Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online continuity
42824 příspěvků moje polička 15. března 2024 17:55

MP Margedíky za ten vhled. Mě se to nechtělo včera hledat, jak to přesně je. 

Ono se to vali ze všech stran a každý si z toho vyzobne právě to, co se mu hodí. Hele a jak to vnímají běžní Američani situaci před volbami? Tady po Evropě jdou strašně zkazky, téměř jako by se blížil konec světa. 

Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 17:56

A jeste jeden od meho oblibeneho autora  

Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:12
Reakce na continuity:

Hele,a jak to vnímají běžní Američani situaci před volbami? Tady po Evropě jdou strašně zkazky, téměř jako by se blížil konec světa. 

​No, je fakt ze to tady vre dost

Pametnici varuji, ze takhle rozpolcena pry americka spolecnost jeste nebyla. Mne nekdy pripada, ze bezni Americani uz snad ani neexistuji; jde to z jednoho extremu do druheho.

Mam spoustu kamaradu a znamych, kteri prispivaji k vseobecne panice tim, ze siri zpravy typu "jde nam o zivot" , protoze se boji, ze Trump vyhraje volby. Mam i spoustu kamaradu a znamych, kteri hlasaji, ze lepsi Trump nez senilni dedek, kteri zemi privede k bankrotu. Potkat nekoho rozumneho, s kym by se dalo slusne vecne diskutovat, zacina byt opravdu umeni.

Ja uz na FB vsechno filtruju a sleduju jen videa o zachrane psu

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:15

MP Marge chjo, zda se, ze to je vsude stejny

Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:19

viktorka_od splavu Vid!? Jak to tady ctu, tak si rikam, ze to je celosvetovy trend

49224 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:21

MP Marge jo. a nejhorsi je, ze lidi se na fb servou i pod tema videama psicku a koni:-(

Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:30

viktorka_od splavu Mne povidej! Ja jsem kvuli tomu uz odesla z vetsiny skupin na FB, protoze nervy mam jen jedny a potrebuju je v praci

Ani ve skupine chovatelu krabu poustevniku nebyl klid!

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:41

MP Marge no ale to co pises je uplne ucebnicovy priklad whataboutismu...misto abychom se bavili o tom, ze opravdu ty zakony existujou a ne jen v jednom state, tak vytahneme, ze liberalum se nelibi jedna kniha. Proste to fakt demokraticky neni, ze pod zaminkou mravni ochrany mladeze zakazes v knihovnach pres 4 tisice titulu, z nichz 47% je tam kvuli tomu, ze jsou nejak vzdalene na LGBT nebo POC tema. A jsou tam knihy jako 1984, Brave new world, 451 stupnu Farenheita anebo Pribeh sluzebnice! To uz mi prijde docela komicky... Pripadne Pan much, Mechanicky pomeranc, Velky Gatsby...

Nehazu do pytle cely USA logicky, jsou staty ktery o necem takovym ani neuvazovaly a nebo kde to neproslo, ale proste ty extremne konzervativni to ted rozjizdej fakt zle a nejen na tyhle fronte. 

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:42
Reakce na MP Marge:

Ani ve skupine chovatelu krabu poustevniku nebyl klid!

zlatá parfumánie!

Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:49
Reakce na 711990:

MP Marge no ale to co pises je uplne ucebnicovy priklad whataboutismu...misto abychom se bavili o tom, ze opravdu ty zakony existujou a ne jen v jednom state, tak vytahneme, ze liberalum se nelibi jedna kniha. 

​Tak liberalum se jich nelibi podstatne vic a neboji se to dat najevo, ale to bych tady mohla plevelit do rana

Ty zakony v konzervativnich statech existuji, protoze vetsina obcanu, kteri tam ziji, vyznavaji konzervativni zivotni hodnoty a podle  toho logicky voli. Nic nedemokratickeho na tom nevidim. 

Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 18:57

711990 Pak mame to dilema, co delat, kdyz ziju v Missouri a cenzura mi vadi - bud zustanu a budu volit jinak, a v ramci moznosti se snazit presvedcit ostatni, aby volili se mnou, protoze pak se treba ty zakony zmeni; anebo se na to vykaslu a odstehuju se do sousedniho Illinois, kde ty zakony nejsou. Kazdeho vec. Ale pokud trvam na tom, ze budu zit ve state, ktery je soucasti "Bible Belt", tak bych se asi nemela divit, ze tam zakony odrazi hodnoty drtive vetsiny populace.

Anebo zustanu, kde jsem, a tu knizku si za par dolaru objednam z thriftbooks. 

Offline Zuzuli
3749 příspěvků moje polička 15. března 2024 19:00

MP Marge ja se zeptam uplne blbe, k tem prezidentkym volbam. To se fakt v celem tri set milionovem usa nenasel nejaky kandidat, aby to nebyl tenhle "souboj dvou gerontu"? Samozrejme jsem nejake dalsi kandidaty do primarek postrehla, ale stejne nechapu, proc strany nenasly jineho silneho kandidata

Offline Kokoska
34771 příspěvků moje polička 15. března 2024 19:01

MP Marge mne pripada strasny, ze v celych Statech se nenajdou jini dva kandidati na prezidenta, nez ti dva dedci, kteri by oslovili verejnost a uspeli.

Online continuity
42824 příspěvků moje polička 15. března 2024 19:10

Zuzuli Kokoska

že není jiný kandidát u republikánů čtu tak, že Trump by to nikdy nedovolil a pořád má v rámci strany velký vliv. Osobně si myslím, že to lanko napíná už dost, takže to nakonec projede i u republikánských voličů. Ale uvidíme. 

Offline Zuzuli
3749 příspěvků moje polička 15. března 2024 19:40

continuity ja prave taky. Proto jeste vic nechapu, ze se demokrati nepokusili najit nekoho vyrazneho a charismatickeho, kdo by se mu postavil. 

Online continuity
42824 příspěvků moje polička 15. března 2024 20:08

Zuzulijá bych to nechala na Američany. Možná by si měla Evropa zamést před vlastním prahem a přestat konečně doufat, že nás Amerika bude tahat z problémů na našem vlastním kontinentu nebo i těch které ji neovlivňují. 

Pak nám může být úplně jedno, kdo tam vyhraje volby. 

Já se ani nedivím, že se Američanům ten postoj: fuj, Amerika je světový policajt, do všeho se plete a pak: Jee, kdo jen za nás vyřeší problémy v Suezu, už docela zajida. 

49224 příspěvků moje polička 15. března 2024 20:25
Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 20:46

Zuzuli Kokoska Ja s vami naprosto souhlasim, ale vysvetleni bohuzel nemam, krome tedy toho, ze on cely ten system voleb je zkorumpovany az buh brani, a nechutne zavisly na konexich a penezich.

A Continuity ma pravdu, ze u Republikanu to komplikuje Trump, ktery ma pro ne (pro me nepochopitelne) charisma a naprosto odmita pripustit, ze by mohl mit soupere. Ja jsem hodlala volit DeSantise, no, projel to v Iowe, co se da delat.

U Demokratu je mi to panoptikum uz naprosta zahada. Tam se priznam, ze bych si ted fakt nevybrala.

Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 20:47
Online MP Marge
6842 příspěvků moje polička 15. března 2024 20:48
Reakce na continuity:

Pak nám může být úplně jedno, kdo tam vyhraje volby. 

​Mne tedy bohuzel ne