Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 19. března 2026 09:32

Miru diky, prozkoumam to.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2026 13:15

0zero7 to antipigment sérum mně zajímá, už jsem na něj koukala. Není v něm něco komedoního? Potřebuju nějak pořešit skvrnky po akné, ale nerada bych, aby se mi to zhoršilo, že jo. Ale mastnou pleť nemám, spíš naopak.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 19. března 2026 13:29

Evaeva 0zero7 

...jo, já už vím, proč taky jsem si raději vzala to serum Anua 100+.

protože v tom Tranex seru je olivový olej ve složení a ten může u někoho způsobovat zanášení pórů.

Jinak je tam ale plno dobrých složek.

No, na celkové zhodnocení je The Best prďola 

Aqua (Water), Glycerin, Niacinamide, Tranexamic Acid, Butylene Glycol, Diethoxyethyl Succinate, 1,2-Hexanediol, Arbutin, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Betaine Salicylate, Alpha-Arbutin, Sucrose Palmitate, Coccinia Indica Fruit Extract, Eclipta Prostrata Extract, Hydrogenated Lecithin, Gellan Gum, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Sodium Phytate, Cellulose, Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Cyanocobalamin, Polyglutamic Acid, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Ceramide NP, Dextrin, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Chamaecyparis Obtusa Leaf Extract, Prunus Persica (Peach) Flower Extract, Camellia Sinensis Seed Oil, Asiaticoside, Madecassic Acid, Asiatic Acid, Yeast Ferment Extract, Centella Asiatica Extract, Artemisia Princeps Leaf Extract, Candida Bombicola/Glucose/Methyl Rapeseedate Ferment, Dimethylsilanol Hyaluronate, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Potassium Hyaluronate, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate Dimethylsilanol, Sodium Acetylated Hyaluronate.

Offline vanilka
2148 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:13

Miru tohle zelené sérum Anua je u Korejek hodně chválené, tak jsem zvědavá, jak zafunguje u tebe.

Já na korejskou kosmetiku najela cca před 6 týdny, ke změně mě donutila zbídačená pleť po zimě .  Nejdřív jsem si koupila 3 produkty od Beauty of Joseon (enzymatický peeling, Dynasty cream na noc, Rice probiotics SPF50 na den), která je tady v ČR docela oblíbená, chválená. Jsem se všemi spokojená. Potom jsem se o to začala víc zajímat a skoukla hooodně příspěvků a videí o korejské kosmetikce na IG. Zapisovala jsem si pečlivě produkty a vyhodnotila si pro sebe ty jakože nejvhodněší. (zrovna značku Beauty of Joseon Korejky prý vůbec nepoužívají , je celkem dost značek, co jsou ve světě profláklé, mají dobrou reklamu, ale Korejky je nepoužívají). Takže zatím jsem si pořídila opěvovaný Dokdo toner od Round Lab, sérum COSRX s šnečím mucínem, sérum Tone brightening ampoule s centellou od SKIN1004 a jako super. Viditelný efekt do týdne. Pleť je víc napumpovaná, vyživená, zářivější, zklidněná. Séra někdy vrstvím, Korejky dávají klidně i víc vrstev, třeba 7, toner i 3x v jediné rutině. Nejsem Korejka, ale dělám to taky a baví mě to . Chci toho vyzkoušet postupně víc. Třeba velmi oblíbená a prakticky jednotně všemi chválená je i značka Torriden, jejich řada Dive-in, nizkomolekulární kyselina hyaluronová. Toner, sérum, krém. To chci zkusit určitě taky, až spotřebuju, co mám.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:25

vanilka 

...máš pravdu - to, co je u nás populární, Korejky nezřídka "neberou"...

Proto jsem zkoukla kde co a koukám dál, co používají, co mají oblíbené a co je spíš "in" vlivem influ či marketingu...

Je fakt dobré znát nějaké ty ingredience, které jsou ok a které ne. 

Opravdu je dobrá tabulka 

(kde se dá vložit buď složení produktu nebo hledat dle názvu)

((vše je tam pěkně popsáno, pochopí i laik))

https://incidecoder.com/decode-inci

No a pak je to samozřejmě, jako vše, individuální - ve smyslu, že "sedne/nesedne" s mojí pletí.

A také, což už tady taky bylo zmiňováno vícekrát - jedna značka a může mít super výrobky a zrovna tak i, pardon, shi*y. Takže jukat do složení se vyplatí.

Na jednu stranu - mě to baví, skoro obsese, resp. nekoupím nic, než to prolustruju

na stranu druhou - jak mi bylo dříve dobře, neznaje tabulek a škodlivosti složek

Osobně - kombinuju. Něco z Koreje, něco zbytek světa...

Offline vanilka
2148 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:39

Miru já si hodně korejských produktů projela klasickou Cosdna a jsem mile překvapená, že prakticky všechny z toho vycházejí výborně, složení v pořádku, žádné hnusy to neobsahuje.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:42

vanilka 

...jo, většinou je to dobré

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 19. března 2026 16:33

0zero7 

...ta VT Cosmetic má také přípravek proti pigmentaci

TX-toning Essence 1000 SHot

(také to má dobré ingredience. Ale nevím, jestli je lepší tohle nebo to od Anua)

zde lepší cena:

https://www.parfemy-elnino.cz/vt-cosmetics-tx-toning-essence-1000-shot-pletova-esence-30-ml/?utm_source=googlesurface&utm_medium=organic&utm_campaign=shopping&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BG%5D_%5BPMAX%5D_ELNINO.CZ_251031_KOSMETIKA&utm_id=22478215831&gad_source=1&gad_campaignid=22474779005&gbraid=0AAAAADqmZv9rgCS7CFjI3kH5E2EW_b5t6&gclid=Cj0KCQjwve7NBhC-ARIsALZy9HVJDMFKMwOEsZa0ysErjHlwF-9Ka9vStMdBaGVZWXf0iGJnC1N-vbsaAhtFEALw_wcB

Aqua, Glycerin, Tranexamic Acid, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Allantoin, Xanthan Gum, Acrylates/c10-30 Alkyl Acrylate Crosspo Lymer, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Dipotassium Glycyrrhizate, Adenosine, Disodium EDTA, Sodium Hyaluronate, Hydrogenated Lecithin, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Squalane, Glutathione, Glycyrrhizic Acid, Ceramide NP, Stearic Acid, Cholesterol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 19. března 2026 18:32
Reakce na Miru:

0zero7 

...noo, já mám také právě obecně despekt k něčemu, co "propichuje" jakkoliv pleť. Z x důvodů...

Takže VT Cosmetic nechám být, je plno dalších výrobků, značek

​No presne, ja bych si neudelala ni mechanicky peeling, tak tot ose mi nezda nejak. 

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 19. března 2026 18:35

0zero7 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 19. března 2026 18:35

Evaeva To nevim, po pravde, Miru pise niz, ze ten olej by mohl vadit. Ja ho jeste nemela, mam ted jen Alpha Arbutin. Se mi libilo, ze ta Anua ma vic ingredienci co to podporuji. Jeste je pry fajn: n-Acetyl glucosamine, mulberry a galactomyces

Ale nezkoumala jsem v cem jsou zatim. 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 19. března 2026 18:50

vanilka Miru no, ja bych ty recenze na IG a jinde, co jsou z "lekaren" a od dermatologu, kde rikaj, ze nektery znacky korejky nepouzivaji brala s rezervou, lisi se od sebe dost a vetsinou "nepouzivaji" znacky, co jsou uz znamy a protlaceny na trh (i proto, ze platili influencerum za propagaci atd, coz je v neoblibe a treba na Reddit ve vlakne korejske kosmetiky je nedovoluji zminovat, coz je drsny teda). Recenze, co jsou podle typu pleti a zamereny na nejakej konkretni problem (treba mastna plet, nebo anti-aging, hydratace) mi prijdou smysluplnejsi.

Od Beauty of Joseon mam ted zensenovou esenci, je super. Pak nejakej revive serum, taky dobry. Ocni masky, fajn. A ocni krem s retinalem, ten je super. 

Vanilka, jaky je ten Dynasty krem? 

Snail mucin od Cosrx me nezaujal, ale asi jen proto, ze se mi zdalo, ze mi nic nedela na pleti. Torriden je fajn. Dokdo toner jsem nezkousela, ale ma samy dobry recenze, jeste vypada fajn ten sojovy. 

A s tim vrstvenim opatrne, mene je vice? Ja si tak kdysi davno privodila dermatitidu a od te doby to hlidam. 

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 19. března 2026 18:55

0zero7 

...jasné, člověk to musí brát asi trochu s rezervou a stejně si vybrat sám podle sebe, co preferuje.

Měla jsem od Beauty of Joseon oba ty krémy s SPF - dobré(ale jak jsem zmiňovala vícekrát, spf nepoužívám, tak jsem je darovala...), i nějaké serum - to neurazilo, nenadchlo.

Osobně mám raději méně přípravků. 

Serum nebo toner(spíš teda a raději a i častěji serum), krém.

Krémy střídám, sera taky. Baví mě zkoušet nové, k něčemu se někdy vracím.

Offline vanilka
2148 příspěvků moje polička 19. března 2026 19:41

0zero7 jasně, známe IG, beru s rezervou. Však od Beauty of Joseon mi vyhovuje vše, co mám.  Nejsem nějakým velkým zastáncem vysokých SPF, respektive nezaměřuji se na to, ale tenhle krém je příjemný na den, bezva i pod makeup, takže určitě pořídím znovu.   Dynasty krém používám po séru na noc, je fajn, ale jestli je nějak extra dobrý nedokážu posoudit, protože ten  efekt hydratace a rozjasnění totiž vidím už hned po toneru a sérech.

Vrstvit nehodlám věčně, spíš to teď nějak zkouším. Taky by se tím dost výrazně zvýšila spotřeba všeho že, což není žádoucí .

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 19. března 2026 20:11

vanilka Tak to je super vsechno!

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 22. března 2026 09:34

Nejde o krem, ale narazila jsem na IG na profil Petry Součkové s nějakou novinkou, fluidnim make-upem. Nemáte zkušenost? S tím výrobkem nebo co bysme mu řekly,když na nej mrknete? 

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 22. března 2026 09:54

stes 

...myslíš ten Wonder Pearl.?.

No, nevidím klasické silikony,

jako "jediné" relativně problémové by mohlo pro citlivou pleť být

parfémování a olivový olej(zanášení pórů).

Ale jasné, že mnohem lepší rozbor by udělala prďola 

EDIT: ...stejně je lepší vždy napřed vyzkoušet ze vzorku

(nepovedený odhad krému se dá využít na ruce, tělo, nohy, ale makeup.?..)

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 22. března 2026 10:05
Reakce na Miru:

stes 

...myslíš ten Wonder Pearl.?.

No, nevidím klasické silikony,

jako "jediné" relativně problémové by mohlo pro citlivou pleť být

parfémování a olivový olej(zanášení pórů).

Ale jasné, že mnohem lepší rozbor by udělala prďola 

EDIT: ...stejně je lepší vždy napřed vyzkoušet ze vzorku

(nepovedený odhad krému se dá využít na ruce, tělo, nohy, ale makeup.?..)

​diky....tak i make-up se dá při nejhorším smíchat s jiným,ale to je krajní řešení. To nechces

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 22. března 2026 13:31

what the bananas is fluidny mejkap? nie je ich 90% tekutych?

Offline Černá kočka
1726 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:30

Miru Merit: zkušenosti zatím nemám, ale díky, že to zmiňuješ. Recenze jsem slyšela kladné, proto jsem si to dala na seznam, že až budu někde kde se prodává tak vyzkouším, protože donedávna u nás nebyla dostupná.  Časem bych chtěla zkusit ten jejich make-up/korektor v tyčince a určitě tu jejich tvářenku. Ten make-up je přirovnávaný k Dioru.