Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 11:11

prďola 

...no, kdyby se brala cena s možnou max slevou, tak asi 2,5tis

Ale podle Tvého rozboru mě to nezaujalo

Děkuji!

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 11:13

Miru Tak ty peníze bych za to rozhodně nedala! Ten krém bude určitě příjemný, ale cena je hodně přepálená

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 11:18
Online slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 08:24

prďola prosiiim (velke psie oci)

Mozem krem s retinolom na den, ak za a moc toho po vonku nenachodim a mam na to SPF 50?

A ako je to s Retinoidom?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 19. dubna 2026 12:57

slniecko Promiň, až teď...

S retinolem během dne je to složitější. Protože 1) zvyšuje citlivost na UV a na světle se může rozkládat, tím pádem degraduje 2) je to velmi účinný antioxidant, zvlášť v synergickém spojení s vit. C a vit. E, a je skvělé likvidovat volné radikály co nejdřív

Pokud se zohlední oba body, tak moderní kosmetický průmysl umí vyrábět opalovací krémy s retinolem, ale jedná se o nedráždivý derivát retinolu. Čímž ti nepřímo odpovídám ... máš složení toho krému, abych se mohla mrknout o jakou formu retinolu jde?

Edit: jen pro upřesnění - Retinoid je jen obecné označení skupiny různých forem retinolu.

Online slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 20. dubna 2026 10:58

prďola keď ja mám vázne podozrenie, že to obsahuje čerta-diabla...ale robí mi to dobre na pleť...

Dior Retishot

+ rozmýšľam pre syna skúsiť tú rutinu, ktorú zadávala Lama a tam je nejaký Retinolshot od Celimax (idem to vygoogliť)

Retinol serum Celimax

Takže keď je niekde napísane s "retinoidom" tak v skutocmosti vlastne neupresňujú, ale zovšeobecňujú, tak?

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. dubna 2026 13:12

Lama_z_Lana ta neutrogena je fajn. Kdyz mam SPF nebo makeup, pouzivam predtim olejovy odlicovaci balzam nebo olej (ten od Baley) a spokojenost. Ja taky dost zmenila rutinu. A plet mam ted celkem fajn. No ale priznam se, ze jsem proste zacla chodit na estetiku. Byla jsem na konzultaci s jizvou na tvari a nejaky drobnosti si pichnout nechala. Hlavne v okoli te jizvy. Planuju chodit tak jednou rocne na nejakou vyzivu.

Offline Eleonora135
příspěvků moje polička 23. dubna 2026 17:57

Offline stes
9007 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 12:23

Lama_z_Lana super tip na Anua...diky za sdílení. Hydratacni krem a masky  mi zatim sedí víc než X krému, co jsem zhruba za poslední rok zkusila.

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 07:35

Garfie tu značku se přiznám vůbec neznám (ale já fakt nejsem znalec), řekla bych že v ČR asi dostupná není. 

Já jsem ještě chvíli uvažovala na akné o téhle kombinaci s tou kys.azaleovou, myslím, že by mladší pleti mohla sednout a bude víc protizánětlivá. 

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 07:39

Josvtipný je, že jak jsem tu napsala, že ty oleje nemám.rada, tak sem tomu dala šanci a zkouším tu double cleansing metodu. Olej mám teda obyč Isana z Rosmannu, nějaká ta jejich Pure řada a odličuje dobře. Na to Dokodo cleanser od Round Lab (ceramidy, kys hyaluronové) a ten za mě zatím velký ano! 

Nad tím taky hodně přemýšlím. Už delší dobu si chci nechat píchnout mračivku, ale jsem líná někam dojít

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2026 10:25

Lama_z_Lana prosím tě, co používáš za SPF?

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 11:37

Evaevapouzivam tenhle od Round Lab

Lehkej, hezky se roztírá a neflekatí. Teď mi dochází, tak přemýšlím, jestli na léto nezkusit tu tónování variantu. Ale neměla jsem ji kde zkusit, tak na slepo se mi to nechce riskovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2026 11:55

Lama_z_Lana díky. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 29. dubna 2026 18:09

prďola Prosím, pokud bys si našla čas, co myslíš o této značce?

https://www.mujsain.cz/cs/pribeh-sain

Zajímají mě tyto 2 produkty:

https://www.mujsain.cz/cs/sain-omlazujici-nocni-krem-s-alaptidem-skvalanem

https://www.mujsain.cz/cs/sain-omlazujici-denni-krem-s-alaptidem-ceramidy

Vidím, že obsahují silikony, takže v tomhle ohledu nic moc. Ale co další složky? Moc by mě zajímal tvůj názor na tyto produkty. Moc děkuji.

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 19:45

Lama_z_Lana Ta fotka je bozi! Zrovna jsem dneska objednala, tak to pak taky takhle vyfotim. Od Anuy to serum na pigment, je v tm Niacinamide, tranexamic kyselina a alpha arbutin v ok procentech, tak by to melo byt docela potentni.

Round Lab spf je dobry, mela jsem! Ted mam Skin1004 Centella water fit a je bozi, uplne gelovej krem a necitim ho. Celimx mam na ceste ten retinal booster, mela jsem 0.2 retinal od Ordinary a je dobrej, stejne tak jak Geek and Gorgeous (ten maj v UK, tady ne bohuzel a dobra cena). Celkove mi retinal vyhovuje vic nez retinol, ha. Ten Anua toner si dam na seznam, objednala jsem prave ten HaruHaru, hutnejsi je lepsiiii, tak si koupim ten Anua. Dik!

PDRN je dobry pokud ma nekdo trochu podrazdenou plet, ted to desne frci ale zas uplne zazrak to neni. Numbuzin mam objednany peptidy, na ty se tesim. 

Jo a super je ten novej ectoin od Ordinary, je to v podstate tekutej hydratacni pripravek a je to super, lehoucky a hydratuje to uzasne. Mam dva dny a jsem nadsena. 

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 19:45

Miru Ten Purito vyada dobre, retinal i anti-dark spots!

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 19:50

Miru Jeste dobry je pry (nezkousel ajsem zatim, po dnesni objednavce mam stopku haha) Reju-all advanced retino-mela serum, stejnej princip.

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 19:56

0zero7mně akorát ten celimax došel, tak zkouším tohle, dle recenzí je to dobrý, tak dám po čase vědět. 

Mně ty gelový textury moc nesedí, tak zatím asi zůstanu u toho Round lab SPF.

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 20:02

Lama_z_Lana to mam na ceste! tak urcite referuj! Ten 1004 neni gel, to jsem napsala blbe, je to krem, ale je to tak lehoucky ze je uplne podobnej, ja gely teda nepouzivam, mam moc suchou plet, tak to ani neumim poradne porovnat, TBH