Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 05. zaří 2022 13:12

Garfie Blesk to prý odmítl.

Řvousenka Bojím se, bojím. 

Offline Linda
100 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 07:32

Sweet Potato Diky za zajímavý článek, který jasně vysvětluje problematiku tvorby cen el. energie, i když moc optimistické čtení to není ...

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 09:47

Linda 

Já si na rozdíl od kritiků vlády myslím, že kdyby to mělo jednoduché řešení, už je to hotovo. Průser je, že je tam tolik externalit, že i ta méně špatná řešení se při podrobnějším zkoumání ukážou jako velmi nákladná do budoucna.

Potřebujeme řešení, které kromě toho, že pomůže hlavně těm potřebným, bude zároveň dál motivovat k šetření. 

Osobně si myslím, že se příliš nepovedla ta česká podpora domácnostem - čím víc elektřiny spálíš, tím víc ti zaplatíme. Dokonce u těch hraničních spotřeb vyjde finančné líp spotrebovať víc. 

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:37

continuity to už je to hotový? ale ze začátku se o tomhle problému mluvilo, že to bude muset mít nějakej strop ta spotřeba, aby to nevedlo k nezřízenému plýtvání za státní podpory...

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:39

RoSa no ten návrh na tu podporu přes dodavatele je hotový. Teď se jenom řeší, kolik se do toho dá peněz, ale ten mechanizmus je známy. Sikela tvrdil, že se na tom podílelo 50 lidí z energetiky. No to já taky chápu, čím víc práce klient od nás bere, tím mu dáme větší slevu. Ale v případě těch omezených zdrojů to není úplně cíl.

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:48

continuity by me zajimalo, kdo z energetiky se na tom podilel, je to uplne debilni

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 12:06

viktorka_od splavu podle to je zákonitý výsledek, když do toho mluví moc lidí. Většinou to končí nějakým kočkopsim kompromisem. nikdy se nedá zabrániť, aby tam prosazovali svoje zájmy (a to je nepodeziram z nekalosti kolikrát to to lidi ani vědomě netuší, že promítají do návrhu svůj zájem). 

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 12:11

RoSa strop to má, ale jsou tam nějaké pásma, a v nich je ta podpora konkrétní suma, ne procento. Alespoň jak jsem to pochopila já. 

Offline OliveOyl
1960 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 13:43

Možná jsem naivně optimistická, ale tohle mi přijde jako znamení, že to Babiš přestává mít plně pod palcem.

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 14:03

OliveOyl Kéž by.

A "omluvil se" Filipové.

https://denikn.cz/minuta/955529/

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 14:46

continuity nemyslela jsi tenhle clanek o Azovu? :)

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 14:52

razorblade ten určite ne Je to psano tak i nerozhodnuty by uvěřil, že Ukrajinci jsou nacisti a spíš se věnuje ty minulosti. To čo myslím, je článek, kde právě popisuje vyvoj pluku Azov v čase a právě i ty změny, které museli udělat. 

Offline viktorka_od splavu
49189 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 15:37

continuity v cim zajmu je ze ten prihlasovaci formular na teplo nema identifikaci odbernyho mista, napr?

ze se stane ze lidi ve dvou sousednich baracich kde jsou v obou plynovy kotelny dostanou jedni 6 tis a druzi 4,5, napr?

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 18:03

viktorka_od splavu formuláře už podle mě vyráběl někdo jinej než ta pracovní skupina. Bych doufala, že to zvládne běžný úředník ministerstva.

Centrální vytápění stejně nikdo neřeší, takže nás se to netýká aktuálně, navíc jsem zjistila, že my jdeme sice dálkově, ale na plyn, takže asi budu dokupovat nějaké ty deky a peřiny.  

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 18:07
Reakce na Sweet Potato:

OliveOyl Kéž by.

A "omluvil se" Filipové.

https://denikn.cz/minuta/955529/

„Vzhledem k úvodu, který pan Babiš do dopisu připsal nad rámec soudem nařízeného textu, je zřejmé, že omluva není z jeho strany vůbec myšlena upřímně,“ okomentovala Filipová.

A teď by mě hrozně zajímalo, cože to tam AB dopsal...

Offline OliveOyl
1960 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 18:27

andulka01 asi tohle:

„Přestože jsem předmětným výrokem neměl v úmyslu Vás jakýmkoliv způsobem urazit, ani to nedává smysl, neboť jsem Vás před započetím našeho sporu ani osobně neznal, ctím pravidla právního státu, a přestože s uvedeným soudním rozhodnutím nesouhlasím a budu proti němu podávat dovolání, podvoluji se mu a zasílám Vám omluvu předepsaného znění,“ napsal Babiš Filipové.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 18:31

OliveOyl

To je vůl. Tady se fakt už nedá dělat ani parodie. Mám čím dál tím větší problém rozlišit parody účty od těch reálných. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 18:34

OliveOyl šiš, to je kretén

Já si z toho furt dělám trošku legraci a nechci věřit, že mu to vyjde, ale moje maminka má z celé politické situace regulérní depresi. Nespí, nebo blbě a s práškama, má hrozný obavy o naši budoucnost.

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 18:39

andulka01 já už se taky bojím, resp. došla jsem k závěru, že dobře už bylo. A to ne kvůli tomu, že se nebude dvě zimy topit, ale kvůli tomu, co všechno jsou lidi schopni udělat kvůli tomu, aby měli doma 25C. Poslední týden zcela vážně přemýšlím, která krajina by se mi libila.

A dospěla jsem k závěru, že ta nová základna na Měsíci by nebyla zas tak špatná.