...pěkné!
Tak to Ti ještě doporučím ORPHEON Diptyque Eau de Toilette -
chválená, a na oblečení vydrží i venku v tomto horku.
(osobně ji ale míchám s minimálně jednou či dvěma dalšími vůněmi, jako "hlavu")
...pěkné!
Tak to Ti ještě doporučím ORPHEON Diptyque Eau de Toilette -
chválená, a na oblečení vydrží i venku v tomto horku.
(osobně ji ale míchám s minimálně jednou či dvěma dalšími vůněmi, jako "hlavu")
Dobře jsi koupila - jedna je lepší než druhá a obě svoji parfémovou osvěžovací "práci" odvedou na jedničku.
A v letošním látě obě užiješ dosyta (i když pro 4711 asi budeš muset příště vyrazi s kanystrem
).
jerry Díky. A ano, spotřeba 4711 bude velká. Tuším, že se stane stálicí na mojí poličce každé léto.
La Vie est Belle L'Elixir Very Cherry (Lancôme) - název dlouhý a přívlastek velmi lákavý...ovšem je to pouhá barnumská reklama.
1. S LVEB není naprosto nic společného (název nepočítám).
2. "Very Cherry" je ve skutečnosti ocucaný třešňový drops.
3. "Oud" v základu je ve skutečnosti vyčpělá sladce dřevitá syntetika
Levná drogerkovka za velké peníze.
Tempore Donna (Laura Biagiotti) - vanilkou vypodložené květiny s jemným suchým santalem a ovocně medovým nektarem v dojezdu. Vůně nesoucí v sobe jistou dávku tajemna a zároveň nevtíravé elegance, ale také uklidňující, hebká a vláčná. Paní Vůně.
Jacques Bogart
Santal Fig
Mliečny santal s trochou figy na osvieženie. Svojím spôsobom nudnejší, mizernejší a plochší Santal Austral s figou ako pokusom o oživenie. Ten bol ale figu platný.
Neroli Cedar
Klasická neroli kolínska, ten typ, ako je v Neroli od Essential Parfumes.
Absinthe Lavender
Časostroj. Takto bývali kedysi cítiť lacné (alebo presnejšie povedané vôbec nejako dostupné) fužérovky. Ten akožeabsint je tam len na chvíľu v úvode, keď vyprchá, dostanete skriňu prastrýka Ota.
Vetiver Violet
Dodali takmer, čo sľúbili, čo je v dnešnej dobe takmer neuveriteľný výkon. Aj trochu vetiveru, a keď aj nie fialku, tak aspoň fialkový list. Ako vôňa je to pekná, ale zase pôsobí neuveriteˇlne staromódne.
Rose Leather
Keďže v podstate znovaobjavujem mejnstrím, tak neviem, či je ruža z kožou taká tuctovka ako v niche, tak na tú tému sa zdržím komentára. Avšak ružový akord z úvodu zmizne ako úderom kúzelníckej paličky v obláčiku dymu a zostáva klasická, až zúfalo klasická kožená vôňa.
Ambre Vanilla
Trochu vanilínového závanu, ktorý sa neskôr spojil s trochou "ambrovitého" základu.. Je to jednoduché, ploché, nudné, ale milé. Oceňujem aspoň, že nebol použitý onen súčasný často používaný ambrový akord, ktorý sama pre seba volám "čvachtavá ambra". Tam by som pri výpočte pozitív asi zostala.
Oud Coffee nemali a po vyskúšaní ostatných sa po nej asi zháňať nebudem.
Celé je to zúfalé. Staromódne pomerne nesympatickým spôsobom, lacno pôsobice a navrch také nejaké riedke a dengľavé.
Yves Saint Laurent
Trocha levandule, trocha citrusov (levanduľu neuvádzajú, ale ja ju tam cítim, možno ma klame nos), ľahko drevitý drydown. V podstate mdlejšia, vypitvaná a nariedená variácia na Chanel Egoist Platinum. Príjemné, nudné, bezpečné.
Tu voči klasickej cítim viac pomarančového kvetu. Presnejšie, cítim tu vôbec nejaký pomarančový kvet. A trochu menej všetkého ostatného. Tou nahorklosťou pomarančového kvetu skutočne pôsobí intenzívnejšie, aj neskôr drevité tóny pôsobia dôraznejšie a mužnejšie. Ovšem to "dôraznejšie a mužnejšie" berte s rezervou, ono ide aj o to, že v porovnaní s čím...Ale je celkom príjemná, viem si ju predstaviť ako nositeľnú. Ako nie je to žiaden výkrok originality, ale ide to.
Sladšia verzia s trochou zázvoru. Tu už ide predsa len o trošku originálnejšie poňatie. Čistý unisex.
Sladká a nudná verzia. Našťastie pomerne vzdušná a neobťažujúca.
Všetky sú slušne nositeľné, nepôsobia mizerne, alebo lacno a nehrozí, že by niekoho rušili, alebo nebodaj pohoršili. Ale nehrozí ani, že by niekoho nadchli.
Tom Ford
Pekná kožená vôňa s trochou driev a štipkou kardamómu. Mohlo by to byť komplexnejšie, ale holt nie je. Napriek tomu je to svojím minimalistickým spôsobom pekné, vyvážené a hlavne to nie je preopatrne slabé. Môže byť.
Semiš. Hladký, hebký semiš. ak som u EdP fňukala o nedostatočnej komplexnosti, tak tu sa už len smejem. Ale vôňa je to príjemná a nositeľná. Vyslovene unisex.
Minerálne tóny na niečom, čo síce okolo oudu nielen nechodilo, ale o ňom ani nikdy nepočulo, že niečo také existuje. Ale skutočne tu sú nejaké hebké, bezpečné, živočíšne pôsobiace tóny, jemne do slana. Tu sa skôr niekto pokúšal o ambrový akord, než o oud a pomerne úspešne. Príjemný unisex, ktorý tie minerálne tóny nakláňajú jemne na pánsku stranu, ale určite závisí aj na pokožke. Tiež to nie je žiaden zabiják, ale pôsobí skôr pokojne, než ustrašene.
Edit: Práve pozerám svoje recenzie Ombre Leather spred dvoch rokov a príde mi, ako keby som opisovala úplne iné vône. Neboli reformulované?
...kdyby jsi měla cestu kolem SEPHORY -
zkusila by jsi, prosím, novinku
Goddess Amber Vanilla Burberry
![]()
Nevidím to optimnisticky - koukala jsem na složení a tohle bych si troufla vyzkoušet tak akorát doma, ale ne s tím v teple absolvovat cestu MHD. To by mě mohli taky vyloučit z přepravy![]()
Ale třeba se ke mně dostane vzorek.
Tangent GC
TGC908 cedar
Púdrová, ale fakt dosť púdrová voňa čistoty, úplne lineárna. Čo ma spoločne so zložením, alebo s názvom, tak to netuším...
TGC911 vetiver
Mierne zatuchnutý orieškový vetiver, nie moja šálka kávy, ale použiteľné.
TGC912 neroli
Príjemne osviežujúce letné "neroli", prakticky soliflor.
Miru
Nevidím to optimnisticky - koukala jsem na složení a tohle bych si troufla vyzkoušet tak akorát doma, ale ne s tím v teple absolvovat cestu MHD. To by mě mohli taky vyloučit z přepravy
Ale třeba se ke mně dostane vzorek.
Tohle mě teď obrovsky zaujalo v MHD v Lyonu. Já jsem si říkala, že tam odpadnu a ono NIC.
Nikde nikdo ani jednou nepáchnul, párkrát (opavdu asi 2x) ke mně lehce zavanul dámský mainstream, ale jinak jsem ve vzduchu v tramvajích a v metru cítila jen kolínské a bylo to nesmírně příjemné. V neděli jsem absolvovala klasický (obří) blešák a tam to samé. Lehký citrusový vánek, jako by všichni používali kvalitní kolínské nebo jen deodoranty. Možná že to ten hic víc zneutralizoval, ale necítila jsem žádné pecky ala Sí, LVEB a podobně. Muži i ženy voněli po citrónech, levanduli a rozmarýně ala 4711.
Atelier de Fleurs: Hysope (Chloe) - lehké květiny v anýzovém vánku, po rozvonění neurčitě květinková se slabým nádechem nakyslého ovoce. Není špatná, ale je taková nijaká - o pramalé intenzitě ani nemluvě.
SHALIMAR L´ESSENCE Guerlain
...amaretto
(aneb Byzantium Tesori d´Oriente),
prostě chutné,
šťavnaté mandle s vanilkou macerované v alkoholu, kdy
z prvotní jasně jedlé polohy po chvilince začínají mírnit svoji intenzitu,
zjemňují, rozpouštějí se v krém a
díky nenásilně nastupující lahodné pižmové pěně s podprahovými měkce mýdlovými tóny vmíchávané do základu z vůně Shalimar
se L´Essence
z roviny výrazně nagurmánštělé
přesuně znatelně jinam -
na pokožce mám
Shalimar aldehydovo/namýdlověle pižmový
(škoda, že nezůstalo u likéru z mandlí, to bylo krásné).
...orientální pižmová vůně s hebkými mýdlovými bublinami,
jež zakrátko opět mění svoji tvář a nyní,
nakonec -
Shalimar ve formě sametu,
sametový Shalimar
(žádná Cuir Beluga a ani nic jiného)...
...klasický Shalimar bez kontroverzního zpracování bergamotu a kadidla,
ale při zachování hloubky, měkkosti, vlahé pudrovosti, a
molekulární prachově delikátní pryskyřičnatosti

Les Classiques de L'Occitane: Eau des 4 Voleurs (2016) (L'Occitane) - sěží, nasládle bylinně zelená a s jemným hladkým dřevem. Rozvoněla se do zeleně cypřišové vůně s jalovcem - ale taky pěkně uhlazené. Je to tak typický unisex, že unisexovější už být ani nemůže. A tedy unisex víc než povedený - škoda je, že je to limitka.![]()
Perfect Nonsense Peppery Peaches (Avon) - broskvová marmeláda s růží a pepřem, nejdřív levná, syntetická a otravná. Ale rozvoněla se do uhlazené broskvově dřevité vůně.
N°01 Energetically New York (Zara) - santal - zpočátku suchý v podobě hoblinek, postupně malinko zkrémovatěl a lehce jej poprášilo malinké množství pudru. Po úplném rozvonění ještě usychající, ale ještě malinko zelené fialkové lístečky. Jednoduchá santalovka, univerzálně použitelná, neobtěžující, ale se solidní výdrží. A jako bonus neuvěřitelná podoba se Santal 33 od Le Labo (Jo Malone z plagiátorství rozhodně nepodezírám).![]()
English Daffodil (Yardley) - opulentní složení, ovšem ve skutečnosti laciný WC osvěžovač, ve kterém není rozeznatelná jediná složka, natožpak narcis.
Possess Absolute Man (Oriflame) - kořeněná hodně suchá levandule, prohřátá jak dřevěné podkroví v parném létě. Postupně začala sládnout a levanduli z větší části nahradilo suché dřevo s drcenými jalovčinkami. Solidně udělaná, s tou si žádný muž ostudu neudělá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.