Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
11317 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 15:07

Miru 

Já mám dokonce vzorek (a té nové No. 5 taky ) - jen jsem na něj úplně zapomněla

Už testuju, ale nadšená nejsem.

Offline Miru
17004 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 15:14

jerry 

...juuuj!, tak jsem nesmírně napnutá na verdikty

Offline woman27
583 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 16:02

Coco Mademoiselle Crush Absolue
Chanel

Když mě udeřil do nosu šťavnatý a „mladistvý“ závan grepu a liči, protočily se mi panenky. Co mě ale překvapilo nejvíce, byla sladkost liči. V této chvíli nemůžu říct, že by to bylo nepříjemné. Ovocně sladký úvod. Ovšem sladké liči pro mě bylo velkým překvapením.
Mám poněkud komplikovaný vztah s ambrou i dřevem v parfémech. Ne, že bych tyto složky neměla ráda, jen mi musí sednout. Vůně se ubírá směrem k ambrově dřevité struktuře podpořené silnou, pro můj nos ne příliš lákavou vanilkou. Jasmín s růží spíše naznačují květinový charakter. Pačuli není tolik výrazné a spolu s vetiverem zřejmě mají vydávat zmíněný „chypre“ směr vůně.
Takové vůně si pamatuji z osmdesátek, devadesátek. Nebyla to moje cílová skupina, ale musím uznat jejich kvalitu, vnímám i jistou vintage atmosféru. Bohužel vůně je ovlivněna současnými restrikcemi, složky jsou jen náznakem kdysi „velkých“ vůní a pro mě celá vůně vyznívá řídce.
Není to můj cup of tea, sladká je dost (v určitých momentech vnímám vanilku až medově sladkou), takže mladé generaci by se mohla líbit. I když – rozhodně to není kikinovská vůně. A přestože je sladká, vyznívá na mě pánsky (neřekla bych ani unisex). Stejný problém jsem ovšem měla s původní CM EdP, vlastně jsem si ji oblíbila až letos.
Jsem z ní dost rozpačitá a vlastně nevím, kterým směrem Chanel tímto výtvorem mířil a co mě mrzí nejvíce, nevnímám tam typický chanelovský ocásek.

Offline jerry
11317 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 18:07

Miru Máš, co jsi chtěla (spíš možná nechtěla).

Coco Mademoiselle Crush Absolu (Chanel) - a toto má být Coco Mademoiselle? Opravdu? V Coco Mademoiselle jsou přece růže, pačuli, pudrová vanilka. Tady nic - růže žádné, pačuli nenajde ani policejní pes. Nějaké (spíš nijaké) kytičky, sladkokyselý citronový drops a sladké dřevo syntetické až běda. Kdyby mi při slepém testu někdo řekl, že toto je pánská drogerkovka, neměla bych námitek. Toto má k Coco Mademoiselle stejně daleko, jako Black Opium k původnímu Opiu.

Offline Miru
17004 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 19:21

jerry 

Offline Miru
17004 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 19:26

jerry 

...no a jak vnímáš tu novu "5tku"?.

Offline jerry
11317 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 19:37

Miru 

Zatím nijak - chystám se na ni až dnes večer a pokračovat budu zítra. 

Offline Miru
17004 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 19:39

jerry 

tak jo

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 20:52
Reakce na jerry:

Karl Lagerfeld Jeans Urban Coral (Karl Lagerfeld) - květinově ovocná pižmovka s přídavkem syntetiky, Po důkladném rozvonění vcelku příjemná pižmovka pro změnu sladce květinová.

​Kde je vistéria a gaštanový krém sa asi nemám pýtať ?

Offline jerry
11317 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 20:58

slniecko 

Vistárie je v hluboké ilegalitě pod pseudonymen "taková nějaká květinová".

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 21:12

Ralph Lauren

Zdá sa mi, že sme svedkom tajnej fúzie značiek Ralph Lauren a Storck. Obe vône sú roztomilo cukríkové. Milučko infantilné, nijako nekomplikované, tak akurát príjemne sladké, každá so svojou jednoduchou arómov.

Pri pohľade na cenu a výkon však stále preferujem Storck's.

Ralph's Club New York

žltý Nimm2

Ralph's Club New York Extreme

Werther's Original

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 21:36

slniecko

ttajné spiknutí.

Nákupem sladkostí podpoříme vývoj parfemů:) 

Offline Miru
17004 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 03:47

jerry 

...ještě mě napadlo - pamatuji se, že Coco Mademoiselle Intense tě také příliš nenadchla("kolotočová"), ale

ve srovnání s Crush Absolu vychází u tebe, prosím, jak.?.

(v každém případě jsem moc zvědavá, jak bude Crush vonět na mně. Verze Intense se mi líbí hodně)

Offline jerry
11317 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 06:02

Miru 

CMI je pořád Coco M., ale Crush Absolu voní jako úplně jiná vůně. 

Offline Mitzi admin
1550 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 13:09

Coco Mademoiselle nemám moc ráda, tak jsem se nebála znesvěcení v CRUSH ABSOLU a navíc jsem četla a slyšela nadšené recenze. A to dokonce i od lidí, co za ten flakon dali ty 4 tisíce!

Takže - jak to voní?

Zpočátku docela dobře.

Ovocný úvodní akord je jemnější než jsem čekala (takové to "ooooo" jako v těch videjích influencerů se u mě nedostavilo, ale budiž.) Jo, ovoce tam je dobré. A dál?

Dál to bylo slabé a zvláštní, tak jsem riskla a nastavila kůži. Vůně mě nijak neotravovala, v podstatě jsem ji nevnímala. ALE! Po 6 hodinách na kůži jsem detekovala opravdu nepříjemný základ. Ráda bych řekla, že to se mi nikdy s žádným Chanelem nestalo, ale stalo. Stejně na mně nevoní Chance. Ta první.

Nemrzí mě, že tedy ani s touhle Coco nebudeme kámošky. Pro mě má Chanel tolik krásných vůní a mám tu tolik přání do zásoby, že jedna Crush Absolu mi to nepokazí.

Bála jsem se úvodu a ten se povedl.

Těšila jsem se na trio pačuli-vanilka-vetiver a místo toho se dostavil uleželý hadřík od dřezu.

Na obvyklou otázku "nosila bych to, kdybych to dostala zadarmo?" odpovídám rozhodně: ne.

Offline Mitzi admin
1550 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 13:13

Aby nebyl včera všem útrapám konec, tak kabelku mi po té coco-tragedii ještě prosmrděl papírek od La Vie est Belle L'Elixir Very Cherry

na popis mi je líto času. To je prostě třešňová katastrofa. Vybavily se mi AVON katalogy s navoněnýma stránkama a i tam ty voňavky snad byly lepší.

Nejzábavnějším momentem byla scénka z butiku, kdy mi paní prodavačka nabídla po přivonění, že by mě navoněla a když viděla můj výraz, hned si odpověděla: "To asi nechcete..."

Myslím, že jsem se tvářila přesně jako moje kočka, když spadla do napuštěné vany.

Offline Mitzi admin
1550 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 13:17
Reakce na Miru:

jerry 

...ještě mě napadlo - pamatuji se, že Coco Mademoiselle Intense tě také příliš nenadchla("kolotočová"), ale

ve srovnání s Crush Absolu vychází u tebe, prosím, jak.?.

(v každém případě jsem moc zvědavá, jak bude Crush vonět na mně. Verze Intense se mi líbí hodně)

​Já jsem včera zkusila celé trio klasická CM EdP - Intense - CA

Intense za mě nejlepší. Klasika snesitelná. CA je Velký špatný, jak by řekla Jolanda.

Offline jerry
11317 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 15:31

N°5 (Eau de Toilette) (Chanel) - tak toto je stále No. 5, jen s jistými nuancemi - chybí jí většina počátečních osvěžujících křišťálových aldehydů. Ale aldehydy tady jsou, jen jsou trochu zakuklené do jemně zakouřeného dřeva - je to celé takové "vláčnější". Po rozvonění mi nejdřív připadalo, že na můj vkus trochu moc tlačí na pilu a že trochu ztratila i na své původní eleganci, ale typické pětkové mýdélko v dojezdu tam je - a to pro mě dělá Pětku Pětkou.

Offline Mitzi admin
1550 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 16:15

jerry souhlas, do puntíku.

Koupila jsem ji naslepo, protože se mi naskytla za super cenu. A jsem z ní nadšená, že ji vůbec nezkazili. Vzdaluje se dál a dál od vintage pětky toaletky, ale velice vkusným způsobem.

Víc mi teď připomíná tělový krém No. 5 

Offline jerry
11317 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 16:35
Reakce na Mitzi:

"nosila bych to, kdybych to dostala zadarmo?" 

Moje odpověď na tvoji obvykou otázku by u No. 5 EdT zněla: "Ano. Ale klidně bych si ji i koupila (ale až dopotřebuju č.p.)".

A pokud bys náhodou chtěla pokračovat ve zkoušecím masochismu, vřele doporučuju novou Vendettu od Valentina. Na jakožetřešňovou LVEB sice nemá, ale taky je to dobrá snůška syntetiky.