K tomu Turkovi se mi vybavil jeden stary vtip.
"Byt mrtvy nebo blby ma jedno spolecne. Dotycny o tom nevi a vsichni ostatni kolem placou."
K tomu Turkovi se mi vybavil jeden stary vtip.
"Byt mrtvy nebo blby ma jedno spolecne. Dotycny o tom nevi a vsichni ostatni kolem placou."
notna kdybych tak měla jenom setinu jeho sebevědomí, o kolik bych měla život jednodušší...
Ale prostě tohle je neuvěřitelný... A pak ty jeho poznámky k tomu - extrémně unavenej (asi od kadeřníka), půl roku už pořádně nemluvil (takjistě, nikdy). Jak mu to mohlo tak dlouho procházet?
Hrozný ty výmluvy. Jenom potvrzují tu jeho omezenost.
Ale prostě tohle je neuvěřitelný... A pak ty jeho poznámky k tomu - extrémně unavenej (asi od kadeřníka), půl roku už pořádně nemluvil (takjistě, nikdy).
Prej "anglina". Je to světák!
Naivne jsem si myslela, ze europoslanec musi umet anglicky. Jestli on neposlancoval z ceske garaze, kde si cetl ty tisice knizek.
Kokoska europoslanci nemusí umět anglicky, jsou tam armády tlumočníků. proč nemluví česky, netuším...
mitford sister snad se ale pohybuje v tom prostredi, v te zemi, povida si i s lidma mimo jednani? Porad asi nema tlumocnika za zadkem.
Kokoska no to ne, ale takovejch turků je tam mnoho a oni si prostě nepovídají, nemusí. na to, aby si objednal humra v restauraci, umí dostatečně a v parlamentu všechno za ně řeší jejich týmy, výbory atd. neustále mají kolem sebe podřízený, všechno se jim servíruje hotový, přeložený nebo jim někdo dá výcuc a řekne, co mají dělat - a oni případně zase přes ty podržtašky posílají signály ven. čistě objektivně, na to, aby si s nějakým mamlasem z maďarska nebo adf lámaně zanotoval, jak je všechno blbě, na to taky ta jeho angličtina stačí.
mitford sister Njn, skoda, ze soucasti kandidatury neni osvedceni o jazykovych schopnostech, je to ostuda pro celou republiku.
Kokoska já tě chápu, ale nemyslím si - znalost jazyka je určitý plus, lze tím získat i voliče, ale je to odvislé od výkonu funkce. je to parlament, volení zástupci, zastupitelská demokracie... teoreticky se tam může dostat popelář z vyšných vlkodlakov, nemůžou si klást jiné podmínky než věk, občanství a svéprávnost. jako kdybys chtěla, aby u nás v parlamentu byli jen lidi s VŠ. na první pohled dobrej nápad, ale z aktuálního vývoje je vidět, že nějaký titul není zárukou ničeho (integrity, rozhledu, morálky...ostatně ani odbornosti přímo v tom daném oboru). tyhle věci se dají prosadit jen dlouhodobě volbou - když budou lidi hlasovat jen pro jazykově a odborně vybavené kandidáty, strany takové budou stavět.
Kokoska Vůbec mi nevadí, že neumí ang. Jak píše mitford sister všechno důležité je tlumočené, podklady mu taky připraví, asistenti udělají rešerše. Pro chystrého člověka ta jazyková bariéra nemusí být problém, dá se tam fungovat dobře i tak. Ale omezenou mozkovou kapacitu, tu prostě nenahradíš.
mitford sister Já si myslím, že nemluví česky, protože díky svému egu si on myslí, že umí ang dobře. Ten si vůbec nepřipouští nějaký nedostatek.
Jsme připraveni zahájit investici do technického opatření, tak aby se ropa mohla dodávat z ČR na Slovensko. Totéž jsme otevřeli i v rámci ropovodů, ve smyslu benzinu a nafty,“ uvedl Havlíček k jednání, jehož se zúčastnili i zástupci distributorů a zpracovatelů.
Podle Havlíčka je to klíčový krok pro ČR i Slovensko a benefitovat by z něj mohlo i Maďarsko. Slovensko i Maďarsko donedávna odebíraly ruskou ropu skrze ropovod Družba. Ten byl následně poškozen v rámci ruské agrese proti Ukrajině.
Pokud se odstrihne Slovensko a Madarsko od ruskych dodavek, fajn. Mozna to hodi i nejake prijmy za tranzit. Ale muzete mi vysvetlit, kde se berou penize na tuhle vec, kdyz na obranu nejsou, na vedu a vyzkum se dava min, ve skolstvi se maji platy nepedagogu presunout na obce, valorizace duchodu zatim zustavaji beze zmen, porad slysim jen na co neni.
mitford sister notna takze predlozit spis papiry na hlavu nez vysvedceni z jazykovky ![]()
Zrovna tohle je v našem zájmu, jak politickém tak ekonomickem, abychom Slovensko a Maďarsko odstřihli od Ruska. Tranzit ropy je čistě komerční aktivita, sice to zajišťuje společnost vlastněná státem, ale není důvod, aby to bylo v horizontu let nějak ztrátové nebo dotované.
Já se spíš bojím, že jim to nevydrží.
Kokoska my už máme vyriešený "spätný chod" s Rakúskom, to sa roblo hneď na začiatku vojny. Nebola to vôbec nejaká nákladná a komplikovaná záležitosť, takže nevidím dôvod na to, aby bola s ČR. A ak by sa nejakým zázrakom podarilo odtrhnúť našich potentátov od Putinovho zadku, tak by sa to sakra mohlo hodiť.
continuity slniecko jiste to je dobra vec, v tom se shodujem. Jen me zajima, z jake kapitoly rozpoctu to bude hrazene.
Kokoska to vůbec nemusí být z rozpočtu. MERO je akciovka, sice vlastněná státem, ale to je také Letiště Praha. To dělá velké investice a nikdo se nestará, jak se zaplatí. Maximálně bych očekávala, že dá stát záruky za úvěr.
Kokoska A tyhle společnosti jsou schopné získat i velmi výhodné dlouhodobé úvěry s poměrně slušným úrokem, v rámci EU se na to specializuje Evropská investiční banka, financuje se takhle např. rozvoj energetické infrastuktury (státní firma ČEPS).
EDIT: Využití peněz je potom i víc kontrolované než když někam proudí peníze přímo ze státního rozpočtu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich podmínkách užití.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.