Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 10:22

continuity 

Tak ať si s tím zajdou na kožní.

Jako chápu, že je to adresovaný dezolátům... ale copak netušej že budou mít sami zase z vostudy kabát, až se výsledek rozebere v médiích? Když sami ječej veřejně, tak tisk potichu nebude anžto je to vítanej příspěvek ke sledovanosti - prakticky zadarmo. 

Offline Marika
47 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 14:59
Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 15:56

Jestli jsem dobre pochopila clanky timto se zabyvajici, prezidenta za vyroky z podstaty vykonu jeho funkce neni mozne stihat. Proc prezidenta v podobnych vecech zastupuje zrovna ministerstvo financi, to nevim, cim je dane, ale mela by se za to prezidentovo vyjadreni "obhajovat" de facto Schillerova. Coz me docela bavi a tim je asi Turkove zalobe konec.

Podle advokáta Marka Nespaly však Turek nemá šanci u soudu uspět. „Prezident republiky není podle Ústavy z výkonu své funkce odpovědný. V tomto případě ho nelze za jeho výroky trestně ani administrativně stíhat,“ řekl v rozhovoru pro Seznam Zprávy. V takové situaci tak může Filip Turek žalovat republiku, tedy dle praxe Ministerstvo financí.

Zdroj

Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 17:02

Kokoska Turek to stejně nepodá, a/ je to zbabělec b/ mu snad někdo vysvětlí jak to je

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:35

Kokoska někde jsem četla, že by možná šlo žalovat prezidentskou kancelář. Už ten článek teda nenajdu.

Offline continuity
41500 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 23:03

Evaeva to právě nejde, žaluje se stát jako takový. Takže v tomto případě ministerstvo financí a to se bude taky případně omlouvat. Stejně to bylo se Zemanem a Peroutkou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 23:04

continuitytak to nebyl můj názor, ale nějakého odborníka 

Offline continuity
41500 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 23:41

Evaeva

kdyby, a jenom kdyby, Babis podal tu kompetenční žalobu, tak by Turek mohl podat ústavní stížnost. Ale to je něco jiného než žaloba na ochranu osobnosti.

https://archiv.hn.cz/c1-67830660-pri-pripadne-kompetencni-bdquo-zalobe-ldquo-bude-mit-hrad-vyhodu-je-snazsi-se-takovemu-sporu-branit-nez-ho-zahajit

A právě ústavní stížnost by mohla pro Filipa Turka představovat určitou možnost, jak by před Ústavním soudem mohl vystoupit i on sám (pokud tedy Andrej Babiš nejdřív podá kompetenční žalobu na Petra Pavla, to znamená pouze v přímé souvislosti s ní). Přestože, s jistou mírou zjednodušení pro účely tohoto článku, není na jmenování do politické funkce na rozdíl od jmenování profesorem nebo soudcem právní nárok, mohl by Filip Turek vystavět svou ústavní stížnost na zásahu do svých základních politických práv a na argumentačním a skutkovém propojení s kompetenční žalobou podanou na prezidenta předsedou vlády.

Offline barbucha blogger
35073 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 11:35

Stejně žádnou žalobu nepodá a my přijdem vo kopec legrace

Bude tak pracovně vytíženej že nebude mít čas, soudruh vládní zmermomocněnec.

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 12:03

continuity ja myslim, ze Babis ma uz Turka plny zuby a nebude si kvuli nemu zhorsovat vztahy s prezidentem, to neni v jeho zajmu. Nevis, proc v techto pripadech stat zastupuje zrovna ministerstvo financi? Spis bych cekala, ze to padne na vnitro.

Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 13:23

barbucha JJ, nicméně představa, jak se tetka z Malhostovic omlouvá Turkovi za prezidenta je velice lákavá

Offline continuity
41500 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 13:23

Kokoska kdyby tam Babiš turkachtel, tak už tam je. On si nemůže dovolit jít proti němu otevřené, aleit ministra, kterého omlouváš kudy chodíš, taky nepotřebuje. 

Oni jsou to možná i z Macinkovy strany už jen takové tanečky. 

Offline andulka01
12650 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 13:32

continuity tak jasně, musí aspoň trochu dostát těm svalnatejm řečem, že bez Turka ve vládě nebudou... Ale Macinka se ministerstva nevzdá, ani za zlatýho Turka

Stejně by mě moc zajímalo, to je nějaký kult osobnosti? Jakože Turek něco chce a všichni okolo se můžou přeskočit, aby mu to splnili? Nebo je nějak drží Chlad pod krkem, aby svýho "jakosyna" dostal kam potřebuje?

Online Pinot Noir
29321 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 13:58

andulka01já myslím, že jsou všichni posraní z Chlada. Včetně Turka. 

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 13:59

andulka01 neumim si predstavit, ze by nejaky pricetny soudce rozhodl, ze se Turkovi ma nekdo omlouvat. Ale uz to, ze by se "tetka" soudila s Turkem ve jmenu prezidenta, je dost pekna predstava.

Offline Marbuša
1369 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 14:01

Turek, slyším dobře, že TEN Turek bude o prezidentovi Pavlovi říkat, že se snad zachová jako chlap? Já si asi urvu uši, to se fakt nedá. A už i Kajínek se k tomu vyjadřuje. Cokoli vymyslíš, může se stát. Kdyby žil Mrázek, Jonák, všichni budou v politice! 

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 14:01

continuity ted se zubynehty snazej Turka nekam upichnout, jen to delaji dost nesikovne. Ze by byl vladnim zmocnencem a de facto ridil Lesy a strane, neni pry podle ustavy mozne, chi chi chi!

Edit - ted koukam, ze ho fakt tim zmocnencem jmenovali! Tak ale ted potrebujou nejakyho uzitecnyho idiota za ministra, ktery necha Turka sefovat. Boze boze, tady je mozny fakt uz uplne vsechno!

Offline Kokoska
34066 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 14:03

Marbuša co s tim ma Kajinek? Co jeste zpod tech kamenu a z kanalu vyleze a bude kazat o moralce?

Online RoSa
9934 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 14:05

andulka01 proč Chlad? taková směšná figurka... za Motoristama hledej Tykače, to je jinej kalibr!

Offline Marbuša
1369 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 14:13

Kokoska Přesně tak. Už se vyjádřil na podporu. Samozřejmě motoristů.