Jitka77 To je pravda s tím PC. Pracuju u nej a taky píšu na PC rychle. Datlovat to jedním prstem nebo ťukat do tel, to bych se na to vyprdla psát sem něco. To bych si na to kafe mohla skočit mezi lidi a ne sem.
Aktuální česká politická situace
viktorka_od splavu my sme k vám nikoho neposlali, ani sme ho u vás neboli voliť, a i teraz mu nedvihame referencie. Tak ako u nas na Slovensku ,tak aj u vás je voličská základňa taká aká je.
Ano, bohužel.
Beranka no a čo ako teraz? Odísť? Haha, akoby to šlo tak jednoducho. Nepáči sa mi, tak šup šup inde.
Ty jsi tu byla za komunistů šťastná? Mohla jsi všechno, co jsi chtěla? Těšila ses z demokracie, vyjadřování svobodného názoru, ze života bez cenzury? Tak to se nedivím, že jsi ráda zůstala.
Nebo se ti nedostatek výše zmíněného nelíbil - a co jsi tedy dělala, abys to změnila? (jak naznačuješ, je to lepší cesta než utéct) Aby sis to jednou nemusela vyčítat, jako to teď vyčítáš (to opuštění vlasti) jiným?
Já se nedivím že lidi zdrhali - kdybych byla mohla, jsem pryč už před čytřiceti lety. Teď jsem zvědavá, jak se náš elektorát předvede, no předem tuším že to nebude nic moc. Ale u vás je to ještě horší, vždyť ta skvadra je jeden horší zaprodanec Putina než druhej, a tak se nedivím že vám lidi utíkají skoro jak za toho totáče. Jedině je rozdíl, že dneska jim - emigrantům - už nezabavěj majetek a nehrozí jim kriminál... ale moc bych za to nedala, že to ještě přijde. Hele, vždyť máme svobodu - zatím - a právo volnýho pohybu a právo bydlet tam, kde chci - tak co ti na tom vadí?
Nic osobního, brouku
Jen mě zajímá, proč to těm lidem zazlíváš ![]()
barbucha no vis, on nemohl odejit kazdy, komu se tu neco nelibilo.
To já vím moc dobře, dyk mě v životě nepustili dál než do NDR a Rumunska ![]()
Ale jo, ty jsi měla závazky a tobě se kvůli nim nechtělo pryč. Ale jiný lidi to mají zas jinak, přece je nemůžeš obviňovat že utíkaj "protože se jim něco nelíbí" (jakože malichernost, rozmazlenost atd). Mají na to jistě důvody, a mají na to i právo...
Janulik03 Hele já si to říkám taky, když sem zabrousím a vidím, kam se posunuly debaty, nestíhám
Janulik03 ako, no ono je akosi len určitá hranica toho, čo sa ešte dá urobiť. No, sme na každej demonštrácii, áno, zúčastníme sa volieb. Ale vieš, Fico už za svoju kariéru 3x zažil, ako vládna moc napokon usúpila občinskym protestom a myslím, že to nemieni pripustiť tentokrát. Tobôž, keď mu už ide o kriminál.
Z maturitného ročníka mojej dcéry (z celého ročníka, nie len triedy, zostalo na Slovensku študovať jedno dieťa. Jedno. Už ich vidím, ako sa budú vracať domov, keď to tu bude - sprepytujem - ruská r*ť. Boli by blázni a my ako rodičia by sme boli blázni ich v tom podporovať. Voliť chodia, aspoň teda tí, o ktorých po maturite ešte niečo viem.
Ako jedno je vrátiť sa a pokúsiť sa pomôcť to tu dávať nejako do poriadku, a iné vracať sa niekam, kde ani len to nemáš možnosť.
A úprimne povedané, mne zase nepríde ako ktovieaké hrdinstvo si povedať, že však nejako tu tie statky máme, tak to tu nejako tíško prežijeme, nech sa deje, čo sa deje.
Jo a čo sa toho Babiša týka, dámy, je úplne nezmyselné nám ho tu otrepávať o hlavu.
Viete, on by u vás nebol, keby mu tam nebolo dobre.
Zopakujem to ešte raz. Nezazlievam nikomu , nemyslim že je to rozmazlenost či čo je mi to tu vkladané.
kvůli nim nechtělo pryč. Ale jiný lidi to mají zas jinak, přece je nemůžeš obviňovat že utíkaj "
A tu hádam každý píšeme z vlastnej skúsenosti, nikomu ju nevnucujem, položila som otázku, o tom hadam diskusia je.
Ale prosím nevkladajte mi niečo co nepíšem, tiež to nerobim.
Jo a čo sa toho Babiša týka, dámy, je úplne nezmyselné nám ho tu otrepávať o hlavu.
Viete, on by u vás nebol, keby mu tam nebolo dobre.
On to každý ví, že jste nám sem ten "předvoj v podobě kuního ksichtu" neposlali, tu poznámku jsem pochopila jako nadsázku (anžto ten kuní ksicht už tady byl
).
Každopádně je to blbé jak u vás (protože tam Fica už u vesla máte), tak u nás (protože hrozí, že tu Bureše u vesla mít budeme).
Ani se mi nechce vkladat obrazek, BLE!
Já trochu nerozumím té zostřené debatě. Co to dneska znamená, žít jinde? V Evropě? To je pro mě jako žít v Hodoníně :-). Hlavně ať děti studují,třeba venku, poznávají svět a klidně tam zůstanou, když se jim tam líbí :-). Já bych to nehrotila ve smyslu, je to tady šílený, jdu žít jinam. Protože všude člověk najde něco, s čím má problém :-).
999 no ty to vieš tak krasne rozseknut. Tak akosi to bolo myslené ale stale zle napísané
Janulik03 když já myslim, že to janulik myslela tak, že když všichni rozumný a slušný utečou, co pak v tý zemi zustane za materiál..? a to by asi člověku bylo líto, nechat svuj domov ve štychu... ne? ![]()
(edit: píše ta, co z ČSSR emigrovala a vrátila se až v 90.letech...)
Babiš pochopitelně velký špatný, ale než to nastane, můžeme si užít pár let dobrého pocitu ze stávající politické reprezentace.![]()
tady je česká iniciativa z zahraničním tisku. I s překladem.
https://twitter.com/HelZdenek/status/1767991794703413372?t=kbqlBPfxe_uvtq8E8TwRLQ&s=19
Janulik03 když já myslim, že to janulik myslela tak, že když všichni rozumný a slušný utečou, co pak v tý zemi zustane za materiál..? a to by asi člověku bylo líto, nechat svuj domov ve štychu... ne?
(edit: píše ta, co z ČSSR emigrovala a vrátila se až v 90.letech...)
Ale prosimtě... co je to domov? To je ten kousek země, kde půlka národa doteď volí komunisty (ať se jmenujou jakkoliv) a miluje Zemana, Schillerku a Bureše? ![]()
barbucha já nevim, kde ty lidi jsou - já nikoho takovýho osobně neznám
A volební výsledky jsi už někdy viděla? Třeba ti voliči žijou v kanálech a vylejzaj jen volit ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články