhodný právě pro problematickou nebo citlivou pleť. Ale - víš ty opravdu co spustilo tu alergickou reakci? Nepoužíváš ještě i jiné produkty, jejichž kombinace mohla vyvolat alergii?

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:41

Dostala jsem ještě vzorek denního krému a stejně nepříjemný pocit -  cítím ho na pleti a štípe. Takže se opět nemám čím mazat a došlo mi vše. Tak co vybrat? Asi se vrátit k The Ordinary? :-/

Pěna složení 

krystalicky čistý cannabidiol (CBD) – 75 mg v baleníbez jakékoliv parfemacedermatologicky testováno4 typy kyseliny hyaluronové pro dokonalou a cílenou hydrataci v různých vrstvách pokožkyPREBIOTIKA* podporují fungování přirozené kožní mikroflóry, zvyšují bariérovou funkci pokožky a přispívají tím k jejímu rozjasněnívelmi jemné složení tenzidů (čisticí látky)vodorozpustný konopný olej pro zvláčnění pokožky

* prebiotika – látky, které podporují růst „přátelských“ bakterií. V konkrétním případě CANNEFF® se jedná o extrakt z dračího ovoce (Hylocereus Undatus Fruit Extract)

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:42

Sérum složení:

krystalicky čistý cannabidiol – 0,15 %, tj. 45 mg v baleníbez parfemacedermatologicky testovánoceramidy extrahované z rýže vyplňují drobné mezery mezi kožními buňkami (tvoří tzv. hydrolipidický systém), čímž zabraňují odparu vody. Pokožka je nejen hydratovaná, ale zároveň významně roste její bariérová funkce.skvalan původem z cukrové třtiny regeneruje přirozený hydrolipidický systém pokožky, zamezuje odparu vody (-18%) z pleti a zvyšuje její elasticitu (+10%) již za 4 týdny (testováno in-vivo při denní aplikaci)*kombinace výtažku kořene hořce žlutého s fermentovaným extraktem vzácně se vyskytující bakterie Spingomonas faeni účinně regeneruje přirozenou bariéru pokožky a zajišťuje její hlubokou hydrataci, *Sh-pentapeptid-5 redukuje objem a hloubku vrásek v oblasti čela o 22,8 % za 2 týdny a o 55,7 % za 4 týdny aplikace (testováno in-vivo při denní aplikaci)*Sh-pentapeptid-5 redukuje objem a hloubku vrásek v nosorentní oblasti o 34,6 % za 2 týdny a o 41,2 % za 4 týdny aplikace (testováno in-vivo při denní aplikaci)*Unikátní hedvábný protein vzniklý fermentací tvoří na pokožce ochranný mikrofilm zamezující nežádoucím vlivům okolního znečištění, zároveň okamžitě redukuje viditelnost pórů *

*účinek podložen studií

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:54

prďola No, používala jsem jen zbytky - tedy čistící gel od Neutrogeny, zbytek krému Augustinus Bader a oční Allies Of Skin. Nepomlouvám tu značku, jen to nechápu, zvláště, když veškeré recenze jsou kladné. Nevím, jestli má na pleť a její reaktivitu vliv i stres (což je teď můj případ). Tak mám dát Canneffu ještě šanci? 

A ještě denní tónovaný krém od Paula's Choice zde

A MOC děkuji za reakci .

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:56

Ale abych jen nekritizovala :-D. Dostala jsem k objednávce dárek - sérum na vlasy a to je skvělé. Nádherně voní a nemastí :-). Koupila jsem si ještě vzorek šamponu a kondicionéru, tak jsem zvědavá :-).

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 14. června 2025 22:04

Update ohledně Canneff: nevzdala jsem to, jen jsem si dala pár dní pauzu a zkusila vše znovu. Tentokrát v pořádku a mohu se těšit na zázrak :-D. Ne, zázrak neočekávám, ale produkty jsou na pleti příjemné. S brázdami na čele mi zřejmě nepomohou (což ani neočekávám), ale budu ráda za hlubší hydrataci. 

Vyzkoušela jsem jejich nový šampon a kondicionér a oba produkty jsou velice příjemné, vlasy opravdu vyživené, přitom nijak extrémně přetížené.

Náhodou jsem šla kolem PureDistrict a koupila jsem cestovní balení šamponu a BB krému Whamisa.

Šampon úžasně voní a překvapilo mě, že ani mé barvené vlasy nebyly po umytí nijak zvláště suché (zkoušela jsem bez kondicionéru). Po vyfoukání byly vzdušné, nešustily :-D a šly poměrně dobře tvarovat (to bylo před střihem :-D).

BB krém mi přijde také moc fajn, jen si nejsem jista, jestli je to takový rozdíl oproti BB Missha, který stojí třetinu. Složení jsem tedy moc nezkoumala.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. července 2025 09:34

prďola 

...ví se, že silikony jsou špatné. No, v CC krému cyclomethikon taky raději nebrat.?.

To, co se píše níže, chápu. Ale když by se to používalo občas, nárazově, také je to blbé.?.

https://incidecoder.com/decode-inci

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 17. července 2025 09:57

Miru mrkni se třeba >> sem << a najdi si Cyclopentasiloxane, který je součástí Cyclomethicone ... a po přečtení si tu otázku polož znovu

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. července 2025 09:58

prďola 

...jooo, tohle já vím, i v tom mém odkazu je to vysvětlené, jak spolu ty ingredience souvisí. To chápu. Ale říkala jsem si, že když je to v CC krému, který by se použil třeba dvakrát do týdne, jestli to taky je velký problém pro pleť

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 17. července 2025 10:09

Miru ohledně občasného používání ti neumím odpovědět... vyzkoušej a uvidíš

Já jsem v používání těchto ingrediencí dost radikální, protože to neberu jenom jako škodlivé/neškodlivé pro pokožku, ale vadí mi i toxicita  nebo nerozložitelnost v přírodě. A navíc mě výrobci s jejich přístupem dost vytáčí... ale to beru jako svůj postoj a nikomu ho nevnucuju

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 17. července 2025 10:25

Miru mne osobne to vadi vic v pecujici kosmetice, kde to chapu jako podvod, protoze ta kosmetika mi nijak nepomohla, jen to vypada, ze jo a navic je to levna ingredience a pritom pak ten krem stoji tisice...

treba ted jsem videla krem drahe znacky a jeho prvni mista slozeni: 

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex regenerační oční krém proti vráskám, otokům a tmavým kruhům

METHYL TRIMETHICONE, WATER\\AQUA\\EAU, BIFIDA FERMENT LYSATE, DIMETHICONE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER,...