Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 11. května 2026 17:50

Mini 

...vlastně - pokud na obličej krém, tak pak olej - ten vše potřebné jakoby uzamkne v pleti.

Případně do krému vmíchat kapku, dvě oleje, rozetřít a nanést na pleť. Ale tam zase, aby to bylo/krém, olej kompatibilní svým složením.

Před časem jsem se zde právě ptala, že u Sisley doporučovali taky napřed dát jejich olej s růží a pak krém a tehdy mi prďola vysvětlovala, že to musí být určitý typ oleje, resp. jeho zpracování/složení.

No, mně třeba nyní dělá dobře, když si na pleť nastříkám mlhu a na tu mokrou tvář vetřu poměrně výžívný krém. Ten by samotný byl na moji pleť "zu viel". Ale s tou mlhou se krásně rozetře i zapracuje, spotřebuje se ho ke všemu i méně a pleť je vyživená.

(Augustinus Bader Mist + The Rich Cream)

A nebo Manufaktura

https://manufaktura.cz/omlazujici-hydratacni-pletovy-booster-ruze-sedmikraska_z96/?_gl=1*v7roji*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjw_IXQBhCkARIsADqELbJTpsQ-X3u4_XnHGPcl_vTadvq2708jsQHkarY2kv7GZOU_aGx-HBIaAkuyEALw_wcB&gbraid=0AAAAADpszlB10dNfTy5thCnFq3krRU9U6

a na to/"uzamknutí", samozřejmě v navlhčených dlaních

https://manufaktura.cz/100-prirodni-omlazujici-liftingovy-pletovy-olej-ruze_z11127/?_gl=1*7ug3st*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjw_IXQBhCkARIsADqELbJTpsQ-X3u4_XnHGPcl_vTadvq2708jsQHkarY2kv7GZOU_aGx-HBIaAkuyEALw_wcB&gbraid=0AAAAADpszlB10dNfTy5thCnFq3krRU9U6

(koukám, že také jsou v akci "Ona Dnes"/sleva 20%)

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 11. května 2026 17:58
Reakce na prďola:

Miru Na druhou část poslední otázky můžu odpovědět hned

Neznám sice složení toho oleje, ale v naprosté většině pokud se jedná o čistě olejový produkt, tak pořadí nejdřív olej, pak emulgovaná péče, je opravdu nesmysl Sice platí, že lipofilní aktivní ingredience penetrují do pokožky snáz a účinněji, ale současněji olejová vrstva zabrání penetraci hydrofilních ingrediencí z následné emulgované péče.

Výjimkou mohou být třeba oleogely, což nejsou 100% oleje. 

Mini

(našla jsem to)

Offline Mini
příspěvků moje polička 11. května 2026 21:30

Miru diky!

Offline whiskas
20751 příspěvků moje polička 11. května 2026 21:33

Jak zde padl dotaz na BB/tónovací krémy, tak mně osobně více vyhovuje Erborian oproti Missha. Tedy stále nevím, co přesně si myslet o korejské kosmetice obecně :-).

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 12. května 2026 03:18

Mini 

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 12. května 2026 03:25

whiskas 

...myslet si přece můžeš, co chceš

Ale -

korejská kosmetika je primárně vyráběna pro úplně jiný typ pleti než máme my, Evropané.

Velmi často obsahuje extrémně hodně ingrediencí, což je sice právě v kontextu toho typu pleti, ale pro nás to může být příliš, resp. sklony k podráždění. Třeba.

Některé výrobky mají parádní složení a některé s "shitama", jako i jakékoliv jiné světové značky/čili - vždy nutno dobře vybírat.

Samozřejmě a hlavně - je to o vlastní zkušenosti - spokojenost/nespokojenost.

Osobně mi, až na pár ověřených vyjímek, spíše nevyhovuje.

Offline whiskas
20751 příspěvků moje polička 12. května 2026 08:00

Miru Díky za názor. Já zkoušela Whamisu a pak pár základních drobností dostupných v drogérii. Měla jsem toner a krém s SPF of Beauty of Joseon, pak ty BB krémy. Ale nic opravdu pečujícího. Je mi jasné, že stejně jako u kosmetiky jiné provenience, se najde vyhovující a méně vyhovující produkt, až po opravdu propadák. :-)

Offline Antje
příspěvků moje polička 12. května 2026 17:38

whiskas Erborian je skvely! Pro me jakozto atopika je to maly zazrak

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 12. května 2026 19:24
Reakce na Mini:

0zero7 díky moc za tip na Ordinary Ectoin V poslední době se mi nějak změnila pleť - suchá, červená ( dle lélařky to není dermatitida, možná trochu rosacea - tu prý mají stejně všichni :) a vlastně poradila používat lékárenskou kosmetiku), na olej si na noc dávám ještě i krém ?!? Ectoin používám ráno samotný, na něj make-up a je to úplně dostačující. Červená místa sice nezmizela, ale pocitově je to velký rozdíl.

​to mam radost, za me je to super vyrobek, lehoucky a hydratuje paradne! Jestli rosacea zkus mozna azelaic acid, pomohlo kamosce. 

Ja ted davam rano antioxidanty a hydrataci (i pres den, kdyz mam cas) a vecer stridam retinal a peptidy a plet je hezka (klep klep) a je to uplne jednoduchej rezim. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 13. května 2026 15:52

0zero7 diky moc Zkusim Maji v Sephore :)

Offline whiskas
20751 příspěvků moje polička 13. května 2026 17:47

Antje také jsem ráda, že jsem na něj narazila. Jen mají omezené odstíny, ale dá se to doladit. 

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 14. května 2026 00:12

Mini Zkus, i to Anua serum je prej dobry, maji ruzny textury a konzistence, tak zalezi co ti bude sedet, ja s tim zkusenost osobni nemam zatim zadnou :)

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 15. května 2026 10:19
Reakce na Miru:

... a co by, prosím, mohlo způsobovat to event. ucpávání pórů.?,

myslela jsem, že to může dělat olivový olej ve složení, ale nevidím ho tam.?)

​Olivový olej není jediný z olejů, které mohou ucpávat póry. Ale v tomto případě jsou to použité emolienty (změkčovadla)... u pleti, která nemá sklon k ucpávání pórů, to je úplně bez problémů.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 15. května 2026 10:20

slniecko Paris večer si k tomu sednu

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 15. května 2026 11:13

prďola 

...jsi Poklad!, děkuji moc

(a, prosím,

pod jakými názvy se to event. "ukrývá"?. Jako ten opalovák je dočasný, ne na furt, ale abych případně věděla pro běznou obličejovou kosmetiku...)

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 16. května 2026 00:20

Miru Tyto: Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Dicaprylyl Carbonate, Diethylhexyl Carbonate ... ony jsou poměrně lehké a v podstatě mají za úkol zlepšovat pocit z UV filtrů

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 16. května 2026 00:39

slniecko ten krém má skvělou kombinaci aktivních složek a nedivím se, že z něj máš dobrý pocit. Obsahuje složky, které se primárně zaměřují na hydrataci + vyjasnění pleti + lehký anti-age efekt. Řekla bych, že bude vytvářet dojem okamžitého efektu zlepšení. Neumím posoudit, účinnost mořského fenyklu (Crithmum Maritimum Extract) jako náhrady retinolu, nezkoušela jsem ho... ale ve spojení s peptidem a silnými antioxidanty bude pleti ku prospěchu

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 16. května 2026 01:21

Paris Na tuto značku jsem narazila už poměrně dávno, takže jsem jen zkusila dohledat, jestli neexistují nějaké čerstvější studie o jejich hlavní patentované složce - Bioaktivní peptid alaptid. Protože jsem nic nověho od minula nenašla, tak jen z mých poznámek obecně k značce: jimi vyvinutý syntetický peptid má prokázané silně hojivé a regenerační účinky, zejména u poranění kůže (alaptid je součástí léčivých veterinárních mastí). Ohledně anti-age účinku totoho peptidu jsou studie omezené a hlavně většina výsledků pochází jen od jeho tvůrců...

Omlazující noční krém s alaptidem & skvalanem - u obou krémů rovnou pominu silikony... jinak je složením silně regenerační, se zaměřením na opravu kožní bariery. Anti-age účinky alaptidu není moc z čeho posoudit, ale pokud by se zkombinoval s nějakým denním peptidovým krémem, tak by to mohla být velmi dobrá kombinace. 

Omlazující denní krém s alaptidem & ceramidy - složení je skoro identické, jako má noční krém... což mi nedává moc smysl. Regenerační a opravný efekt je tady doplněný docela účinnou anti-age složkou, která se v české kosmetice skoro nevyskytuje.

Myslím, že oba krémy budou vhodné spíš na suchou nebo zralou pleť, nevhodné pro mastnější, protože kvůli kombinaci použitých olejů, včelího vosku a silikonům může ucpávat póry.

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 16. května 2026 01:29

slniecko To sérum vypadá moc dobře, zvlášť když ho naše guru vychválila! :-)

Ale posílají do ČR/Slovensko? 

Japonsko jsem našla, ale ČR/SR ne....

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 16. května 2026 04:48

prďola 

...děkuji!.