Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 23. května 2025 21:17

marieu 

Takže návod, který může aspoň trochu pomoct najít v džungli produktů ten správný Svatý Grál:

- ze seznamu ingrediencí, které jsem sepsala si vyber jednu položku, např. Progeline a vygoogli si její INCI (Glycerin, Aqua, Dextran, Trifluoracetyl Tripeptide-2)

- ze složení si zkopíruj název peptidu (tedy pokud je to peptidová ingredience, nebo její jinou jedinečnou část)

- tuto ingredienci zadej na stránce https://incidecoder.com/ingredients ... dozvíš se k ní spoustu zajímavých informací, ale hlavně pod těmi informacemi se objevi seznam "Products with ...." - což je seznam všech do databáze zadaných produktů, které tuto složku obsahují. Sice nejsou všechny dostupné v rámci našich EU nákupů, ale i tak se dá často docela vybrat

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 24. května 2025 08:04

baltik 

...takhle přesně, tuhle akci, jsem využila při prvním nákupu. A to lifting sérum si kupují opakovaně. Poměr cena výkon - velmi dobré 

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 25. května 2025 15:44

Miru Které sérum to je, prosím?

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 25. května 2025 18:23

Miru Už jsem to dohledala .

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 25. května 2025 20:32

Fleur 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 26. května 2025 01:08
Reakce na marieu:

A pak mě ještě zajímají dve věci, které mi teď neustále podsouvají sítě- exosomy- dají se najít v kosmetice pro domácí použití, nebo mají efekt jen ty pro profesionální použití. A hydroxytyrozol- má prokázaný účinek a má se používat topicky nebo perorálně? Samé otázky. Na odpovědi ale vůbec nespěchám a doufám, že tvá rekonvalescence probíhá dobře.

​Nejdřív exosomy - je to stále jen názor zajímajícího se laika - dosud jsem s exosomy nepracovala a vzhledem k t omu, co jsem si zatím přečetla mě to ani neláká. Slibované účinky jsou poměrně snadno dohledatelné, nabídka jednotlivých složek se rozšiřuje - u nás v Nature-Store, jak zmínila už Lenka22 , jinak jsem je zahlídla v nabídce v US nebo Thajsku.

Důvod, proč mě zatím neláká s nimi něco zkoušet, jsou hlavně požadavky na práci s nimi - z pohledu skladování jsou velmi citlivé na znečištění a nechce se mi věřit, že v případě hobíkovských DIY eshopů jsou na práci s bioaktivním materiálem připravení. Dál jsou poměrně nadstandardní nároky na teplotu skladování (2 - 8 °C) a dodržení pH v produktech, jinak rychle dochází k jejich degradaci. Pokud k tomu přičtu ještě poměrně nízký počet studií, kdy i výrobci používají formulace typu "předpokládá se", tak mi to vychází jako poměrně slibný trend, který má zatím víc výsledků v léčebných aplikacích.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 26. května 2025 02:10

marieu 

V případě hydroxytyrosolu (HT) mám osobní zkušenost s užíváním HT v doplňku, jako kosmetickou složku ho mám objednaný a je na cestě. Mimo těch pár vět, které jsem k němu napsala dřív, bych dodala pár doporučení.

Rozdíl mezi perorálním užíváním a aplikací v krému se dá očekávat cca stejný jako u podobných složek (vitamínů, minerálů, apod.) - v případě suplementu bude účinek na celkový organismus a bude hodně záležet na tom, jak si organismus HT zpracuje. Aplikace v krému je vždy lokální a podpůrná, i když zrovna u HT byly ve studiích zaznamenány poměrně významné pozitivní výsledky pří ošetření a léčbě atopické dermatitidy.

Při výběru potravinového doplňku je důležité zohlednit koncentraci HT - uvádí se, že optimální denní dávka by měla být alespoň 40mg HT. Na řadě doplňků nebývá koncentrace uvedena a to ani v %, nebo je uvedena zavádějící informace o koncentraci Oleuropeinu. V tom případě je ale třeba pamatovat na to, že neplatí Oleuropein = HT, ale HT je "podsložkou", takže koncentrace HT bude výrazně nižší.

Offline Sweet Potato
39915 příspěvků moje polička 26. května 2025 08:59

prďola 40mg? To je docela hodně.

Vyhledavač mi našel v podstatě jen jedny kapsle, mají 5% HT ze 150mg. https://www.natur-pro.cz/pro-zdravi/epigemic-hydroxytyrosol-extrakt-z-oliv-60-kapsli/

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 26. května 2025 09:35

Sweet Potato Taky mě to překvapilo hlavně ve srovnání s nabídkou. Proto ho kupuju v DE, kde je denní dávka ve dvou kapslích 50mg HT a 100mg Oleuropeinu.

Uvedená dávka alespoň 40mg vychází ze studie, kde nejlepších výsleků bylo dosaženo při dávce 45mg HT denně.

Offline janis
příspěvků moje polička 26. května 2025 10:01

prďola díky za rozbor exosomů. Uvažovala jsem o koupi, ale jsem moc ráda za tvůj popis aktivní látky. Reklama dělá divy... Ještě jednou moc a moc děkuju :), jsi zlatá...Více mne přesvědčil IBR Dormin :).

Offline Sweet Potato
39915 příspěvků moje polička 26. května 2025 10:02

Ounz Kde prosím tě kupuješ ten Niod?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 26. května 2025 10:19

janis Vůbec není zač, je to jen moje úvaha nad aktuálním stavem nabídky exosomů Nepochybuji ale, že pokud se učinnost v anti-age kosmetice potvrdí, že výrobci zapracují i na této ingredienci tak, aby byla stabilnější a snáze použitelná.

A upřednostnění IBR Dorminu

Offline Ounz
20413 příspěvků moje polička 27. května 2025 10:08

Sweet Potato já ho kupovala zatim vždy na jejich stránkách, přes the ordinary. 

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 27. května 2025 18:21

Prosim, pokial sa mysli ten dekolt? 

Ja si krk kremujem tym, co tvar (mala som par kremov na krk a mam dojem, ze nejaky rozdiel som videla len u Omorovicza, kde zas neviem, ci rozdiel vo vykone bol hoden rozdielu v cene...).

No a potpm na, hm, hrudnik mavam nieco specialne, momentalne olejcek/serum Attivi Puri od Collistar (nie, netusom, ci ma dobre zlozenie, uplne sa v tom stracam...).

Ma zmysel zdvihnut ciaru ponoru a krk si kremovat tym, co hrud namiesto kremu na tvar, alebo tam su zas ine poziadavky a potrebujem aj-aj-aj?

Offline marieu
5149 příspěvků moje polička 28. května 2025 08:35

prďola jsi báječná- děkuju moc za všechny informace a omlouvám se za pozdní odpověď, byla jsem v komatu po víkendové službě...

Offline Lenka22
2601 příspěvků moje polička 28. května 2025 13:19

prďola

Daji se někde vyčíst složky, které způsobují lepivost v produktu? Stává se mi to v tonerech nebo sérech, že je to více či méně lepivé. Nebo to spíš záleží na koncentraci té které aktivky?

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 28. května 2025 18:10

prďola prosím

tento článok má nejaký zmysel, alebo je to blbosť, ktorá sa tvári ohromne vedecky?

https://productlabreviews.org/the-5-best-anti-wrinkle-creams-for-a-smoother-firmer-and-more-youthful-face-3/?tw_source=google&tw_adid=730796026552&tw_campaign=22166201223&gad_source=1&gad_campaignid=22166201223&gbraid=0AAAAAqBCB4eDrepu3JvVLoLfHwyvJxbZO&gclid=CjwKCAjw6NrBBhB6EiwAvnT_rrBpLE8bMXh5XLzu8D5DuR9F3th5neqPmWMIqsNaqEPRqL35Jmjz_hoCEBUQAvD_BwE

A tie krémy sú nejako zmysluplné? Zaujíma ma hlavne ten prvý, samozrejme preto, že je prvý , ale aj ostatné tie značky sú mi sympatické.

U toho prvého som našla toto INCI:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Polysilicone-11, Squalane, Glycerin, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, Allantoin, Butylene glycol, Parfum, Polysorbate 60, Benzyl alcohol, Propanediol, Dimethiconol, Aminobutyric acid, Centella asiatica extract, Panax ginseng root extract, Portulaca oleracea extract, Ethylhexylglycerin, Sodium benzoate, Pentylene glycol, Cucurbitaceae extract, Dipeptide diaminobutyroyl benzylamide diacetate, Carbomer, Lactococcus ferment lysate, Polysorbate 20, Barium sulfate, Lactobacillus/brassica nigra seed ferment extract, Palmitoyl tripeptide-1, Palmitoyl tetrapeptide-7, Tocopherol, Phenoxyethanol.

(tipujem, že polysilicone-11 je asi silikón, no, toľko som už múdra, ale ten zvyšok to nevyvažuje nejako?)

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 28. května 2025 18:48

marieu neomlouvej se, opravdu k tomu není důvod

Lenka22 to je docela dobré téma, taky jsem ho musela řešit večer napíšu víc

slniecko průšvih je, že už ta druhá složka na seznamu (Cyclopentasiloxane) je podle REACH řazena k toxický a tím pádem od příštího roku zakázaným ingrediencím! Co učitě má smysl je, podívat se na aktivní složky, jestli se od nich dá očekávat žádaný anti-age efekt... no a popravdě, ona to není žádná extra bomba

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 28. května 2025 23:18

prďola vďaka, toxicke nechcem.......ako dom nalomna na milion kompromisov, ale toxicke uz nezdola ani moja vlastna marnivost...

takze tipujem, ze cely ten clanok bude pekna kravina...

ozaj a to pouzivanie kremov na prsia aj na krk ma zmysel, alebo potrbujem tvar+krk+nizsie partie?

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 28. května 2025 23:34

prďola , prosím o stručné zhodnocení,  zda obsahuje krém složky, kterým je třeba se vyhnout?

Noční pleťový krém Abeille Royale Honey Treatment (Night Cream) 50 ml