Iris Bianco (L'Erbolario) - mýdélkově čistý svěží kosatcový pudr s malým množstvím krému a velkým množstvím ledového pižma.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Atelier des Fleurs: Jasminum Sambac (Chloé) - jemný a hodně vzdušně svěží jasmín - průsvitné květy na olistěné zelené větvičce, malinko inklinující k jasmínovému čaji. Po rozvonění s trochou pampeliškového pylu. Ale vůně se hodně drží u těla, do prostoru nejde vůbec (s výdrží je na tom líp).
jerry ty to tu tak hezky popisuješ, minimálně půlku bych vyzkoušela (nebezpečný!)
Vyzkoušet neznamená kupovat![]()
Rose of Bulgaria Lady's (Biofresh Cosmetics) - růžový soliflor - intenzívní růžová čajová růže s trochou suchých olistěných stonků. V jednoduchosti je krása.![]()
Aqua Mysteri (Le Couvent des Minimes) - svěží nasládlá neroliovka se sametově nahořklým citrusem, lehce sládnoucí s přídavkem zeleně květinového pižma. Svěží a osvěžující, jak má správná kolínská být, zároveň ale s intenzitou i výdrží kolínskou převyšující. Je to vlastně do dokonalosti dotažená klasická 4711 v podání Mistra Elleny. A do značné míry může nahradit již dlouho nevyráběnou Mugler Cologne.![]()
Daisy Murakami Green (Marc Jacobs) - moc pěkná autentická ovocná žvýkačka, ve které se postupně zvýraznil sladký banán. Po rozvonění jemná a lehká sedmikráska s trochou nasládlého pudru.
Œillet (Galimard) - čistokrevný a hodně intenzívní hřebíčkový karafiát, po rozvonění trochu svěžího pudru. Jednoduchá a krásná - připomíná guerlainovskou Terracotta Voile d'Été, ale ve výrazně zesílené podobě.![]()
Brûlante Violette (Zara) - nasládlý semiš se zelenými fialkovými lístky, po rozvonění ještě pižmový lehce mýdélkový pudrový prachový. Krása nesmírná... Připomíná mi dnes už skoro nesehnatelnou L'Essence od Balenciagy.![]()
jerry Ak budeš ponúkať odstrek, hlásim sa. ![]()
jerry ty to tu tak hezky popisuješ, minimálně půlku bych vyzkoušela (nebezpečný!)
Presne, mám podľa popisov @jerry chuť všetko skúšať alebo hneď kupovať....
Buttercream Haze (The 7 Virtues) - oplatky s lehkou smetanovou lískooříškovou náplní, do které se mi ale vytrvale snaží propasírovat cosi jemně zeleně bylinného. Po rozvoní se krém přiblížil spíš k více sladkému krému karamelovému, místo zeleně pro změnu se začal vtírat kašmeran.
Aqua Minimes (Le Couvent des Minimes) - svěží a osvěžující citrusovka - trochu kyselá, trochu nahořklá, trochu zelená, dokonce po chvíli i malinko nasládlá. Po rozvonění doplněná suchým vetiverem. Ideální letní osvěžení, jako bonus i velmi solidní výdrž.![]()
Drahá, kde ty Le Couventy zkoušìš?
Aqua Paradisi (Le Couvent des Minimes) - rychlý sladkokyselý úvod a la citrusy s ovocným sirupem se změnil na růži s lehkým želé z ovocných bobulí ponořenou do tekuté dřevité pryskyřice. A po úplném rozvonění růži okořenily suché listy muškátu s lehoučkým dotekem suchého pačuliového prachu.![]()
Aqua Solis (Le Couvent des Minimes) - kořeněné citrusy s bylinkami...a ejhle, máme tu zhmotněnou vzpomínku na moji dávnou parfémovou stálici Eau Parfumée au Thé Rouge, obohacenou prachem ze sušené rozmarýny a zelenosladkým fíkem. A "Červený čaj" se uložil do suché rozmarýno-vetiverové postýlky. Tohle je kouzelná vůně....![]()
Aqua Sacrae (Le Couvent des Minimes) - svěží sladce dřevitý ambrový balzám, ve kterém je ukrytá kandovaná mandarinková kůra a temná rudá růže. A přitom je lehká, jen se vznáší kolem nositelky.![]()
Potěšily mě moje poslední dva nákupy vůní - první je vlastně slepák, 4711 Aqua Colonia Blood Orange & Basil. Potřebovala jsem nějakou citrusovou, energizující letní polívačku, napadla mě nejdřív AA Mandarine Basilic. Na Fragrantice ji spousta uživatelek označuje jako velmi podobnou právě 4711, která vychází asi 4x levněji, takže jsem do toho šla bez přemýšlení naslepo a udělala jsem dobře. Podobnost s AA veliká, výdrž sice slabší, ale AA ji nemá o nic větší. V těchhle vedrech na mě působí jako životabudič, přestříkávám se s ní několikrát denně a ráda.
No a minulý týden na dovolené v Řecku jsem jako správná parfumaniačka googlila, jaké jsou tamější oblíbené vůně a při zpáteční cestě jsem na letišti všechny řádně vyzkoušela. Největší oblibu prý mají Řekyně v jejich značce Korres a u mě to na celé čáře vyhrála White Tea. Doslova láska na první přivonění. Jemná vůně čaje, zkraje trochu s citrusy, mnohem déle a ještě příjemněji ale přetrvává kombinace s jemnými květy (pivoňka, frézie - moje oblíbené). Nádherná, jemná, uklidňující, nerušivá. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí