Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline notna
9397 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 14:14

viktorka_od splavu Nikoho jsem za voliče ANO neoznačila. Čteš něco, co tam není, nebo já se špatně vyjadřuji, což je samozřejmě možné. Ale někdo tady ten náhled na voliče má, protože psal, že volili ano z důvodů, co současná vláda podělala. Tak pokud někdo tady má nebo zná ty názory, tak se na ně ptám. A dočítala jsem hodně stran, nepamatuji si, kdo co přesně napsal. A zase tak důležitý to není, abych se tu vracela x-stran zpět.

barbucha Na FB kromě profesních odborných diskuzí vůbec nedebatuju, ani to nečtu. Jen když mi třeba někdo pošle odkaz apod. Proto se ptám tady, /kde většinou se jde bavit slušně/ když se o tom začalo.

Offline viktorka_od splavu
49222 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 14:30

notna 

Můžete mi teda prosím nastínit, obhájkyně volby ANO, v čem by si to Ano vedlo lépe než současná vláda?

mne to prijde celkem jasny osloveni volicek anosamozrejme, pokud tu jsou a budou ochotne to vysvetlit, pridavam se k otazce!:-)

jen jsem chtela upozornit, ze ne kazdy kdo vladu kritizuje a treba kvuli tomu ani koalici nevolil, automaticky voli ano, ja tadyto zkratkovite mysleni typu kdo nejde s nami jde proti nam nemam rada (tim nerikam, ze ses ho dopustila, ale ze mi to tak vyznelo a mela jsem potrebu..;-))

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 14:33

K těm dohodám o provedení práce. To je zase takový náš národní kolorit, bohužel. Ty daňové úniky, včetně soc a zdrav,  jsou odhadovány docela vysoké, čísla si nepamatuju. Mluvilo se o tom už dlouho, jak zabránit únikům daní a odvodů z pojištění. Kdyby "chytrý" lid toho nezneužíval a opravdu využíval jen k účelu, k jakým je tento typ smluv určen, k těmto opatřením by nikdy nedošlo. Před změnou mohl mít člověk nekonečně mnoho DPP, u všech čistý příjem 10tis., a nikdo to nezjistil. Zároveň mohl být i na úřadu práce a čerpat podporu nebo jen zdravotní pojištění. Ač uchazeč o práci měl povinnost tento příjem hlásit, nedělali tak a ÚP neměl možnost, jak to zjistit. A taky tatínci, kteří nechtějí platit alimenty, lidé v exekucích apod. mají DPP v oblibě. Tak je z toho papírování navíc.

Kokoska continuity Zrušení superhrubé přišlo v nevhodnou dobu, to souhlasím. Mohli s tím počkat. Ale jinak s tím souhlasím, bylo to umělé navýšení. I když některým zaměstnancům to na výplatní pásce trochu rozšířilo obzory, že zaměstnavatele stojí mnohem víc, ale to šlo i jinak. Víc mi vadí zrušení EET, protože to mimo nástroje proti krácení daně i narovnávalo konkureční prostředí. Jeho přínos nebyl takový, jaký se očekávalo, ale to za 1. u nabubřelých vizí Babiše není neobvyklé a za 2. nebylo ještě ani kompletně dokončené.

Offline Sweet Potato
40200 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 14:35

Samantha Ty jsem hltala v Burdách, co nosila kámoška. A táta jednou odněkud záhadně přitáhl tři(!!!) katalogy Neckermann, tlusté a lesklé. Na dlouho dobu byly jednou z mých nejoblíbenějších četeb. Nejvíc jsem si prohlížela stránky se sladkostmi. A, ehm, s kámoškami stránku pánského prádla.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 14:35

viktorka_od splavu Asi jsem to napsala blbě. To se omlouvám.

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 15:30

Lamickajá jsem to pochopila a nejsme ve sporu. já jen chtěla říct, že ani za socializmu nebyla ta společnost úplně rovnostářská (v devadesatkach teda už vůbec ne, někdo začal podnikat nebo ty peníze už šlo nějak vydelat - to už mám z první ruky, už jsem měla rozumu dost.) Pokud se to tak někomu jeví, je to vzpomínkový optimismus.

Jinak ty devadesátky byly speciálně na Slovensku dost divoký. V Bratislavě jela mafie a vypalnici, primo ve městě střílelo (no nechci říct, na a denním pořádku, ale bylo to celkem pravidelně a některým barum jsme se radši vyhybali). Bratr kolegyně měl stavební firmu a tomu vypalnici vyhrožovali, že ji unesou, v půlce 90. tajná služba unesla prezidentova syna. Část podnikavců a rozjížděla vlastní business. Byla to hodně dynamická doba, plná příležitosti, ale to rozhodně žádnej klid a pravidla. Pokud se k tomu chce vracet člověk,co dnes závidí sousedovi dovolenou, tak to už teda fakt senilní.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 15:39

continuityz hlediska voleb ti tvoje současné občanství nezávidím … ale nemysli si, že pak to budeš mít snažší , tady to  jde od 10 k 5 … nebo spíš od 5 k 0

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 15:41

notna Ja mam kolem sebe hodne lidi, kteri ted volit nebyli, protoze nemeli koho nebo jsou tak znechuceni a zklamani ze soucasne vladni koalice, ze nebyli schopni jim to hodit. U nas teda kandidovalo za ODS, STAN atd. hodne tech, kteri jsou zaroven poslanci nebo senatory.

Jeden dobry znamy mi rikal, ze bude volit Ano ve volbach do kraju. Nezhloupl, neni sobec, vi, ze Ano nema recept na konsolidaci verejnych financi, nema nikde zasobu leku ani lekaru apod. a zaroven zna jejich nazory na mezinarodni politiku. Ma s hejtmanem za Ano dobre pracovni zkusenosti a ocenuje jeho profesionalitu a taky vi co je v kompetenci kraju a ze v techto volbach nehlasoval o statnim rozpoctu ani mezinarodni politice.

Uz dnes na dalsi diskuzi nemam cas, jen bych chtela napsat, ze me prekvapilo kolik lidi si tady kritiku vlady vyklada jako podporu Ano. 

Nejhorsi je, ze z reakci vlady mam pocit, ze ji vubec nedochazi, co se deje a co na nich jejim volicum vadi.

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 15:43

Samantha no uvidíme. Tady alespoň je na výběr. Zatím.

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 15:46

notna děkuji, napsalas to za mě, přesně tohle by mě taky zajímalo.

V čem, kromě slibů, bylo to ANO o tolik lepší? Co prosadilo, co otevřelo, která dlouhodobá palčivá témata začalo řešit? Jakou měli zahraniční politiku a prestiž? S čím tedy voliči porovnávají současnou vládu?

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 16:25

continuity ted uz chapu, jak jsi to myslela. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 16:52

andulka01 to je to, co jsem se včera pokoušela vysvětlit (neúspěšně) sestře. 

Krajské volby nejsou volby celostátní - především nevoli Praha, což je circa 10 procent volicu. Další věc je, že spousta lidí (včetně mě) uplatňuje jiné kritéria na úrovni samosprávy a státu. Na krajích se nedělá zahraniční politika, ale naproti tomu samosprávy docela značným rozpočtem a spíš lidí zajímá jak řeší ty lokální problémy. Pokud tam bují korupce a problémy podobného typu, tak na úrovni státu může být politická strana jakákoliv, na úrovni kraje je to problém a obráceně. 

.

Offline vanilka
2163 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 16:57

Sweet Potato jo! Katalog Neckermann . Přivezla nám ho bohatá teta a roky jsem v něm listovala. Z každé stránky jsem si zakroužkovala nejlepší model, který bych si koupila . No a spodní prádlo, dámské i panské, průsvitné (!!!), to byla největší erotika, co jsem v té době viděla . Už tam byly i tanga, považte!
Ale to je teda 35-40 let zpátky. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 17:08
Reakce na notna:

Kdyby "chytrý" lid toho nezneužíval a opravdu využíval jen k účelu, k jakým je tento typ smluv určen, k těmto opatřením by nikdy nedošlo. Před změnou mohl mít člověk nekonečně mnoho DPP, u všech čistý příjem 10tis., a nikdo to nezjistil. Zároveň mohl být i na úřadu práce a čerpat podporu nebo jen zdravotní pojištění. Ač uchazeč o práci měl povinnost tento příjem hlásit, nedělali tak a ÚP neměl možnost, jak to zjistit. A taky tatínci, kteří nechtějí platit alimenty, lidé v exekucích apod. mají DPP v oblibě. Tak je z toho papírování navíc.

Na tomto uvažování mi vadí, že to postihne všechny občany a firmy, nejenom ty podvodné, navíc jak řeší problém s podvody dovolená pro brigádnika a povinné plánování směn?

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 18:17

Žokej Váňa v parlamentu má potenciál povýšit některá jednání na estrádu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-novy-poslanec-vana-chci-zmenit-zakony-o-sazkach-na-kone-261057

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 18:54

Černá kočka Na mě dělaly ty příspěvky dojem v duchu vy se divíte, že někdo volil Ano?, podívejte se, co se všechno nepovedlo současné vládě, tak to je jasný, že je lepší volit Ano. Takto mi to vyznělo jako vysvětlení, čemu se divíme, že je to důvod proto volit ano. ,

Ještě tu padlo vysvětlení, že součná vláda má blízko k politice na balkáně. To mě taky překvapilo, protože k tomu má podle mě taky mnohem blíž Ano, SPD a komunisté.

continuity Doufám, že se ty podmínky DPP ještě utřepou. Ono se to už upravilo od té prvotní změny. Bohužel tohle zažívám v oblasti legislativy celou svou praxi dost často. Chce se něco napravit a v dobré víře se k tomu nabalí další problémy a řeší a ladí se to další roky. Personalistiku dělám okrajově, původní návrhy a její připomínkování a ten vývoj jsem nesledovala. Jen jsem tu chtěla vysvětlit, proč došlo k tak radikální změně u DPP. Že je to dost nepovedené, nepopírám

Offline Řvousenka
1025 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 19:06

Je mi líto Ivana Bartoše...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 19:10

Řvousenka me taky. Doufám, nevím, jestli je to možné, ale doufám, že ho nechají dodělat ten stavební systém. Já chápu, že si hodně lidí stěžuje, ale jestli bude muset přijít někdo nový, tak se to celý dost protáhne. A nevím, jestli je tam někdo schopný to pochopit a dotáhnout rychleji

Offline Kokoska
34765 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 19:17

MaeGandal tak z vlady odejit nemusi, ne?

Offline Pinot Noir
29825 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 19:24
Reakce na notna:

Černá kočka Na mě dělaly ty příspěvky dojem v duchu vy se divíte, že někdo volil Ano?, podívejte se, co se všechno nepovedlo současné vládě, tak to je jasný, že je lepší volit Ano. Takto mi to vyznělo jako vysvětlení, čemu se divíme, že je to důvod proto volit ano. ,

Ano, pochopila jsem to stejně.

A upřímně - jmenovaná selhání současné vlády mi volbu ANO pořád neospravedlňují, nehledě na to, že pro jeho voliče má všechno jmenované minimální, ne-li nulový význam.