Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 27. května 2026 21:49

Eilish No. 3 (Billie Eilish) - postupně zasychající jedlové jehličí s trochou grepu mi evokuje odlehčenou variaci na Terre d´Hermes. A sladký pepř je navrch příjemný bonus. Povedená celebrití vůně.

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 28. května 2026 18:09

L'Eau Pure (Kenzo) - bergamot ruku v ruce s naředěnou Okenou a postupně svěží mladé zelené kopřivy - je to křišťálově svěží a ne vysloveně špatná sladkovodní vůně, jen cosi třeskutě svěže syntetického je tam navíc. Naštěstí se syntetika po úplném rozvonění z větší části odporoučela a zůstal nasládle sametově nahořklý citrus ve spršce sluncem prohřáté vodní spršky. Sice tolik vodních vůní se mezi mainstreamovými novinkami neobjevuje, ale bohužel v minulosti byly i mnohem povedenější.

Offline woman27
521 příspěvků moje polička 28. května 2026 22:30

jerry 

Já v ní tu syntetiku moc nevnímám, ale chybí mi tam zmiňovaná levandule. Z těchh současných osvěžujících letních vůní je lepší průměr.

Čisťounká, ale velmi svěží vůně, lehce levandulová, více vodní (minerální) se špetkou zázvoru v úvodu a svěžími citrusy. Bílá košile, aby se nespálila kůže při plavbě na motorovém člunu na moři. Usadí se do průzračně čisté, ba i elegantní vůně. Evokuje aktivně prožitou dovolenou u moře. A skvěle drží. Ledová, osvěžující.

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 28. května 2026 22:38

woman27 

Už jednou jsem tě žádala, abys mě vynechala. Nechápu, kde bereš neustále tu drzost!

Myslíš snad, že jsem na tvé podvodné jednání nejen vůči mně tady, ale i na A. zapomněla? 

A co ty ve vůních vnímáš nebo nevnímáš, je mně zcela ukradeno.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 29. května 2026 16:02

jerry Tyjo, zkusila jsem MÁK a super, já ho asi potřebuju!

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 29. května 2026 16:27

Luna 

U mě taky šel do tužebníku okamžitě po zkoušení. 

Offline Gita
30 příspěvků moje polička 29. května 2026 16:33

jerry Luna jen se zeptám. Je ta vůně něco na způsob Flower by Kenzo? Nemám kde vyzkoušet. Děkuji za odpověď 

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 29. května 2026 17:28

Gita 

Typově snad. Pro mě je FbK spíš květinová pudrovka s mýdlem. Mák je pro mě spíš pižmovka, ve které je ambra. A fakt se vůně podobá bílému máku - to je odrůda, u které zralý mák bílý. Roky jsme ho pěstovali na poli a dělalo se z něj speciální vánoční cukroví (a jako děti jsme kolem makovic museli chodit velkým obloukem).

Offline RoSa
10086 příspěvků moje polička 29. května 2026 17:43

jerry to jste museli bejt pěkně ve vatě (pokud jste ten mák teda všechen nespotřebovali na cukroví!)... mamka říkala, že sedláci, co pěstovali mák, byli největší pracháči... nesměl se z toho teda dělat odvar dětem na lepší spaní, z toho pak mohl bejt třeba takovej Pepek Vyskoč (a že v každý vesnici byl)

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 29. května 2026 17:55

RoSa 

To si zase nepřestavuj lány - my měli na záhumenku u brambor. A jen ten bílej.

Degustovat normální mák jsme chodili na jezedácké pole, ale na ten náš bílý jsme nesměli sáhnout pod pohrůžkou drakonických trestů. On měl i trochu jinou barvu květů,

Offline Gita
30 příspěvků moje polička 29. května 2026 18:00

jerry moc děkuji. Chci ji jako dárek právě. Dcera miluje Louku od nich. A zároveň nosí i Flower by Kenzo. Zkusím objednat. Mne láká ta tělova řada celá. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 29. května 2026 18:11

Gita Začátek je trochu typově Flower. Ale rozloží se jinak. Líp.

Offline Gita
30 příspěvků moje polička 29. května 2026 18:13

@Luna díky moc. To slyším ráda.

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 29. května 2026 18:28
Reakce na Gita:

Mne láká ta tělova řada celá. 

​Mě taky.

A Louku mám taky ráda - za mě je naprostou jedničkou krém na ruce. Nejdřív jsem ho koupila dceři, pak sobě...a pak už se nabalovaly další produkty. 

A cítím v kostech, že s Mákem to bude stejné. Krém už jsem zakoupila.

Offline Gita
30 příspěvků moje polička 29. května 2026 18:31

jerry louka je pěkná. Ale ten mák zkusím také. Díky

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 29. května 2026 20:29

Boss Alive Sparkling Lavender (Hugo Boss) - sladce dřevitá syntetika, ze které zpočátku nesměle vykukoval vzdušný kokos. A levandule? Ta je jen v názvu.

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 30. května 2026 11:59

Salvador Dali (Salvador Dalí) - elegantní osmdesátková květinová chyprovka bez tehdy obvyklé údernosti - v úvodu květinově aldehydová, posléze mýdélková, s malým množstvím ambry a nadnášená uhlazeným nasládlým santalem. Květiny jsou disciplinované, s trochou zeleně a větvičníku, v pozadí jsou znatelné jemné citrusy. V dojezdu pak moc pěkný narcis s mimózou prohřáté jarním slunkem. Jeden z Morillasových mistrovských kusů, protože toto je nadčasová vůně (bohužel nedoceněná a dnes už skoro nesehnatelná).

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 31. května 2026 13:04

Keďže nie každý číta všetky vlákna, tak by som rada upozornila na viacerých miestach, že som založila toto nové. Niežeby založenie nového vákna potrebovalo veľký potlesk, ale toto konrétne považujem za dôležité:

https://parfumanie.cz/forum/detail/komunita:c9/t7732.htm?_fid=egpp

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 02. června 2026 18:37

Le Rouge Flower by Kenzo (Kenzo) - syntetika z čeledi nasládle dřevitých, ale nakonec se rozvoněla se do přijatelné podoby nepříliš sladké růžové pudrovky. Intenzita mizivá, výdrž o něco lepší. Vůně přesně pro ty, co se chtějí navonět, ale nechtějí, aby to někdo poznal (ani ony samy).

Offline jerry
11119 příspěvků moje polička 03. června 2026 20:39

Silences (Eau de Parfum Sublime) (Jacomo) - trochu drsnější zelené byliny se závanem aldehydů, následně květiny zasypané suchým kamenným prachem se zakouřeným dřevitým balzámem. Po rozvonění může směle konkurovat No. 19. Oproti původní Silences je ale uhlazenější, ale zároveň i méně chyprová (větvičník je na indexu) - ale ani jedno jí na kráse neubírá. Za málo peněz naprostý luxus, bohužel neprávem opomíjený. 

Za testovací materiál děkuji RoSa (tohle byla dobrá koupě).