Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online continuity
42819 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:43

Kokoskazačíná očividně hrát každý na sebe, ale pokud se začnou prát o koalicni voliče, tak to bude prupal. Měli by se zaměřit na ty, o které přišli a ne je krást koaličním partnerům. 

Offline stes
9154 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:46

Řvousenka tak jako jasně, měl ho vyrazit už dřív..Fiala se tím dost odkopal. 

Offline 999
19755 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:53

Tak mám pocit, že je vymalováno :-(. Koukám na tu tiskovku Pirátů.

Offline Řvousenka
1025 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:55

999 Jsou drsní

Offline Kokoska
34765 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:57

Dost by me teda mrzelo, kdyby skoncil i Lipavský. Zda se mi docela dobry, i kdyz mu ze zacatku moc neverili.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:58
Reakce na continuity:

Jestli si někdo myslí, že přijde nejaký zachránce a spasí to, tak nevi o IT vůbec nic. Akorát si Fiala nasral koaličního partnera a převzal odpovědnost za ten průser (ledaže by to zas takový průser nebyl). 

​Přesně! A já navíc čekám, jak dlouho bude asi trvat až někdo přijde s návrhem na hlasování o projevení důvěry/nedůvěry vládě. Takže si říkám, že zřejmě na dalších volby nebudeme čekat rok

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:59

Kokoska moje pribuzna vychvalovala opozicni smlouvu do nebes - vzdyt se udelalo tolik prace! Oni se umeli domluvit!

Offline Kokoska
34765 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 15:59

prďola jj, presne jsem si rikala, jak dlouho bude trvat, nez vyleze Schillerka a spol. s timhle pozadavkem.

Offline Kokoska
34765 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:01

Lamicka byla bych stastna, kdyby se chytri lide napric politickym spektrem domluvili a jednali spolecne, rozumne a ku prospechu statu. Jenze takova opozicni smlouva fakt nebyla.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:05

Kokoska Přesně, opoziční smlouva byla podpásovka. A jestli teď fakt chtějí spolupracovat s Ano, no tak to je ještě větší.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:06

Kokoska to rozhodne nebyla :(

Offline Řvousenka
1025 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:11

Teď je na řadě oznámení Skopečka, že přijal od ANO nabídku na hejtmana a je vymalovano

Offline Vosina
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:42

Projektuju a upřímně řečeno, ten portál je průser a od začátku to smrdělo tím, že to bude sousto, které musí zadávit skoro kohokoli. Kdyby vládu v roce 2021 sestavovalo ANO, bouchlo by to do ksichtu Dostálové. Už za Babiše byl ten zákon byl napsaný hrozně přes ruku a pro mě obtížně srozumitelně. Pak ho přepsali, ale i tak v něm spousta kolegů pěkně plave a v zákoně i vyhláškách je dost nedomyšlených míst, která vyplouvají během praxe. V celém tom guláši se střetávají zájmy samospráv, terén občůraný softwarovou firmou Vita, která doteď dodávala stavebním úřadům (a zřejmě i mnoha jinými firmami), komplikovaná legislativa na veřejné zakázky, šibeničně stanovený termín účinnosti (stejný problém se vyskytl u DIPSy a ještě dřív u nasazení portálu Mojedaně, tohle už trochu smrdí vadou státu jako celku) v kombinaci se souvisící legislativou, správním řádem a mnoho dalšího. Bartoš šel do rizika a zkusil to prorazit během skloněnou hlavou napřed, nevyšlo mu to a drsně si namlátil.
Lidi jsem instruovala, aby pokud možno počkali a záměry odložili, protože to stejně ze začátku fungovat nebude a aspoň si ušetří nervy. Teď je otázka, co bude. Sem tam nějaké povolení záměru už údajně portálem úspěšně prolezlo, ale nedávno jsem potkala paní ze zdejšího stavebního a ta je zralá na blázinec. Že by to teď Kupka nějak zázračně rozsvítil, moc nevěřím, aparát MMR má za léto nakupenou hromadu nedovychytaných míst a na školeních ti lidi působí, že už mají brutálního nerva.

Offline Sweet Potato
40200 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:50

999 Taky jsem koukala.

Sakra, sakra, sakra!

Online continuity
42819 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 16:56

Vosinajá teď dodávám mnohem jednodušší řešení, neděláme to od píky, ale pomocí celkem vyzrálého (a drahého) platformní ho řešení a je to strašné. Strašné! Takových věcí,co se nedomyslelo, nevychytalo, nefunguje, funguje jinak než jsme mysleli. Litá kolem toho tak 150 lidí + výrobce a je to fakt těžký.

Kazdickej boží den něco vyplave a to se nemusím držet žádné legislativy, když něco nejde, jak bylo zamýšleno, rozhodnu jinak a stejně se v tom borime. Jediný je v klidu český šéf a tvrdí, že to jsou normální porodní bolesti

Jestli mě tento projekt něco naučil, tak že chyby jsou přirozená součást procesu.

Ale školení máme hezké, to zas jo

Takže mám fakt pochybnosti, že přijde Kupka nebo kdokoliv jiný a zázračné to vyřeší.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 17:10
Reakce na continuity:

Ale školení máme hezké, to zas jo

A ještě je důležitý reporting pro managery v excelu a max s třemi barvičkami

Tam je průser v tom, že nebyl možný souběh původího a online řešení. Big-bang launch je vždycky jen IT název pro seppuku

Online continuity
42819 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 17:16

prďola co v Excelu, teď po mě chteli obratem dashboardy přímo v nástroji. Nemožné hned, zázraky do třech dní. 

Ale dnes mám radost, jednak se na příští rok domluvili na pokračování s klíčovým člověkem a zároveň budeme mít asi dalšího dodavatele, který vypadá být mnohem lepší. Už přežít do konce listopadu a pak jen samá pozitiva a světlé zítřky.

Online continuity
42819 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 17:16
Reakce na prďola:

Tam je průser v tom, že nebyl možný souběh původího a online řešení. Big-bang launch je vždycky jen IT název pro seppuku

Offline Vosina
příspěvků moje polička 24. zaří 2024 17:28

continuity Jasně, proti chybám samozřejmě nic, muž je vývojář v javě a z toho mála, co může doma pípnout plyne, že dokola ladí a hledá problémy, které prostě jsou a budou. I v projektu pořád předělávám. Mně je Bartoš sympatický, není to hlupák, ale tuhle hydru těžce podcenil a po 1. červenci už to byla z jeho strany jen chůze po namydleném prkně nad mořem hemžícím se žraloky. Myslím si, že je to i důsledek toho, že původní zákon Babiš tlačil tak na sílu proti tehdejší opozici i samosprávám a populisticky lidem nasliboval hory i s horákama. Nová vláda ho pak nechala přepsat, ale tím se zároveň obrala o čas na zkušební provoz (který by asi včasnou úpravou legislativy taky šel zařídit, ale to zas narážíme na obstrukce ve sněmovně a prudké snížení efektivity přijímání zákonů). A teď můžeme tak akorát plakat nad rozlitým rumem.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 17:40

Fiala a zbytek koalice na 18 svolavaj tiskovku. A ja poprve lituju, ze si vladni krizi nemuzu uzit jako novinar