Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. března 2024 12:37

To je ale strasny, takhle uvazovat a bohuzel tak uvazuju taky. Rikam detem, at maji vzdelani a umi jazyky, at maji moznost odejit.

Offline Kokoska
34771 příspěvků moje polička 12. března 2024 12:38

Lamicka no hlavně je strašný, že nás vůbec něco k takovému uvažování nutí.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. března 2024 12:39

Ted mi rikal muz, ze nekdo cetl clanek, jak dorustaji novi volici, kteri maji pouze se ZS. Ty prave lapi tiktok Schilerky a Ano. To je des. Bohuzel jsem to nikde nedohledala. 

Offline černá káva
2116 příspěvků moje polička 12. března 2024 12:39

continuity No ja už jsem stará paní a mám teda malá vnoucata, ale myslim, pochopitelně i je.

A teda v duchodu jsemnejakych jedenact ket, ale souhlasim, že důchodcům se nemá porad přidávat. To je prostě politický kalkul.

Offline continuity
42824 příspěvků moje polička 12. března 2024 13:00

Kokoskamě by bylo smutno vidět jak moje děti strádají. No uvidíme, snad nebude tak zle. 

Já jim to říkám preventivně, úvaha zatím je jednoduchá: se znalosti jazyků se můžou rozhodnout tak i onak. Bez toho jim jiná možnost nezbývá. 

Offline continuity
42824 příspěvků moje polička 12. března 2024 13:07

Lamicka

To je trochu zmateně, když se analyzoval ten průzkum tak se zjistilo tohle: 

Takže se jim všichni smáli za TikTok a teď…

Jasně. Podařilo se jim to vytáhnout nahoru a jsou v tom úspěšní. U mladých se to hodně láme na dosaženém vzděláním, opravdu výrazně. Díval jsem se u lidí mezi 23 a 30 lety, abych vyloučil ty, kteří ještě nemají dodělanou školu. A mezi těmi, kteří nemají ani maturitu, tak byla podpora kolem 50 %, u lidí s maturitou asi 20 % a mezi mladými vysokoškoláky jen asi 5 %.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-39-procent-pro-babise-vysvetleni-jak-si-ano-sahlo-na-rekord-247479

Ja bych to popsalo, že jsou schopni oslovit mladé voliče se ZŠ. Problém je, že když začne dělat tohle některá strana koalice, tak o voliče dle mého spíš přijde. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. března 2024 15:32

continuity dekuji

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 12. března 2024 17:01

No, tak ked bidim svoje deti a ich postoj k zostaniu tu, tak akurat dufam, ze skoncia niekde nie prilis daleko od seba a ja sa na dochodok restahujem niekam do geograickeho stredu medzi ne (ak tam nebude zrovna ocean...)

Tak ale tu je to daleko horsie, aspon teda momentalne.

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 13. března 2024 07:57

Mňa by zaujimalo kam tak asi vsetci sa presťahujú. Myslim ze ak každý co sa mu nepaci čo sa deje doma, bude chcieť odísť, tak to bude tlacenica. Pride mi ze skusit nieco urobiť, aby sa situacia zmenila, je hodne náročnejšie, ale inak predsa sa nic nezmení. Nie každý môže a chce utiecť. 

Bemam cela času na tieto debaty, vždy sa dostanem k nejakej zaujimavej neskoro, alebo nemam cas potom to rozvinuty a dost ma to mrzí. To ma privadza k myšlienke, ako dokážete niektoré denne a hocikedy debatovať. 

Neodsudzujem tých, čo uvažujú o od hode, len myslím, ze nie je hrdinstvo odísť, ale zostať a pokúsiť sa niečo urobiť z tým čo sa mi nepáči.

Offline Beranka
417 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:16

Janulik03 A jak to jde na Slovensku nyní udělat? Když volby karty rozdaly jasně?

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:19

Janulik03 blby je, ze kdyz jste k nam poslali predvoj v podobe toho kuniho ksichtu, tak si nepomuzete ani u nas. no a my uz vubec nemame kam:-( a ja i kdyz jsem jedno dite vyslala do sveta, tak a) nemuzu za nim+ b) rozhodne se tam nema lip

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 13. března 2024 08:58

Beranka no a čo  ako teraz? Odísť? Haha, akoby to šlo tak jednoducho. Nepáči sa mi, tak šup šup inde. 

Offline Beranka
417 příspěvků moje polička 13. března 2024 09:07
Reakce na Janulik03:

Beranka no a čo  ako teraz? Odísť? Haha, akoby to šlo tak jednoducho. Nepáči sa mi, tak šup šup inde. 

​Mám za to, že to tu ženský psaly spíš naopak, že to právě není možné to šup, šup. a cítí jakousi bezmoc, že se nedá nic moc efektivně dělat přímo doma. A myslí přirozeně hlavně na své děti a vnoučata. Ale Ty hned, že mají konat. Tak já se ptám, co se tedy dá konat? Aby se situace na Slovensku změnila a mámy nemusely mít obavy o budoucnost svých dětí? Připadá mi, že dle Tebe vlastně jen držet "hubu a krok".

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:26

Janulik03 Pokud nejedu do firmy, jsem v kanceláři u domu celý den úplně sama. Takže pauzy mezi prací vyplňuji tím, že si jdu přečíst parfu a pokud mě něco zaujme, zapojím se. Jinak celý den bych neprohodila s nikým ani slovo, tak to slovo tady čtu nebo píšu. Si tím kompenzuju chybějící sociální styk. Pravda, občas sem pak lezu i večer, když chci dočíst něco započatého. 

Co se týká odchodu ze země, tak pro mě to není cesta. Ale z okolí ti, kteří mají v plánu kvůli politické situaci nebo rozšíření války odejít, tak většinou už mají nějakou nemovitost v zahraničí nebo nějakého příbuzného, kam by mohli jít. 

Offline Kokoska
34771 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:30

Janulik03 to víš, my důchodci, jen občas pracující z domova, když zrovna nehlídáme nebo se neflákáme někde na cestách... to je času!

Mám pocit, že pokud nemůžu a nechci vstoupit do politiky, můžu jen soukromě přesvědčovat spoluobčany a jít k volbám. Jsem zvědavá, jestli to bude stačit.

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 13. března 2024 11:38

Beranka panecku, to je hned hrrr, mozno práve  nerada píšem, lebo kym sa dostanem k odpovedí, tak uz si pomaly aj samy odpoviete.

Jasne odísť alebo držať hubu je presne to co som myslela. A

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 13. března 2024 11:40

viktorka_od splavu my sme k vám nikoho neposlali, ani sme ho u vás neboli voliť, a i teraz mu nedvihame referencie. Tak ako u nas na Slovensku ,tak aj u vás je voličská základňa taká aká je. 

Offline Janulik03
20193 příspěvků moje polička 13. března 2024 11:44

Kokoska no a takto si napríklad predstavujem, nejako vplývať na svoje okolie. 

notna nebercto, prosím, ako nejaký utok. Len oodiv, ze kedy to stíhate. Tiež ráno pri káve alebo po praci idem rovno sem zvedavá co sa deje, len uz býva debata dávno inde. 

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:43

Janulik03 vůbec to neberu jako útok. Sama vím, ze jsem tu moc často. Když mám s kým prohodiť slovo, tak sem vůbec nenakouknu. 

Online Jitka77
1924 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:51
Reakce na Janulik03:

Kokoska no a takto si napríklad predstavujem, nejako vplývať na svoje okolie. 

notna nebercto, prosím, ako nejaký utok. Len oodiv, ze kedy to stíhate. Tiež ráno pri káve alebo po praci idem rovno sem zvedavá co sa deje, len uz býva debata dávno inde. 

​Se sledováním diskusí je to jiné, když pracuješ u počítače, si myslím.