Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Online jerry
11119 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 15:10

Destin de Balmain (Balmain) - dozrávající jahody pokrájené na rozložených okvětních plátcích a zelených lístcích pivoňky, jen zlehka poprášené sladkým pepřem smíchaných s prachovým pižmem. Po rozvonění se role otočily - jahody se schovaly za pivoňku a přidalo se malinké množství zelené lilie. A na ně se snesl ambrodřevitý prach, který postupně lehce zkrémovatěl. Nenápadná elegance, která nemá potřebu na sebe hlasitě upozorňovat.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 18:28

Crazy Embers (Annayake) - suché jehličí promíchané se sladkým šafránovým prachem a v dojezdu s jemně nasládlým suchým vetiverem. Tahle vůně si nezadá s leckterou exkluzivkou.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 18:37

Si Nude Bloom (Giorgio Armani) - ovocná směs s dominantním černým rybízem,  po rozvonění svěže pudrová růže se suchou pačuli. V nadprodukci "Sí všeho druhu" patří spíš k tomu lepšímu,

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 16:39

Sunrise Parfum (Jil Sander) - lehce naovocnělý a jen jemně pižmokvětinově nasládlý krém, ke kterému se po rozvonění přidal ještě lehký sladký dřevitý balzám. Letní slunce ve flakónku.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 18. dubna 2026 09:47

Tabac Sahara (Guerlain) - úderná vůně, ve které se neuspořádaně a zmateně míchají dohromady maliny, medový tabák, nadměrná porce sladkosti - všeho je až moc. Sladce kouřově kožený dojezd s malinami a tabákem je pro mě přímo otravný a na hraně snesitelnosti.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 19. dubna 2026 16:46

Aromania Lilac (Faberlic) - olistěná větvička fialového šeříku v jarním povětří, po rozvonění přibylo více kvítků a i malinko sladkého nektaru. Jednoduchý a autentický vzdušný soliflor, připomínající původní verzi Innocent White Lilac (ovšem s podstatně větší intenzitou a delší výdrží). 

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 22. dubna 2026 18:49

Kagari For Her (Annayake) - zázvor zasypaný svěžím otočníkovým pudrem a doplněný malinkou porcí sladkého suchého sena s pačuli. Originální a hodně povedené.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 19:01

Yum me Sunny (Escada) - koktejl z tropického ovoce ozdobený krémovým ylang-ylangem a s lehkou kokosovou vodou v dojezdu. Povedená letní "plážová" vůně.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 28. dubna 2026 19:20

Daisy Wild Eau So Extra (Marc Jacobs) - moc pěkná ovocná žvýkačka s čerstvě upečenou máslovou oplatkou. Po rozvonění se usadila do svěží mladé trávy plné rozkvetlých sedmikrásek. Vůně vysloveně roztomilá v tom nejlepším slova smyslu. Z řady Daisy Wild pro mě  zdaleka nejpovedenější.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 21:54

Kogaï For Her (Annayake) - květiny v čele se sladkým kosatcovým mýdlem a sladce pepřovým prachem, v dojezdu pak pepř nahradil nepříliš sladký vanilkový pudr. Impresionistický obraz ve flakonu...

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. dubna 2026 14:14

The Raver Alexmonhart

Manžel tvrdí, že je to ovoce v popelníku, ale podle mě je to krásná a ne prostoduchá vůně. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. dubna 2026 14:22

The Minimalist Alexmonhart

Určitě máte takovou kamarádku, co je moc hezká a vždy upravená, měří asi metr padesát a má velké oči (božínku vona je jak panenka úplná holčička). Všem se líbí do té doby, než něco řekne. Protože její hlas je protivný, zní jako rozbrušovačka a v hlavě rezonuje dlouho.

Tak taková je pro mě tahle vůně.

Kdyby nemluvila... 

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 03. května 2026 16:37

Lumière d'Issey (Issey Miyake) - syntetická otravně sladká neurčitě ovocně-květinová vůně, která se rozvoněla do úderného a nepříjemného pokusu o pomerančový květ. Flakonek je ale na rozdíl od obsahu povedený.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 04. května 2026 18:38

Nº 24 Perseus Dust (Scent of Stars) - k výraznému uhlazeně nahořklému bergamotu s docela dlouhou výdrží se přidalo dřevo a pak se po úplném rozvonění zjevil hodně povedený klon Aventusu v podobě nezralého ananasu a směsi zeleného i suchého jedlového jehličí s jemně olejovým a jen zlehka zakouřeným vetiverem. Je unisexovější než Aventus, takže ji mohou nosit i dámy.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 05. května 2026 17:23

Cèdre Encens (L'Occitane) - tonkou oslazený pepř se sladkým dřevitým kadidlovým prachem se rozvoněl do dřevěné krabičky naplněné kardamomem. Vychází sice z původní Eau des Baux, ale změna je docela výrazná - zatímco ta je dřevitě kořeněná, Cèdre Encens má vývoj bohatší a kardamomu je mnohem víc. A stejně jako Eau des Baux je spíš unisex než ryze pánská.

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 06. května 2026 11:22

Chcela by som sa ospravedlniť, že nejakým nedopatrením sa stalo, že sa zmazala nová Rose de Mai od Fragonard (2026). Je tam nahodená nanovo, ak ste k nej mali poznámky, alebo recenzie, budeme veľmi radi, ak ich tam zadáte nanovo.

Ešte raz sa ospravedlňujem.

Edit: nič sa nestratilo, len som spanikárila.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 07. května 2026 16:51

Nº 26 Orion Solar (Scent of Stars) - sladká ambroxanová syntetika s pomerančovým květem na nikterak povedenou levandulí. Potřebovala hodně času, aby se rozvoněla do řídké sladce dřevité ambry s trochou kardamomu - je to sice ucházející, ale žádná sláva to ani tak není (docela by zapadla mezi odnože Amber Oud od Al Haramainu).

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 09. května 2026 12:50

Angel Blush (Thierry Mugler) - jemný krémový marcipán po rozvonění přelitý rýžovým mlékem. Jediná indicie, která by vedla k propojení s Angelem je homeopatická stopa sladké pačuli v dřevitém sladce pižmovém dojezdu. Pokud se intenzity týká, stojí na opačné straně spektra než Angel - je to spíš tělová vůně, příjemná a na léto neobtěžující. A se solidní výdrží.

Online jerry
11119 příspěvků moje polička 10. května 2026 08:44

Jicky (Eau de Parfum) (Guerlain) - když jsem ji kdysi dávno zkoušela poprvé, dělala na mé kůži až dryáčnicky živočišné psí kusy. A najednou je z ní zpočátku nepříliš svěží nasládlá rozmarýnová kolínská, kterou ale obratem zastíní prachová jemně sladce kouřová levandule. Není sama - doprovází ji dřevitý prach s malinkým množství nasládlého pudru. Pár živočišných molekul se sice míhá kolem, ale rozhodně nepůsobí nijak rušivě. V dojezdu se pak vrátila ke své podobě na úplném začátku - levandulově rozmarýnová prohřátá kolínská. Bohužel kolínské odpovídá i výdrž...jinak už by stála na mé poličce.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 10. května 2026 12:18

jerry Díky za postřeh, zrovna nedávno jsem ji znovu zkoušela, přišlo mi, že na oblečení docela držela a hlavně by se mi na léto moc líbila...