continuity ja jsem zase o vikendu masochisticky precetla rozhovor s celni kandidatkou Stacilo za ZK. Pani ma 15 exekuci, ale to v politice vubec nevadi, protoze alespon vi, jak chudaci lidi v CR ziji![]()
Aktuální česká politická situace
monis Jasně. ANO, resp.Balaštíková pořádalo někdy na jaře ve sněmovně workshop o školním stravování, kde byli zastupci Nestlé a podobných. Babiš to pak vytáhnul v nějakém svém videu, že odborníci jsou proti te reformě.
Tady pánovi jde taky určitě jen zdravi dětí
brrr Taky to nechápu. Nebo teda tu veřejnost nechápu, proč brojí proti zlepšení kvality jídla. Jsem až s nástupem dcery na druhou základku zjistila, že se polotovary jen se tvářící jako ryba, maso, ovoce apod. můžou ve školním stravování používat. Ve školce a na první základce dceři chutnalo, až s přechodem na druhouškolu a změnou jídleny jsem začala řešit, proč nechce jíst ve škole a to bylo teda prozření, čím se mohou krmit děti. Moje máma byla vedoucí kuchařka pro mš a zš první stupeň a vařili taky klasicky ze surovin, tak jsem nějak nabyla dojmu, že je to tak asi všude.
Ty dva rozhovory jsou podle mě úplně vypovídající, o co komu jde. A překvapuje mě, jak silné lobby to v téhle oblasti je.
notna Tak mimo jiné to teď měl jako téma Babiš (výrobce sr...k). No a postav před průměrného anovoliče dobře udělanou zeleninu/rybu/luštěninu a omáčku z mouky se šesti knedlikama - co si vybere? Těch dětí vyrůstajících na nekvalitní stravě je hrozně moc, v mnoha rodinách je prostě zelenina fuj.
andulka01U zeleniny, luštěnin, ryb se nedivím, když někdo křičí fuj. To je docela běžný. Ale k těm knedlíkům bych čekala, že budou raději za čerstvě uvařenou omáčku z masa než z dehydrované směsi. Nebo karbanátek, tam bych taky čekala preferenci víc masa než 20% apod. Nebo kolik bylo v těch masových produktech, které jídelny podávaly.
Zase je fakt, jaké informace maji. Kamarádka ředitelka ve školce přišla taky asi před půl rokem ze školení vyděšená, že nebude téměř žádné maso a skoro každý den luštěniny. A děsila se toho. Pak si zjistila přesné info a je v klidu.
notna a právě proto Babiš tu zeleninu/rybu/luštěninu zneužívá v antikampani, aby se co nejvíc křičelo fuj. Plus on je taky jedním z dodavatelů, má v tom osobní zájem.
A ze strany rodičů... nedělám si iluze o tom, kolik jich opravdu řeší základní kvalitu školních obědů. Byla polívka a omáčka s knedlem? Super, dítě je za pár korun najedený, tečka.
Naše závodka nakupuje brambory takto. Uvařené a zatavené do plastové fólie. Údajně se tohle vozí i do škol, já bych se přimlouvala za klasické vaření, protože ty brambory po ohřátí smrdí a chuťově nic- moc.

Naše závodka nakupuje brambory takto. Uvařené a zatavené do plastové fólie. Údajně se tohle vozí i do škol, já bych se přimlouvala za klasické vaření, protože ty brambory po ohřátí smrdí a chuťově nic- moc.

Jak jsem šla včera okukovat ty nádherné staré tramvaje, nebyla jsem samozřejmě jediná. Lidí celkem davy, ale mně to u takových akcí vlastně nevadí, jsem ráda, že to má úspěch. A lidé nadšení, šotouši, tramvajáci, rodiny s dětmi, lidé v historických kostýmech..., radost, úsměvy.
Odvrácenou stranou samozřejmě bylo, že z Florence na Palmovku nejezdily tramvaje a metro bylo narvané.
V jednu chvíli se proti všem prodíral děsně nasssrr chlapík, pochopím. Ale komu sprostě nadával? "Zasssrrr českej národ, to se nikde jinde nemuže stát, než v zasssrr českym národě..." Tož tak. ![]()
Vlastně dnes hned tři radostné zprávy, chtělo.by se říct: to je opravdu krásné neštěstí.
- na Krymu došlo palivo
- Rusko prosika o odblokování sankcí na součástky do letadel prý to ohrožuje bezpečnost (nasrat!)
- a zatim co se tady do zemdleni diskutuje, jestli se mají sestřelovat russke vojenské stroje v vzdušném prostoru NATO, Ukrajinci prý našli odpověď: ukrajinské Drony u Moskvy, Šeremetěvo uzavřené. Uvidíme co je na tom pravdy. Ale před krátkým časem prý zlikvidovali protivzdušnou obranu u Moskvy.

.
continuity Dik za interpretaci. Zpráva o žádosti o zrušení sankcí na součástky mě naštvala, jakou mají nehoráznou drzost. Tvůj pohled na věc je mnohem lepší!
notna no lepší interpretace to možná je, ale v kombinaci s kybernetickým útokem na provozovatele letištního odbavovacího systému minulý tyden a včerejším dronovym chaosem ve Skandinávii, opravdu doufám, že jim ICAO a politici neustoupí.
Ta první věc tady proběhla více méně bez pozornosti kohokoliv, protože se to nedotklo Prahy, ta druhá uvidíme, ale fakt je, že Rusko svoje operace v posledních dnech dost zintenzivnilo a adekvátní odpověď nebyla.
continuity ty adekvátní evropské odpovědi tady chybí už dlouho. A nastupující cz politici deklarují už dopředu skok do ruské prdele s rozběhěm. Pardon, chtěla jsem říci zrušení antidezinformačních nástrojů a spuštění ruské televize.
Ale jinak samozřejmě doufám, že rusákům nedodáme ani šroubek (jsem naivní).
A Ukrajinci to dělaj dobře, ale my jim zoufale málo pomáháme (myslím NATO)
andulka01 zrovna ty sankce v letectví se blbě obcházejí.
V podstatě každý šroubek musí být s bumazkou a certifikovaný, větší díly rodným listem a servisní historií, výrobců pár. to není tak, že pošleš paletu valivých ložisek pres Kazachstán, výrobce neznámý.
Proto tady řvou jako první.
continuity já myslela, že jim ty licence už dávno vypršely... a vono to furt lítá?
RoSa na papiry to nejezdí. ![]()
Čtu to tak, že míra rozpadu těch letadel už dosáhla stavu, kdy to začíná vadit i russakum.
continuity tak ono jim tam nedávno i něco spadlo, ne?
andulka01 jo,ale to byl ruský Antonov.
Oni hrají na to, že žádny výrobce nechce vysvětlovat havárii svého stroje, protože se to musi vysetrit, i když všichni ví, že to bylo zanedbanou údržbou.
continuity jo, oni chtěj součástky na ty ukradený letadla, co si tam nechali a přestali platit splátky, tak jistě. Jako pro ty výrobce je to velký tlak, ale moc doufám, že to ustojí. Jen ať rusáčci přestanou lítat, Puťka jim to nějak vysvětlí.
Zahlídla jsem volební klip Balbínovy poetické strany:
Důchody 120000 Kč* *v případě odchodu do důchodu v 99 letech
Zvýšení porodnosti* * snížíme dobu těhotenství na 7 měsíců
Bezplatné zdravotnictví* * pro všechny, kdo nevyužijí služeb lékaře
![]()
Mám chuť je volit![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje