Já mám dokonce vzorek (a té nové No. 5 taky ) - jen jsem na něj úplně zapomněla![]()
Už testuju, ale nadšená nejsem.
Já mám dokonce vzorek (a té nové No. 5 taky ) - jen jsem na něj úplně zapomněla![]()
Už testuju, ale nadšená nejsem.
...juuuj!, tak jsem nesmírně napnutá na verdikty![]()
![]()
Coco Mademoiselle Crush Absolue
Chanel
Když mě udeřil do nosu šťavnatý a „mladistvý“ závan grepu a liči, protočily se mi panenky. Co mě ale překvapilo nejvíce, byla sladkost liči. V této chvíli nemůžu říct, že by to bylo nepříjemné. Ovocně sladký úvod. Ovšem sladké liči pro mě bylo velkým překvapením.
Mám poněkud komplikovaný vztah s ambrou i dřevem v parfémech. Ne, že bych tyto složky neměla ráda, jen mi musí sednout. Vůně se ubírá směrem k ambrově dřevité struktuře podpořené silnou, pro můj nos ne příliš lákavou vanilkou. Jasmín s růží spíše naznačují květinový charakter. Pačuli není tolik výrazné a spolu s vetiverem zřejmě mají vydávat zmíněný „chypre“ směr vůně.
Takové vůně si pamatuji z osmdesátek, devadesátek. Nebyla to moje cílová skupina, ale musím uznat jejich kvalitu, vnímám i jistou vintage atmosféru. Bohužel vůně je ovlivněna současnými restrikcemi, složky jsou jen náznakem kdysi „velkých“ vůní a pro mě celá vůně vyznívá řídce.
Není to můj cup of tea, sladká je dost (v určitých momentech vnímám vanilku až medově sladkou), takže mladé generaci by se mohla líbit. I když – rozhodně to není kikinovská vůně. A přestože je sladká, vyznívá na mě pánsky (neřekla bych ani unisex). Stejný problém jsem ovšem měla s původní CM EdP, vlastně jsem si ji oblíbila až letos.
Jsem z ní dost rozpačitá a vlastně nevím, kterým směrem Chanel tímto výtvorem mířil a co mě mrzí nejvíce, nevnímám tam typický chanelovský ocásek.
Miru Máš, co jsi chtěla (spíš možná nechtěla
).
Coco Mademoiselle Crush Absolu (Chanel) - a toto má být Coco Mademoiselle? Opravdu? V Coco Mademoiselle jsou přece růže, pačuli, pudrová vanilka. Tady nic - růže žádné, pačuli nenajde ani policejní pes. Nějaké (spíš nijaké) kytičky, sladkokyselý citronový drops a sladké dřevo syntetické až běda. Kdyby mi při slepém testu někdo řekl, že toto je pánská drogerkovka, neměla bych námitek. Toto má k Coco Mademoiselle stejně daleko, jako Black Opium k původnímu Opiu.
...no a jak vnímáš tu novu "5tku"?.![]()
Zatím nijak - chystám se na ni až dnes večer a pokračovat budu zítra.
tak jo![]()
Karl Lagerfeld Jeans Urban Coral (Karl Lagerfeld) - květinově ovocná pižmovka s přídavkem syntetiky, Po důkladném rozvonění vcelku příjemná pižmovka pro změnu sladce květinová.
Kde je vistéria a gaštanový krém sa asi nemám pýtať
?
Vistárie je v hluboké ilegalitě pod pseudonymen "taková nějaká květinová".![]()
Ralph Lauren
Zdá sa mi, že sme svedkom tajnej fúzie značiek Ralph Lauren a Storck. Obe vône sú roztomilo cukríkové. Milučko infantilné, nijako nekomplikované, tak akurát príjemne sladké, každá so svojou jednoduchou arómov.
Pri pohľade na cenu a výkon však stále preferujem Storck's.
Ralph's Club New York
žltý Nimm2
Ralph's Club New York Extreme
Werther's Original
...ještě mě napadlo - pamatuji se, že Coco Mademoiselle Intense tě také příliš nenadchla("kolotočová"), ale
ve srovnání s Crush Absolu vychází u tebe, prosím, jak.?.![]()
![]()
![]()
(v každém případě jsem moc zvědavá, jak bude Crush vonět na mně. Verze Intense se mi líbí hodně)
CMI je pořád Coco M., ale Crush Absolu voní jako úplně jiná vůně.
Coco Mademoiselle nemám moc ráda, tak jsem se nebála znesvěcení v CRUSH ABSOLU a navíc jsem četla a slyšela nadšené recenze. A to dokonce i od lidí, co za ten flakon dali ty 4 tisíce!
Takže - jak to voní?
Zpočátku docela dobře.
Ovocný úvodní akord je jemnější než jsem čekala (takové to "ooooo" jako v těch videjích influencerů se u mě nedostavilo, ale budiž.) Jo, ovoce tam je dobré. A dál?
Dál to bylo slabé a zvláštní, tak jsem riskla a nastavila kůži. Vůně mě nijak neotravovala, v podstatě jsem ji nevnímala. ALE! Po 6 hodinách na kůži jsem detekovala opravdu nepříjemný základ. Ráda bych řekla, že to se mi nikdy s žádným Chanelem nestalo, ale stalo. Stejně na mně nevoní Chance. Ta první.
Nemrzí mě, že tedy ani s touhle Coco nebudeme kámošky. Pro mě má Chanel tolik krásných vůní a mám tu tolik přání do zásoby, že jedna Crush Absolu mi to nepokazí.
Bála jsem se úvodu a ten se povedl.
Těšila jsem se na trio pačuli-vanilka-vetiver a místo toho se dostavil uleželý hadřík od dřezu.
Na obvyklou otázku "nosila bych to, kdybych to dostala zadarmo?" odpovídám rozhodně: ne.
Aby nebyl včera všem útrapám konec, tak kabelku mi po té coco-tragedii ještě prosmrděl papírek od La Vie est Belle L'Elixir Very Cherry
na popis mi je líto času. To je prostě třešňová katastrofa. Vybavily se mi AVON katalogy s navoněnýma stránkama a i tam ty voňavky snad byly lepší.![]()
Nejzábavnějším momentem byla scénka z butiku, kdy mi paní prodavačka nabídla po přivonění, že by mě navoněla a když viděla můj výraz, hned si odpověděla: "To asi nechcete..."
Myslím, že jsem se tvářila přesně jako moje kočka, když spadla do napuštěné vany.
jerry
...ještě mě napadlo - pamatuji se, že Coco Mademoiselle Intense tě také příliš nenadchla("kolotočová"), ale
ve srovnání s Crush Absolu vychází u tebe, prosím, jak.?.
(v každém případě jsem moc zvědavá, jak bude Crush vonět na mně. Verze Intense se mi líbí hodně)
Já jsem včera zkusila celé trio klasická CM EdP - Intense - CA
Intense za mě nejlepší. Klasika snesitelná. CA je Velký špatný, jak by řekla Jolanda.
N°5 (Eau de Toilette) (Chanel) - tak toto je stále No. 5, jen s jistými nuancemi - chybí jí většina počátečních osvěžujících křišťálových aldehydů. Ale aldehydy tady jsou, jen jsou trochu zakuklené do jemně zakouřeného dřeva - je to celé takové "vláčnější". Po rozvonění mi nejdřív připadalo, že na můj vkus trochu moc tlačí na pilu a že trochu ztratila i na své původní eleganci, ale typické pětkové mýdélko v dojezdu tam je - a to pro mě dělá Pětku Pětkou.
jerry souhlas, do puntíku.
Koupila jsem ji naslepo, protože se mi naskytla za super cenu. A jsem z ní nadšená, že ji vůbec nezkazili. Vzdaluje se dál a dál od vintage pětky toaletky, ale velice vkusným způsobem.
Víc mi teď připomíná tělový krém No. 5
"nosila bych to, kdybych to dostala zadarmo?"
Moje odpověď na tvoji obvykou otázku by u No. 5 EdT zněla: "Ano. Ale klidně bych si ji i koupila (ale až dopotřebuju č.p.)".
A pokud bys náhodou chtěla pokračovat ve zkoušecím masochismu, vřele doporučuju novou Vendettu od Valentina. Na jakožetřešňovou LVEB sice nemá, ale taky je to dobrá snůška syntetiky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.