Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 08:14
Reakce na notna:

continuity Nedostali možnost udělat krok první - to myslíš jako ze Fiala odvolal Bartoše , aby Bartoš nepodal demisi dřív sám?

Ti předchozí ministři byli odvoláni až to měl Fiala odsouhlaseno od jejich strany?

Ad 1) Piráti intenzivně na fóru diskutuji co dál se svojí budoucnosti ve vládě. To je fakt, snadno mohli Fialu předběhnout, ale to by pak nemohl ukazovat ramena. 

Ad 2) za A to nikde neříkám, že má čekat na souhlas (ale mezi čekáním na souhlas a tímhle je ještě asi milion jiných variant) za B doporučuji matematicko politické cvičení na téma: jak by rovnováhu sil v parlamentě změnilo, kdyby tohle udělal třeba Stanu nebo TOPce. To by si položíl vládu, takže to bez předběžné dohody neudělá. Piráty nepotřebuje úplně urgentně, takže si to dovolit mohl. Se žádnou slušnosti nebo zákony to nemá nic společného. 

Fiala není úplně marketer, ale je v politice dlouho a není idiot. Timhle něco sleduje, to není žádný výbuch emocí, jak se nám to tady snaží nakukat. ten problém se vleče řadu měsíců, takže opravdu nevyžadoval řešení v řádu hodin a tahat prezidenta z postele. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 25. zaří 2024 08:18

Na facebooku je skupina stavebnich uredniku, kteri si vymenuji navody a rady k ISSŘ. To je informace pro ty, ktere na stavebnim urade pracuji. Pro ostatni - udajne Bartos byl pred spustenim hodne upozornovan lidmi z mmr, ze to fungovat nebude. Udajne nereagoval na zadnou z kritickych pripominek. Me tohle jeho jednani prekvapilo, nerekla bych to do nej. Mozna byl tak hnany svym presvedcenim, ze urednici a Vita jsou verbez, ze proste zratil soudnost. Za me digitalizace zadnej prinos. Zrovna tohle bylo celkem nevyznamny, typapiry se holt vytiskly, prinesly a vyhodou byla prehlednost vykresu na stole pri debatach nad projektem. Piratum jsem moc fandila a pirati speji k zaniku, bohuzel. Vinu davam hlavne koalici se stan, to se nemelo stat. Nejvic je mi lito tech piratskych mladych nadsenych dobrovolniku a podporovatelu bez funkci, pro ty to bude zivotni zklamani.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2024 09:10

zdensy já viděla ten rozhovor. Lipavský říkal, že u pirátů navrhoval nějaké změny, které nebyly vyslyšeny, a že asi nechce ani kandidovat do předsednictva. Bylo vidět, že je zklamaný z té strany a jejího fungování.

Offline RoSa
10128 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 09:19

Evaeva mně tam nikdy nepasoval - viděla bych ho v Topce

Offline RoSa
10128 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 10:24
Offline notna
9397 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 12:27

continuity Ehm, díky za doporučení na matematicko politické cvičení, o poměru hlasů si myslím, že mám jasno. Já se jen ptala, zda ten způsob odvolání Bartoše je skutečně tak podrazácký, že oprávněně Piráti to považují za důvod k vypovězení koaliční smlouvy. Fiala odvolal již několik koaličních ministrů a nikdy to nevyvovalo takovou reakci domovské strany odvolaného. Proto jsem se jen zeptala, zda ta předchozí odvolání byla jiným způsobem, že to nevadilo. Ale už se znovu neptám, dohledám si to, jak to probíhalo.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 12:37

RoSa Kuba uz dopredu avizoval, ze chce zustat na kraji. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 12:46

notna

A já to odpovídám, že ten způsob i časování je za mě strašny. K tomu, jestli ho měl odvolat se nijak nevyjadřují, nemám v tom vůbec jasno, nemám k tomu dost informaci a ty co jsem viděla jsou dost protichůdné. Ale pokud se už rozhodl to udelat, tak to měl udelat jinak

tak třeba kalous  si myslí tohle.

Offline OliveOyl
1963 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 13:29

Koukám, že sranda teprve začíná

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 13:43

OliveOyl Jasně, že sranda teprve začíná! Ještě se k tomu všemu nevyjádřil starý varan ... jsem v očekávání

Offline OliveOyl
1963 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 13:58

prďola ten má mít teď někdy narozeninovej rozhovor na Primě. Dneska? Zítra? Tak se dočkáme.

Bureš jenom sdílel fotku popcornu. Od něj už nás zachrání asi jenom to, že by ho od radosti kleplo

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 14:17
Reakce na moora:

Mne je Bartos sympatickej, nejak mu verim, ze neni krivej, je mi to cely lito. IT zakazky pro stat jsou vzdycky totalni pruser a skoncilo na tom nemalo ministru a jinych statnich uredniku. 

​Souhlas.

Co si sakra představovali? že si Bartoš dá špeka, mávne kouzelnou hůlkou a voila, digitalizace je hotová? Tady u nás, kde tomu kdekdo (z vlastních důvodů) hází klacky pod nohy - včetně tý firmy Vita (jojo, to neměl Bartoš dělat, shánět levnější, že jo!), o tetinách a strejcech na úřadech ani nemluvě?! 

(tvl u nás se zavádí docházkovej systém vod novýho roku!!! jeden program, jeden barák!)

Fialův postup je vyslovenej hnus (fialovej). A ještě ve světle skutečnosti, jak si tam drží dona Pabla, všech křiváků futrál za kterýho by snad nasadil i vlastní život. Přičemž slušnej Bartoš vyletí jak papírovej čert. Fuj!!

Doufám, že se Lipavský trhne, Piráti vypadnou... kéž by STAN šel s nima. Jen ať se to Fialovi celý sesype a celá ta parta může táhnout tam odkud přišla. Ještě by s sebou mohli vzít i ředitele ČT

My tak budem mít to trápení aspoň dřív za sebou, neboť příští rok po volbách vyfásnem anonisty úplně stejně v každým případě!

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 15:00

barbucha v práci jsem se právě příšerně pohádala s dalším člověkem, co si myslí, že mi bude rozkazovat bez ohledu na ostatní okolnosti, ale teď si mi fakt vylepšila den

Děkuji

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. zaří 2024 15:02

notna ty předchozí ministry odvolával se souhlasem toho kterého koaličního partnera, ne? 

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 15:07

continuity 

Tak přece jsem nežila nadarmo

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 15:09
Offline notna
9397 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 16:05

Evaeva To jsem právě nevěděla, tak jsem se ptala.

Offline Torrah
3313 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 17:21

Jestli teď Fiala neudělá razantní změny (za mě včetně vyhození Blažka), tak to fakt může zabalit rovnou a netrápit se. Nebo ho ODS vykopne do Bruselu (stáhne Sikelu a strčí tam jeho - stejně to tehdy udělala ČSSD se Špidlou) a do čela strčí nějakýho sekáče. Jen nevím, kde ho vezmou - Kuba by to určitě být neměl, ten už jednou ODS na celostátní úrovni potopil.

Online Mini
příspěvků moje polička 25. zaří 2024 18:41

barbucha Co si sakra představovali? že si Bartoš dá špeka, mávne kouzelnou hůlkou a voila, digitalizace je hotová?

no a co si predstavuji ted ? Ze prijde nekdo jiny kdo mavne kouzelnou hulkou a vsechno bude fungovat :))))))

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 25. zaří 2024 18:55

Mini to mě na tom celém baví nejvíc. Takový krásný optimismus.

Navíc Kupka, který není schopen vyřešit ani STKcky.