Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 22. března 2026 18:45

Signature Elixir (Montblanc) - původní Signature se mi líbí, dokonce jsem ji měla na poličce....ale toto? Laciná, syntetická, neidentifikovatelně sladce dřevitá se štědrou porcí ambroxanu.

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 24. března 2026 16:37

Balmain: Destin

Tak mě přece dostali. Ovocně květinová vůně. Quentin Bisch. A Akigalawood.

Krémové ovoce s pikantním pepřem, ano, je tam jahoda, ale k ní i něco šťavnatě tropického. Není to přeslazené a toho ovoce je jen decentní množství. Důležitější jsou květiny – pivoňka a nazelenalá lilie, v santalovém a ambrovém krému. Celé to působí elegantně a vůbec ne nepříjemně synteticky, krásně to splyne s kůží.

Takže mám to krásné cestovní balení 10 ml

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 24. března 2026 16:51

Ale vlastně jsem byla jen vyzkoušet novou 

Chanel N°5 EdT 2026

Nová EdT je na půli cesty mezi původní EdT a EdP. Osekali jí trochu hrany, zjemnili ostré aldehydy a udělali ji květinovější a krémovější.

I když mám ráda i „drsnější“ originál, tahle verze se mi taky moc líbí.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 24. března 2026 17:01

blackviolet 

...a!, tak Tvé dojmy z Chanel No 5 EdT se mi líbí!.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 25. března 2026 19:53

Atelier des Fleurs: Sable Lavande (Chloé) - śuchý dřevitý prach smíchaný s prachem ze suchých levandulových stonků a listů. Po rozvonění se pomalu začaly vkrádat nepatrně svěží zeleně květinové tóny, ze kterých se ale nakonec vyklubaly usušené mléčně fíkové listy, Ač má levanduli v názvu, tak levandule rozhodně nedominuje. Nesladká, neovocná, nekvětinová - pro mě ideální prototyp letní středomořské vůně. A originální - neznám nic podobného.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 26. března 2026 09:50

N 5 Eau de Toilette Chanel 2026

...měkká.

Nejstručněji a nejlépe celou vůni vystihující slovo v tom nejlepším významu.

Je to jasná No 5, i s "ostrými" hranami, ale zaoblenými

(jako když dáte na hrany stolu ochranné krytky), 

mýdlově krémová,

elegantní, 

lahodná,

opravdu povedená,

moc pěkná.

(podstatou "lehčí" než EdP, nikoliv však řídká,

a naopak "hustší" a oblejší než EdT, nikoliv však bez sofistikované lehkosti)

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 26. března 2026 09:54

J´Adore Intense Christian Dior  2026

...ovocnokvětinová vůně s navanilkovělým, delikátně dřevitým základem.

(ona ovocnost pochází z odrůd růží, jež obsahují ovocné podtóny)

Pěkná.

Není tak barvitá/bohatá/komplexní jako kdysi původní J´Adore, ale příjemná je.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 26. března 2026 18:22

Eternity Amber Essence (Calvin Klein) - sladká univerzálně nijaká syntetika neblížící se ambře ani na dostřel. Ale potřebovala čas - tedy spíš hodně času - aby se rozvoněla do sladce krémové sluncem prohřáté vůně. Není mi jasné, proč "Eternity" - stejně jako Eternity Flame nemá s původní Eternity nic společného a zasloužily by si originální název a třeba i vlastní řadu (Amber Essence by byla méně povedená odnož povedené Fame).

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 28. března 2026 11:22

For Her Pure Musc Blanc (Narciso Rodriguez) - ledově svěží květinový pudr, ze kterého "vykvetl" zapudrovaný bílý šeřík. Květiny postupně přešly do jasmínem ovoněné koupeli plné duhových bublin. A bubliny se postupně začaly ztrácet a vůně se usadila do "pure musc blanc" v pravém slova smyslu - do akorát tak sladké chumlavě hebké pižmovky. Odpočinek na obláčku z nejjemnějšího peří.

Offline Annegret
160 příspěvků moje polička 28. března 2026 15:25

jerry muzu se zeptat, jestli se da novy Narciso nekde v Praze vyzkouset? Kde jsem byla, nikde nebyl tester.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 28. března 2026 16:05

Annegret 

Bohužel nevím, já zkouším ze vzorků. 

Ale pokud tester nemají teď, tak ho dřív nebo později mít budou. 

Offline Woody
příspěvků moje polička 30. března 2026 08:23

Mě také Pure Musc Blanc For Her velmi potěšil .... zkoušel jsem v Notinu 

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 30. března 2026 08:33

Woody 

Notino, vidíš to mě nenapadlo - tam mají k vyzkoušení snad většinu portfolia NR.

Annegret 

Offline Annegret
160 příspěvků moje polička 30. března 2026 18:00

jerry jerry vyzkousim. Zatim jsem byla jen ve florentinu a tak zkusim jinou pobocku Jsem stale zvedavejsi

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 18:11

Gucci Guilty Absolu de Parfum Pour Femme (Gucci) - temná vůně od samého začátku - nejdřív krémová lékořice s cukrem, pak zaschlý lógr z dávno dopitého turka a závany sladkého dřevitě pačuliového krému. V dojezdu pak jakýsi jemně nahořklý sladký likér (ovšem s minimem alkoholu).  V té bídě nových mainstreamových vůní to vlastně není špatné (hlavně žádný kašmeran či ambroxan).

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 11:08

Tabac Sahara Guerlain

...jako nebýt si jistá, že to byla fakt ta barva flakonu(!), tak bych to nikdy na vůni Guerlain netipovala.

Obecné, sladké, otravné

(jooo, pokud chtěli interpretovat ty, jak já říkám - cumlaný propisky, elektrocigára s vůní lolly pop, tak óká).

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 17:43
Reakce na Miru:

Tabac Sahara Guerlain

​To není dobré zjištění. Už AA Florabloom i Florabloom Forte (taky Delphine Jelk) mi připadaly nepovedené (a nejen mně).

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 17:46

jerry 

...no, byla jsem téměř v šoku. Nechtěly se mi vyndavat z kabelky brýle, abych mezi barevnými flakony našla/přečetla ty novinky. Tahle byla výrazná/barva.

No, a až doma jsem podle barvy dohledala, co jsem jako měla cítit.?..