Aktuální česká politická situace
No ale toho Lipavskeho bude velká škoda, líbily se mi jeho postoje a jak nás reprezentoval, myslím, že náhrada bude jen blbější v dnešní době.
Karja Veliká
Jeden z nejschopnějších (ne-li úplně nejschopnější) člen vlády. A jeho názory a postoje mi konvenovaly.
Karja lipavsky se přidá k někomu jinému, je to schopný politik.
No jakože já s vývojem čehokoliv moc zkušeností nemám, ale tohle.... Nevím jestli se mám smát nebo brečet, tato analýza taky vykazuje hodně nedokonalosti a to nemyslím grafickou úpravu, která je stejně žalostná jako obsah.
https://x.com/michalpur/status/1838642995014570214?t=QzKr5ayXrSI-Rgdxbi6GyQ&s=19
Edit: rozhodla jsem se, že pět vývojářů a bodyshop smlouvy za 20 mega mě definitivně rozbrečí.

Na mě je to nějak moc složité. Bartoš už není předseda pirátů, ale když půjde on, má odejít logicky celá strana. Lipavský odejde z vlády, jelikož je ve straně, z které vzápětí vystoupí...
continuity Prý už je ve hře jako nestranník za TOP
Sweet Potato tak zcela objektivně on se k pirátům moc nehodil,ani názory ani tím jak vystupoval.
Topku bych si tipla taky.
Jitka77piráti uvažovali o odchodu už předtím, alespoň na fóru. Tohle myslím je jasné jak dopadne, vůbec nejde o to, kdo je předseda, a myslím, že by to udělala každá normální strana, protože tohle je horší než políček.
Lipavsky nemá moc jinou možnost jak to udelat, nemůže nejdřív vystoupit a pak tam zůstat, takže odejdou všichni a uvidí se.
Tady jsou ty memecka všechny pohromadě
https://x.com/VietnamecZHane/status/1838590579099234623?t=6HdjPQS_vPGYa-4LDB25dA&s=19
Mmch, čtu tu "analýzu" ještě jednou. stará zkušenost říká, že z trojúhelníku levně/rychle/kvalitně si zadavatel může vybrat dvě věci.
Řád desítek milionů je na podobné projekty super levné, čas neměli, takže to zahucelo na kvalitě. Jinak to ani nemohlo dopadnout to je téměř přírodní zákon.
Chudák Bartoš, jen nechápu proč do ty smyčky strkal hlavu..
Prosím vás, poučte mě. Premiér muže odvolat ministra, ale pokud je ten ministr zároveň i předseda koaliční strany, je to automaticky považované za porušení koaliční smlouvy? Takže pokud nechce premiér porušit koaliční smlouvu, je tento ministr vlastně neodvolatelny?
notnakoaliční smlouva nemůže stát nad ústavou. to je jasný.
na druhou stranu, když mám koaličního partnera, ke kterému se chovám jako k partnerovi a chci s ním dál spolupracovat, tak ústava nebrání, abychom si to vyrikali mezi čtyřma, osmi, deseti očima než to vytroubime do světa na tiskovce.
Když dale spolupracovat nechci, můžu dělat cokoliv mi dovoluji zákony, ale pak se nesmím divit. Na to odvolání bez dohody by vždy bylo dost času, tady šlo o to, aby Bartoš/piráti nedostali možnost udělat ten krok první. Je to úplně zjevné.
Budou ještě hlasovat víc oficiálně, ale je to asi hotovo
Je to cely smutny, ale tohle pobavilo

continuity , předevčírem Lipavsky navrhoval vypnout pirátské forum
Vosina pekne, dekuju. tu "krizi smyslu" trochu odbyli:-)
continuity Nedostali možnost udělat krok první - to myslíš jako ze Fiala odvolal Bartoše , aby Bartoš nepodal demisi dřív sám?
Ti předchozí ministři byli odvoláni až to měl Fiala odsouhlaseno od jejich strany?
Mně je Bartoš fakt hodně sympatickej, ale tohle mi přijde od nej i pirátů reakce trucoviteho decka. Vždyť ten průšvih s digitalizaci je tak obří, ze jsem se spis divila, ze to odvolání nepřišlo dřív. Teď strana v rozkladu, neschopna se domluvit mezi sebou a jsou dotčení.
A včera jsem s Bartosem viděla interview na 24ct a říkala jsem si, jestli vůbec chápe ten obří průšvih. Přišlo mi ze moc ne. Vykládal tam, jak mu lidi píší, ze to funguje dobře, ze mají schválené řízení, na které v papírové podobě čekali měsíce a teď hotovo rychle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my