Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline notna
9178 příspěvků moje polička 25. března 2026 08:15

Kokoska Oni z těch svých slibů nesplnili vůbec.nic. Akorát u elektřiny poplatek POZE přenesli nacstatni rozpočet a vydavaji to za zlevnění elektřiny a jejich voliči vubec nechápou, ze to ve finále vyjde nas všechny dráž. Psali o tom všude v médiích, ale volič koalice má asi nějakou poruchu v porozumění textu. Nebo já fakt už nevim, jak jim tyhle bludy můžou furt žrát

Co jsem zaznamenala, tak se hrozně křičelo, jak Fialova vláda zvedla daně. Ano to samozřejmě slibovali vrátit na původní stav. Ted Schillerova oficiálně řekla, ze daň z příjmu právnických osob se vracet z 21 na 19% nebude. A nejaky prostesty od voličů jsem vubec nezaznamenala.

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 25. března 2026 08:17

notnajá bych k tomu dodala, nastesti, nesplnili vůbec nic

A asi bych to teď ani moc nezmiňovala, ať je náhodou nenapadne se k tomu vracet. Stačí to sesumirovat před volbami. 

Offline Kokoska
34300 příspěvků moje polička 25. března 2026 08:26
Reakce na continuity:

Kokoska

upřímně, zrovna to, že ty důchody nechává, jak to zhruba bylo, považuji za dost velké vítězství zdravého rozumu.

​Ale jiste, vzdyt je jasne, ze na to nejsou penize. Bylo to jasne i pred volbami, tady  i  v ostatnich kapitolach. Vsak kdybych se na duchod a vsechny ostatni sliby splehala, uz se pasu na okolnich loukach. Tohle rikal davno pradavno uz papa Klaus - musite se postarat sami o sebe, stat vam opravdu, ale opravdu nic neda! 

Offline Kokoska
34300 příspěvků moje polička 25. března 2026 08:32

notna o tech danich jsem to taky zaznamenala. A taky Babisovy poznamky, ze pristi rok muze byt schodek rozpoctu jeste vyssi. 

Offline notna
9178 příspěvků moje polička 25. března 2026 08:47
Reakce na continuity:

notnajá bych k tomu dodala, nastesti, nesplnili vůbec nic

A asi bych to teď ani moc nezmiňovala, ať je náhodou nenapadne se k tomu vracet. Stačí to sesumirovat před volbami. 

Kokoska Tomu vyššímu schodku věřím. Ani bych nečekala nic jiného.

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 25. března 2026 09:33

Jinak jsem se rozhodla, že ve chvíli, kdy zruší ty koncesionářské poplatky, investuji ty peníze do nějakého jiného média, které si dnes ještě neplatím, ať podpořím nezávislou investigativní žurnalistiku. 

To by byl obecně výborný krok, kdyby to udělal dostatečný počet lidí, vláda si ochočí ČT a DennikN, který jim pije krev dlouhodobě, bude mít mnohem víc zdrojů.

Offline Sweet Potato
39757 příspěvků moje polička 25. března 2026 09:54

continuity Dobrý plán!

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 25. března 2026 09:57

continuity taky to mám v plánu.

Offline andulka01
12725 příspěvků moje polička 25. března 2026 13:39

continuity taky to mám v plánu

Ale jako zadarmo to snad vládě neprojde, ne? Jsem připravená protestovat, chodit před ministerstva.

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 25. března 2026 14:01

andulka01 to je jasné, beru to jako poslední východisko kdyby to nedopadlo. Takový plán C, nejhorší, co se může stát. 

Offline Sweet Potato
39757 příspěvků moje polička 25. března 2026 14:21

A pokud jen trochu můžete, podporovat spolky či občanská sdružení, která vám dávají smysl. 

Offline barbucha blogger
35293 příspěvků moje polička 25. března 2026 14:55
Reakce na Kokoska:

barbucha maximalne mu to je neprijemne, protoze ty davy muzou ukazat a komentovat i zahranicni media. Ale nemyslim, ze kvuli tomu couvne v necem zasadnim.

A furt teda jako duchodce cekam, az mi zacne vracet, co mi Fialova vlada vzala. Misto toho Juchelka tvrdi, ze valorizace duchodu se zpetne dorovnavat nebudou, vychovne zustane z valorizaci vyloucene a misto letosniho zvyseni o 700 to pristi rok budou tri stovky. A nejake upravy mozna tak v roce 28. Tssss!

​Vzhledem k tomu že netuším co mi Fiala ukrad, tak nečekám Spíš bych se bála abych nemusela Juchelkovi vracet, co mi Fiala přidal a ty budoucí "úpravy" mi dost připomněly komunistický úpravy cen - to si ještě pamatujeme co to znamenalo, ne? Hele kasa prázdná... tam je jasný jakým směrem se ty "úpravy" důchodů, socky apod. budou pohybovat. To bude ještě vší lid koukat!

Offline barbucha blogger
35293 příspěvků moje polička 25. března 2026 15:00
Reakce na continuity:

Jak jsem si myslela, že nastanou předčasné volby, tak teď se toho spíš bojím. Protože by to dopadlo tak, že motoristi konci a jejich hlasydostane Babiš. 

​Babiš má i tak hlasů víc než je zdrávo, tam by se nezměnilo v důsledku asi nic. Konec motoristů by mě ale hodně potěšil, bylo by to správný - vždyť ta pakáž patří fakt tak leda do garáže.

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 26. března 2026 07:36
Offline Kokoska
34300 příspěvků moje polička 26. března 2026 08:21

continuity to musi Babise s tou jeho "ja sam, ja nejlip" linkou dost vytacet Jo, co si tam pritahl, to tam ted ma, nevim, cemu se divi.

Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 27. března 2026 10:00
Offline barbucha blogger
35293 příspěvků moje polička 27. března 2026 11:19

continuity 

Babišovo vzteklý řvaní pobavilo moc ale Pitomio nepřekvapil - teď, když se konečně dočkal důležitý funkce, mlčet nebude. Nikdy. Jak by se jinak zviditelnil? směšným koktáním v parlamentu?

Čím dřív si to Babiš uvědomí, tím líp. Doufám, že má Pitomio nejen kulatou, ale i polstrovanou koupelnu, kdyby v ní nedejbože uklouznul... 

Offline Kokoska
34300 příspěvků moje polička 27. března 2026 12:11

continuity tak trochu cerny humor. A ta cepice s napisem SPD by jeste mohla mit rolnicky.

Offline stes
8919 příspěvků moje polička 27. března 2026 12:57

Sweet Potato ted jsem to dočetla....to je na blití - ovšem dokud se mu bude dopřávat sluchu, tak při svým mínusovým IQ bude mít pocit, že je prostě king. Proč ho lidovci zvali mi je záhadou. puberťáci ho budou mít za hustýho a on sám se jako debil cítit nebude