Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 17. zaří 2022 23:35
Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 11:20

tyhle předvolební rozhovory jste viděli/y?

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 11:46

continuity právě jsem na to myslela, když jsem to četla,že jim musí spravovat Twitter obdobný týpek, jako byl u nás na Ministerstvu kultury

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:09

A toto je sice ukrutně dlouhé, ale kdo máte rádi dlouhé filozofické traktáty, tak si to dejte. 

Esej T. Snydera. Demokracie není něco, co se stane samo, protože je to nejvyšší forma společenského uspořádání, ale věc, za kterou je potřeba nést oběti. 

https://denikn.cz/962127/rusko-musi-prohrat-ukrajina-musi-zvitezit-tady-jsou-duvody-proc/?ref=inc&cst=46fa56a207bb4f7f90dc350e5ce9443404fea147

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:24
Reakce na continuity:

Ukrajinské Ministerstvo obrany trolí russaky prakticky nepřetržitě.

​Z toho jsem v úžasu od začátku, jak - nejen ministerstvo, ale i další lidi, vojáci atd. - neztratili smysl pro humor (a lidský chování)

Člověk by řek, že v těch hrůzách budou značně nerudný a zasmušilí a nikdo by se ani nemoh divit... ale opak je pravdou. Neuvěřitelný... Řekla bych, že celej svět musel na Ukrajince kapku přehodnotit názor (kromě soli země, který nepomůže ani rána palicí do hlavy).

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:46

continuity 

Dobrej článek. Já si už dřív stáhla tu Cestu k nesvobodě, ale ještě jsem se do ní nepustila - mám strach že mě při čtení raní vzteky mrtvice.

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 20:14

Nejnovější průzkum: SPD jsou druzí za Babišem

Prosím řekněte někdo že  ta agentura není objektivniz

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 21:36

rysamona STEM pro CNN Prima News, klíííd!

Offline continuity
42716 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 21:45

rysamona poslední normalni průzkumy vycházeli, že jsou všichni více méně na svým. To mi po 3/4 roce pruseru, ve kterým se placame, přijde jako slušný výsledek. Bude to dobrý, do voleb snad válka skončí, to hodně pomůže všemu. 

Offline jerry
11143 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 22:37
Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 22:43

jerry jen at se vyvrazdej, debilove. 

Offline jerry
11143 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 22:46

Kokoska 

Takhle nějak to Darwin asi myslel, že?

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 22:58

jerry Spis by si zaslouzili Darwinovu cenu. Ze by rusaci chteli zdrhnout a cecenci plnili bojovy ukol a strileli po nich nebo se rvali o lednicku? Bud jak bud, pokud se budou mlatit mezi sebou, je to pro Ukrajinu dobry.

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 23:09

Tohle mě dost baví. A těší - že s tou svoločí, která umí jen vraždit a rabovat, nakonec matička russ tak pěkně vyjebává

"Dostáváme četné žádosti od smluvních vojáků, kteří byli zraněni v zóně SVO v roce 2022. Jedná se především o vojáky, kteří dobrovolně podepsali smlouvy s jednotkami BARS a Redut.
Hlavní stížnosti vojáků jsou následující:
1. Smluvním vojákům není předáván stejnopis smlouvy ani její kopie s odůvodněním, že stejnopis smlouvy mohou obdržet po jejím uzavření na vojenském evidenčním a odvodním místě v místě bydliště. Tím se porušují práva vojáků, kteří nemají úplné informace o podmínkách smlouvy a musí věřit náborářům.

2. Smluvním vojákům, kteří byli zraněni v zóně severního Kavkazu, nejsou vypláceny všechny platby, které jim náleží, stanovené smlouvou, pojistné, ani platby dodatečně stanovené prezidentem Ruska. Toto porušování je velmi rozšířené, což potvrzují osobní svědectví vojáků a fotokopie dokumentů, které má redakce k dispozici.

3. Vojenské nemocnice odmítají potvrzovat zranění smluvních vojáků. Nechtějí vydávat potvrzení zranění pro výplatu pojistného a často snižují škody způsobené zraněními jejich převedením do kategorie chronických onemocnění souvisejících s věkem nebo nahrazením stupně závažnosti. Zaznamenávají tak například pohmožděniny místo zlomenin nebo osteochondrózu místo poškození páteře. Otřes mozku se stal nejvíce neregistrovaným zraněním - potvrzení o otřesu mozku se prakticky vojákům nevydává.

4. Hromadně se objevují případy, kdy jsou zranění propouštěni z nemocnic bez dokladů a peněz na návrat do místa bydliště! Lidé jsou nuceni přespávat na zastávkách veřejné dopravy, nádražích a u náhodných známých, kde žebrají o peníze na cestu a další léčbu.

5. Pokud je smluvním vojákům vydán vojenský průkaz, obvykle neobsahuje místo jejich nasazení. Vzhledem k tomu, že smluvní vojáci nemají kopii své smlouvy, nemají možnost doplnit údaje, protože vojenské registrační a odvodní úřady v místě jejich bydliště jednoduše nevědí, kam žádosti poslat - nejsou k dispozici čísla jednotek a další údaje. Smluvní vojáci se tak ocitají doslova v právním vakuu.

6. Smluvním vojákům, kteří byli zraněni v zóně Severovýchodního vojenského okruhu a přijeli do místa svého bydliště, je odepřeno další ošetření ve vojenských nemocnicích v místě jejich bydliště s odkazem na to, že nejsou vojáky.

https://t.me/obshina_ru/5000

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 23:50

jerry Neni to poprvé. Jde jim o kořist. Středověk neskončil.

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 09:52

continuity uf. V něco takového jsem doufala.

RoSa

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 12:46

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 13:44

Sweet PotatoTen americký prezident nemá pěknou barvu v obličeji, nemá.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 13:44

Moc hezký to Alžběta měla

Offline barbucha blogger
35634 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 13:58

bram 

Měla. Velkolepý i důstojný.