Aranel to je magor
Aktuální česká politická situace
Z UA fronty jdou samé dobré zprávy. Neuvěřitelné. ![]()
![]()
Jsou to borci.
@continuityted jeste ta elektrarna
Candance to je úplně jiný úsek fronty.
Jako do Vánoc to hotovo nebude, počítá se spíš na jaře, když to půjde dobře, ale toto je mega průlom a veledůležitý postup.
continuity ano, ja vim, ja to blbe odeslala, aby to i tam dobre dopadlo
continuity Ráda bych věřila tomu, že do vánoc hotovo naopak bude ![]()
Nechce se mi věřit tomu, že by se rusové radši nechali porazit na hlavu, než že by šli cestou "odvolání Putina + hledání schůdného kompromisu", aby z toho nevyšli jako naprostí lůzři a všem pro smích.
prďola no odhady, i ty konzervativní jsou na jaře, válčit tam půjde ještě pár týdnů, pak začne pršet a ty pole budou neprostupná. Uspěchechat to celé by je mohlo stát hodně mrtvých.
Jestli se Russaci vzdají, toť otázka, spoléhat na to nejde a ty nejsilnější russke jednotky jsou u Chersonu. UA vyhraje, ale nebude to hned
A budou potřebovat další techniku a zbraně.
continuity Já právě věřím a doufám, že to není všechno jen otázka zdrojů a přírodních podmínek, ale hlavně toho, do jak velkých sra.ek se nechá celé Rusko zatáhnout. A myslím si, že i kolem Putina je stále dost lidí, kteří tu hranici mají nastavenou úplně jinde než vůdce.
Aj, pán Vrábel vůdce odporu a takové mrzení.![]()
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vrabel-soud-penize/r~cee321b22eb111eda873ac1f6b220ee8/
prďola upřímně, toto přenášení západní mentality na Rusko se už víckrát nevyplatilo. Já doufám, že Ukrajině pomůže Bůh, ale úplně si nemyslím, že by bylo fajn Rusko rehabilitovat příliš brzy.
continuity Rozhodně nemám na mysli rehabilitaci, jen neupírám Putinovu okolí schopnost nahlížet na situaci racionálně ![]()
prďola přeceňuješ je - oni jsou fakt jinej živočišnej druh... bohužel pro jejich okolí... ta paralela se Severní Koreou na ně sedí
RoSa Je to možné
Jen vycházím z toho, že i ti Němci jakkoliv byli zfanatizovaní a poslušní, tak pud sebezáchovy nakonec vítězil i u nich.
continuity Co techniku. Ale lidské ztráty taky musí mít obrovské.
Sweet Potato s technikou jim můžeme pomoct, proto to sem píšu.
prďola tak Nemci nebyli zvykli zit po cely generace pod bejcakem. Kdyz srovname stredovek a novovek v Nemecku s ruskem, tak je to nebe a dudy. V rusku je ten narod zvyklej bejt nevolnikem po generace :/
razorblade No to sice ano, ale já mám opravdu na mysli pud sebezáchovy, ne nevolnickou poslušnost vůči báťuškovi.
Přece mi nikdo nebudete tvrdit, že v Rusku žije 140 mil. lumíků, kteří na rozkaz velkého Vovky naskáčou do jámy a ještě na sebe nahrnou hlínu. A nebavím se o pudu sebezáchovy obyčejných vojclů, ale věrchušky, která jediná má páky na to, něco v Rusku změnit. Jejich pud sebezáchovy je určitě jinde, než u těch vojclů.
Toto jsou důvody, proč si myslím, že by do vánoc mohla horká fáze skončit, i když následující jednání UK - RU se mohou táhnout další rok. Ale samozřejmě je to jen můj dojem/názor a můžu být úplně mimo ![]()
Zajímavý dokument o macronovi (od pár dnů před začátkem války do cca návštěvy Kyjeva (včetne reálných záznamů hovorů se Zel. a Putinem).
https://youtu.be/lSMxGlqx5Gk
ale česko není jen praha což ovšem jak víme pražáci nějak neberou na vědomí
Zvláštní názor při skutečnosti, že téměř většina poslanecký sněmovny i vlády (včetně premiéra) přišla z Moravy
Že by vaši rodáci zapomněli, odkud pocházejí? Smutné!
prďola tak Nemci nebyli zvykli zit po cely generace pod bejcakem. Kdyz srovname stredovek a novovek v Nemecku s ruskem, tak je to nebe a dudy. V rusku je ten narod zvyklej bejt nevolnikem po generace :/
Tam novověk hlavně ještě nedorazil.
https://twitter.com/Igor_from_Kyiv_/status/1564808801408221184
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my