Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 13. března 2024 22:02

RoSa já znám - valnou většinou jsou to lidi, kteří pracují v některém z Babišových podniků v Bohem zapomenutých končinách, ti jsou jednak podplácení ( = extra příplatky před volbami), jednak vystrašení ( = nezvolí Babiše, přijdeme o práci, a co pak). Některým prostě stačí, že dostávají výplatu každý měsíc včas - to v době "před Babišem" nebylo vůbec samozřejmé. Ti ho taky volí podle přísloví "bližší košile než kabát" - znají ho..Co je jim do nějakého Fialy v Praze a do Pražáků vůbec...

Pak jsou to důchodci typu "za komunistů bylo líp" a pak pár lidí, u kterých nechápu, proč vlastně to ANO nebo komunisty volí. 

Offline continuity
42824 příspěvků moje polička 13. března 2024 22:29

Já mám dneska dobrou náladu, takže vás budu rozveselovat

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 13. března 2024 23:00

jerry jasneze to byla nadsazka slniecko

​ale jasné...

...a nepokúšajte sa ho poslať nazad, zásielku nepreberieme...

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 13. března 2024 23:01
Reakce na 999:

Já trochu nerozumím té zostřené debatě. Co to dneska znamená, žít jinde? V Evropě? To je pro mě jako žít v Hodoníně :-). Hlavně ať děti studují,třeba venku, poznávají svět a klidně tam zůstanou, když se jim tam líbí :-). Já bych to nehrotila ve smyslu, je to tady šílený, jdu žít jinam. Protože všude člověk najde něco, s čím má problém :-).

​Takto nejako som to cítila ešte pred nejakou dobou...

Teraz...mám strach.

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 14. března 2024 08:15

continuity boze ta je blba az to mlati dverma

49224 příspěvků moje polička 14. března 2024 08:15

slniecko zas ale by to mohla ceska posta ztratit

Offline dzizisketa
8933 příspěvků moje polička 14. března 2024 08:31

Hele upřímně, vzhledem k vazbám a sympatiím značného počtu poslanců a senátorů z 5K k Alianci pro rodinu a Hnutí pro život a podobným iniciativám, které jsou financovány pěkně neprůhledně a z nedemokratických zdrojů, bych se o stav demokracie a příklon k slovenské nebo polské cestě bála spíš teď.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 14. března 2024 08:59

dzizisketa asi tak

Offline jerry
11185 příspěvků moje polička 14. března 2024 09:04

continuity 

Já nejdřív myslela, že je to fejkový profil...a ono ne

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 14. března 2024 09:40

711990 dzizisketa Jakože současná vláda je větší hrozba pro demokracii než ANO? Chápu to dobře? O tom ta předchozí debata je, že tady hrozí vítětství ANO a následování směru, které teď má Slovensko. A Slovensko a Polsko má dost odlišnou zahraniční politiku. A po volbách v Polsku se snad začíná hýbat lepším směrem i to jejich šílené soudnictví a lidská práva.To nechápu to jejich srovnání, Slovensko naopak po loňských volbách vykročilo na druhou stranu

Offline continuity
42824 příspěvků moje polička 14. března 2024 10:25

dzizisketa 711990já souhlasím s tím, že aliance pro rodinu a pod je velký špatný, ale je potřeba o tom mluvit a myslím, že máme nástroje se s tím nějak vypořádat. Jde to tak nějak odspoda a hlavní,co je potřeba dělat, je to vytahnout na světlo. Demokracie o tom možná skobrtne. 

Nevím do jaké míry víc sledujete to, co se děje na Slovensku, ale tam je to systematické a otevřené potlačování demokratických nástrojů. To není žádná jednotlivost, ale mafie přerostla do zakladnich nástrojů řízení státu a spravedlnosti a to už za prvni ficovy vlády. 

Opravdu nesrovnatelné. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 14. března 2024 10:42

notna continuity jasny, nemluvime o zahranicni politice, ale o ohrozovani zakladnich lidskych prav ano. Napriklad to, ze se tady totalne zarizla snaha o zavedeni sexualni vychovy na skolach prave kvuli lobby alianci pro rodinu za Necase (Dobeš, Bátora). A ty samy lidi stojej i dneska za vsema tema hlasama proti manzelstvi pro vsechny, jedou protipotratovou agitku a rozjizdej hejty proti trans lidem. To je pro me dost velkej argument pro obavy o udrzeni demokracie. Protoze pak jsem jen o krok za amerikou, kde momentalne v nekterejch statech zakazujou a palej knizky.

49224 příspěvků moje polička 14. března 2024 10:48

continuity jako to srovnavani je uplne absurdni

711990 pokud vetsina lidi neco, dejme tomu to manzelstvi, nechce a tim padem neni uzakoneno, je to demokraticky nebo nedemokraticky? celkem dulezita otazka...

Offline baltik
4969 příspěvků moje polička 14. března 2024 10:51

711990 ja to naivne pokladam za silu lobbingu te aliance pro rodinu, takze reseni vidim zase jen v sile lobbingu druhe strany

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 14. března 2024 10:59

711990  Vadí mi to stejné, co tobě. A pak dost dalších věcí na současné vládě. Ale souhlasím s tím, co píše continuity U nás rozhodně není demokracie tak ohrožená jako na Slovensku a ani se tím směrem momentálně neubíráme. Z celkového pohledu. A tvrdit, že současná vláda je pro demokracii větší nebezpečí než vláda ANO a SPD, protože jiná varianta se zatím pro nadcházející volby nenabízí, to je asi o té špatné paměti, která se tu nedávno zmiňovala. Jinak si to nedovedu vysvětlit, že to můžete napsat.

Offline dzizisketa
8933 příspěvků moje polička 14. března 2024 11:35

notna 

ANO by podle mě udělalo bordel, ale v otázce lidských práv a jejich omezování pro některé skupiny lidí, což je IMHO základ demokracie, by se moc neprojevilo. Aspoň by to tedy nějakou dobu podle mě trvalo, než by se ten vnitřní ekonomický srab začal projevovat v extremizaci společnosti. Což se teda děje už teď, ale furt je cesta to změnit. Bohužel jak orientace zejména ODS a TOP09 na už zmíněné zájmové skupiny, tak jejich mizerná vnitřní politika - a ne, opravdu nejde o špatnou komunikaci reforem, ale jak o aktuální, tak dlouhodobou ekonomickou deprivaci středně a nízkopříjmových skupin, k tomu strukturální zabránění tomu, aby se z toho lidi dostali, zejména v oblasti vzdělávání a sociální péče - k tomu zhoršení demokratické situace taky vede.

Zatím to u nás špatné není, to ne, však nedávno zveřejněný index nás, pokud se nepletu, řadil na 13. pozici, ale nelžeme si do kapsy, že nebezpečný je jen Babiš a lunatici jako Okamura.

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 14. března 2024 11:43

Janulik03 vrátím se ještě k tomu odcházení.

Jsem volič od plnoletosti, přesvědčení neměním podle toho zda mi někdo nabídne koblihu, volím pokaždé. Na demonstrace chodím. Jsem zaměstnanec v soukromé sféře, kromě několika měsíců jsem nepobírala žádné dávky, žádné příspěvky, normálně platím daně, nemám střety se zákonem.
Do politiky ale nechci. Tím jsem, myslím, dost vyčerpala ty možnosti jak něco změnit/zlepšit. 

Jsem velice frustrovaná z toho, jak se voliči nechtějí dívat dopředu, jak i malé snížení komfortu  života stačí k příklonu ke zločineckému režimu. 

Už nekolikrát jsem se po volbách styděla za svůj "národ" a jeho volbu a nechci takové pocity zažívat příliš často. Nechci se koukat na demontáž demokracie (ano, často nedokonalé), ve které jsem prožila dospělý život a se kterou chci i nadále počítat. Jistě, že nakonec neodejdu, mám tu maminku, i když ta by mi v tom rozhodně nebránila.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 14. března 2024 11:47

viktorka_od splavu no ale podle vsech vyzkumu je vetsina lidi pro, presto si to poslanci odhlasovali opacne...

notna no pockat, ja o SPD urcite nemluvilaale jen jsem proste upresnovala, ceho se u soucasny vlady bojim. Nevolila jsem ani soucasnou petikoalici, ani ANO, ani SPD...

Offline stes
9154 příspěvků moje polička 14. března 2024 11:52

continuity AS nezklame, prostě ne

49224 příspěvků moje polička 14. března 2024 12:25

711990 tjo tak to jsem nevedela, v mym okoli to spis nikoho nezajima, takze vlastne nevim:-) ale tak pak je to vazne chyba