Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:32

Černá kočka 

...tak jo, určitě poreferuj!.

Jj, také mě nejvíc zajímá ten makeup v tyčince(a pokud možno do žluta/olivova)

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 30. března 2026 12:18

notna omlouvám se, dost mi blbne připojení, tak sem lezu minimálně. ale večer zkusím napsat...

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 30. března 2026 19:55

notna K tomu krému s Q10 - z pohledu aktivních složek je to lehce pod průměrem, těžko odhadnout, jestli je v produktu použitý v doporučeném množství, ale to by se nejlíp poznalo podle zbarvení krému. Krém obsahuje složku 1-Methylhydantoin-2-Imide, která může být alergizující.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2026 14:28

prďola prosím, mohla bys mi porovnat tyhle dvě séra? Jde o séra na akné, ale potřebuju, aby nevysušovaly, spíš zklidňovaly.

Ordinary

Aqua, Propanediol, Glycerin, Dipropylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, N-Acetyl Glucosamine, Palmitoyl Pentapeptide-4, Biosaccharide Gum-2, Pentylene Glycol, Xanthan Gum, Isoceteth-20, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Sodium Lactate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Lobey

AQUA (voda), ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER (květová voda z heřmánku římského), CAPRYLYL GLYCOL (multifunkční látka), GLYCERIN (zvlhčující látka), PROPANEDIOL (hydratační látka), CINNAMOMUM CASSIA BARK EXTRACT (extrakt z kůry skořicovníku), ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT (extrakt z kořene zázvoru), SANGUISORBA OFFICINALIS ROOT EXTRACT (extrakt z kořene krvavce), LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE (přírodní konzervační látka), GLYCINE SOJA SEED EXTRACT (extrakt ze sóji), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE (emolient), LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT (extrakt z hnědé řasy), HYALURONIC ACID (kyselina hyaluronová), LONICERA CAPRIFOLIUM FLOWER EXTRACT (extrakt ze zimolezu), LONICERA JAPONICA FLOWER EXTRACT (extrakt ze zimolezu japonského), MICROCRYSTALLINE CELLULOSE (zahušťovadlo), SPHINGOMONAS FERMENT EXTRACT (fermentovaný polysacharid), CELLULOSE GUM (zahušťovadlo), LACTIC ACID (kyselina mléčná).

A je vhodné je kombinovat s tímto produktem? Je vlastně vůbec vhodné ho používat teď, když se člověk bude víc vystavovat slunci?

Ordinary na pigmentaci

Aqua, Alpha-Arbutin, Propanediol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Ergothioneine, Polysorbate 20, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Sodium Metabisulfite, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Offline notna
9243 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 15:20
Reakce na prďola:

notna K tomu krému s Q10 - z pohledu aktivních složek je to lehce pod průměrem, těžko odhadnout, jestli je v produktu použitý v doporučeném množství, ale to by se nejlíp poznalo podle zbarvení krému. Krém obsahuje složku 1-Methylhydantoin-2-Imide, která může být alergizující.

​Děkuji moc, já to tušila.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 05. dubna 2026 13:35

Evaeva večer napíšu

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 00:31

Evaeva

První ani druhé sérum neobsahují žádné významné složky, které by mohly pleť vysušovat, jen u toho druhého séra (Lobey) bych kožná zvážila jeho vhodnost pro citlivou nebo nějak podrážděnou pokožku, a to z toho důvodu, že obsahuje extrakty skořice a zázvoru, které by měly působit jako prohřívací/prokrvující. Ale protože jsou poměrně vysoko v seznamu, tak mohou být v koncentraci, která by na citlivou pokožku mohla mít alergizující vliv. Jinak je složeníhodně přírodní a docela povedené, takže by možná stačilo vyzkoušet vzorek...

Kombinace s nějakým sérem na pigmentaci je právě teď žádoucí, ale to Ordinary na pigmentaci je hodně podprůměrně... v podstatě obsahuje jen jednu aktivní složku, která blokuje tvorbu melaninu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 08:13

prďola děkuju, jsi zlatá.

To depigment sérum teda zavrhnu, ale vlastně nevím, jestli se na tuhle část péče úplně nevykašlat. Teď mně pár dní jen tak bez příčiny tak pálil obličej (před péčí i po ní), tak se bojím.

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 19:18

Viete mi niekto poradiť,

dnes som si prevzala objednávku, Clarins Double sérum, ani neviem, prečo mi to napadlo, skontrolovala som si podľa Batch kodu dátum výroby, no má už 3 roky a 10 mesiacov, čiže takmer 4 roky. Je bezpečné ho používať alebo radšej vrátiť? Ktovie, aké som mala doteraz, nikdy som to nekontrolovala. Inak som ho skúsila, vôňu aj konzistenciu má úplne rovnakú ako vždy doteraz. 

Nevykazuje známky staroby ale fakt neviem, čo robiť. 

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 12:12

prďola 

...moc by mě, prosím, zajímal Tvůj názor na následující, poměrně profláklý, krém -

jestli je to krém solidně výživný za mírně nadnesenou cenu

nebo

nebo je to krém průměrně  výživný za přestřelenou cenu.?.:

Omorovicza Queen Cream

Coco-Caprylate/Caprate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Triheptanoin, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Trihydroxystearin, C9-12 Alkane, Dilinoleic Acid/Butanediol Copolymer, Saccharomyces Ferment, Borago Officinalis Seed Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Lauroyl Lysine, Parfum (Fragrance), Castor Oil/IPDI Copolymer, Eclipta Prostrata Extract, Tocopherol, Algae Extract, Plankton Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Saccharomyces (Hungarian Thermal Water) Ferment Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Phospholipids, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Citronellol, Linalool, Limonene, Geraniol

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 09:36

Prosim, ako je to s kremom s retinolom cez den? Viem, ze by sa nemal, aj je to na nom napisane,  ale ak moj den aj tak spociva z jedneho inerieru do druheho a zase nazad, aj tak je to problem?

Offline notna
9243 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 15:47

Miru Prosím, neptala jsi se tady nedávno na krém nějaké české značky a prďolapochválila jeho složení? Od Krásna paní nebo Manufaktura? Mam pocit, ze jsem to tu nedávno četla, ale nemůžu to dohledat. Chtela jsem ho zkusit a asi jsem si ho tehdy neuložila.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 16:08

notna 

...ano, prďola

chválila následující:

(zakoupila jsem taky a spokojenost za ty kč)

https://manufaktura.cz/pletovy-elixir-protivraskovy-liftingovy-krem-ruze_z10820/

Pak jsem zakoupila i ještě toto a také velká spokojenost

(krásně se vsákne, a jak píší v recenzích, opravdu nenápadně sjednotí pleť, je moc příjemný)

https://manufaktura.cz/100-prirodni-omlazujici-liftingovy-pletovy-olej-ruze_z11127/

Offline notna
9243 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 18:27

Miru Dekuji moc.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 18:35

notna 

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:03

Já jsem teď asi půl roku celkem experimentovala a objevila za tu dobu pár svatých grálů. Jsem líná dávat odkazy, všechno (až na ten ten drying lotion) je z Rosmannu. Moje pleť-po asi dvacetiletým souboji s akné byla v hrozným stavu. Pořád měla sklon k beďarům, povrch nerovnoměrnej jak měsíční krajina. Co mi fakt nejvíc pomohlo je Anua serum s kyselinou azaleovou (to už mám teď třetí balení). Zkrotilo jak akné, tak pomohlo s reliéfem-jizvy a rudý fleky. Za mně lepší než niacinamid, ten mně osobně nedělal nic. Dávám na noc po toneru. Měla jsem před tím ten virální Haru Haru, ale tenhle ceramidovej Anua je lepší, takový hutnější a rozjasňující. Teď nově testuju to PDRN sérum (měla jsem dobrou zkušenost s PDRN noční maskou od biodance a ta je skvělá, ráno je člověk jak faceliftu). Zatím dobrý, pleť není tak mdlá, taková správně glowy. 2x týdně na noc dávám retinol sérum od celimaxu, tam teda k mému překvapení fakt sleduju redukci jak pórů, tak jemnejch vrásek. Na den pak lehkej hydratační krém Dr. Althea a nejlepší SPF od Round lab - lehoučký, na pleti neviditelný a je to super báze pod makeup. Na noc barrier cream, to je fakt zázrak - je pořádně hutnej, ale ne těžkej a mastného. Zkoušel jsem i ten relief cream, dobrý je taky, ale tenhle mi sedí víc. A pokud se udělá nějaký pupen, tak lokálně MB drying lotion. Zkusila jsem mraky těch pimple patches a ty jsou teda úplně k ničemu, MB je rychlý a funkční. Po půl roce mám pleť jak z fotoshopu. Konečně na starý kolena

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:11

Lama_z_Lana 

...super rozbor!,

díky moc za tipy

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:11

Lama_z_Lana 

...a ještě, prosím, co používáš na odličování, čištění obličeje, případně něco do sprchy na dočištění tváře.?.

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:20

Miru tam se přiznám jsem tu topku ještě nenašla, se na to zaměřím teď. Obecně preferují se odlicit ve sprse a nemám moc ráda ty odličovače na olejový bázi (ale to hlavně pocitově než kvůli účinku). Mám tuhle Neutrogena a je OK, ale hledám lepší. Orlicí všechno, i vodě odolnou řasenku, neštípá a porovnání s jinejma gelama tolik nevysušuje. 

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:28

Lama_z_Lana 

...díky moc!.

No, já už roky kupuji opakovaně do sprchy následující:

Ten dávám hlavně/nejčastěji večer.

Ráno občas nebo ho střídám momentálně s od Augustinus Bader The Foaming Cleanser, Yepoda The Bubble Double, měla jsem od Whamisa jejich odlič. krém i gel do sprchy, Glow Recipe Blueberry Bounce

Na odlíčení jsem měla odlič. balzám Perricone MD - vydržel fakt hodně dlouho, teď mám od Collistar - také dobrý, měla jsem odlič olej Whamisa - také spokojenost.