Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Kokoska
34620 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 18:51

RoSa jasně, zajdeš si na koncert a vždycky po dvaceti minutách bude 10 minut reklam. Pohodinda, že?

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 18:57
Reakce na Kokoska:

RoSa jasně, zajdeš si na koncert a vždycky po dvaceti minutách bude 10 minut reklam. Pohodinda, že?

​no a to je duvod proc me ty debaty vubec nebavi, nikde a s nikym uz. ode zdi ke zdi, bud jsi s nami nebo proti nam. RoSa nazor uz bohuzel nikoho nezajima, akorat rozdel a panuj:-(

Online RoSa
10086 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 19:54

Kokoska Á ták, že se lesní včely rojí.

Offline Sweet Potato
40075 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 19:54

Vy byste veřejnoprávní média smrskly tak na úrpveň místního rozhlasu. A fakt mi nejde jen o StarDance.

Offline continuity
42612 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 20:19

RoSa ty si na koncert zajdeš, ale moje tchýně už ne, a taky paní z Horní Dolní těžko bude cestovat každý měsíc do Prahy. A když si babicka, která moc jiných zájmu nemá, pustí pořad o českých hradech i zámcích nebo nedělní mši, něco se dozví a zároveň nemá tolik času čumět na nějakého Xavera. Část společnosti si ty informace najde, ale část prostě konzumuje, co na ně kde vykoukne a nejak je zaujme. Proto by bylo fajn, aby se tam vyskytoval i trochu důstojnější obsah než výměna manželek. 

Sweet Potatopřesně tak. ČT že zákona pokrývá mnoho oblasti, můžeme se bavit nakolik je to všechno potřeba, ale ta debata by se měla vést z tohoto konce, že se proberou ty okruhy a bude se nějak racionálně diskutovat o tom, co z toho teda jako společnost chceme, aby ta ČT vysílala. Výkřiky změníme financování jsou zcela na vlně populismu a občas mně dost prekvapi, kdo všechno na to naskakuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. dubna 2026 20:27

continuity souhlasím 

Online RoSa
10086 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 20:42
Reakce na continuity:

Proto by bylo fajn, aby se tam vyskytoval i trochu důstojnější obsah než výměna manželek. 

​a přesně vo tom to je! podle mě je ten pořad, kde tančí tzv. celebrity, prostě plytkej, bezvýznamnej, povrchní... jinak by se o něm nepsalo v Plesku a podobnejch bulvárech... koncerty do vysílání určitě patřej, to jsem snad nijak nerozporovala, ne? (jen píšu, že si na něj dojdu - ne, že se nemá vysílat!)

Offline andulka01
12778 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 21:58

Ale no tak! Fakt tady řešíme StarDance? Fakt jsme naskočily na vějičku i tady?

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 23. dubna 2026 23:34

continuityJežíši díky moc, mně se na zeptal na názor na veřejnoprávní poplatky na ČT jeden prostě pracovni známej, člověče řekla bys docela chytrej a uspesnej chlap, ale oni mají prostě kolikrát tyhlety typy jen takovej svůj pohled. S tou tetou v horní Dolní je to takovej jednoduchej spatne oponovatelnej argument;-)

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 00:35
Reakce na andulka01:

:Ale no tak! Fakt tady řešíme StarDance? Fakt jsme naskočily na vějičku i tady?

​Jakou vějičku? Nějak si nemyslím, že by to povznášelo národní kultůru, je to vobyčejná estráda která by slušela třeba Nově...

Ale jo, podívejme se třeba na dnešní (už páteční) program ČT 1 (zpravodajství vynechávám): 9:55 peče Josef Maršálek s Terezou Bebarovou sladké i slané dobroty. No mňamy! 10:25 Vyprávěj: Má Karel poměr se sekretářkou Martinkou? 11:20 Písničky kolem nás, la la la...  a 11:30 AZ kvíz (oblíbené soutěže, přehlídka to tuposti účinkujících určená zřejmě pro zlepšení sebevědomí   národa). Odpoledne další "vědomostní soutěž" Kde domov můj. Večer za odměnu další díl Vyprávěj, po němž následuje pro zlepšení nálady zábavná estráda Všechnopárty. To se nasmějem!  Poté se laskavý divák dočká rovnou dvou dílů Hercula Poirota (prakticky nových, z roku 1989), a když ještě té kultůry nemá dost, může si dát výtečný francouzský seriál (za jehož vysílání Francouzi patrně platí nám): Candice Renoir.

Tolik k pátečnímu vyžití na "jedničce", kdyby bez toho někdo nemoh žít... 

Aby nedošlo k omylu, já jsem samozřejmě proti nápadům těch debilů (kde je jasnej jejich důvod) a klidně budu platit poplatky i nadále... ale že Česká televize resp. její nabídka neni zrovna něco nad čím bych skákala nadšením, to je s dovolením můj názor... plus že je to celkem slušná černá díra na peníze vzhledem k dohazování kšeftů vím ze zkušenosti. Tam by to potřebovalo nějakou úpravu jak prase drbání... ale jistě že ne politickou a už vůbec ne ze strany tý lůzy, vo tom žádná.

Offline Samantha
3292 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 07:17

šmarjá, já jsem tak ráda, že jsem z tý sw firmy vypadla... já jsem snad jasnovidec

Offline Marbuša
1408 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 07:28

Na televizi koukám minimálně, ale rozhodně jsem za zachování poplatků. Není to přece jen o Stardance, taky budou zanedlouho předvolební debaty. Kdo rozhodne, koho pozvou a kolikrát?

Offline continuity
42612 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 07:48

Samantha co se děje v sw firmě?

U mého bývalého zaměstnavatele se taky dějou věci. Další kolega už má taky novej job. No už mě to nemusí trápit. 

Offline Zuzuli
3704 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:06

barbucha tak ceska televize neni jen jednicka

Program na jednicce mi jako tricatnici moc zajimavy neprijde, poustim si tam ale rano ke snidani Studio 6. Zrovna na tu dobu mi vychazi zpravy a pocasi, aspon u snidane nemusim koukat do mobilu. Cas od casu si zapnu nejaky dokument na ct2, jako takovou kulisu treba k uklidu. Na co opravdu nedam dopustit, tak jsou ct24 a decko. Zrovna decko je pro deti fakt skvele, tohle nema konkurenci na zadnem komercnim programu ani streamovaci platforme. Ta jejich dramaturgie, kombinace vzdelavacich zabavnych poradu pro vsechny vekove kategorie s pohadkami, je proste skvela. A neni tam jedina reklama. A k ct24 asi nemusim moc dodavat, treba hyde park je skvely. My mame doma sice cely one play, ale poustime si tam jen ty programy od ct. Treba kanaly od novy nebo primy jsme nepustili v televizi snad nikdy, na reklamy nemame nervy. To uz radeji jdeme na tu streamovaci platformu. Kdyby slo ceskou televizi jako predplaceny balicek, bez tech dalsich programu, co mame od O2 ted, jdu do nej.

A cesky rozhlas miluju uplne stejne. Porady na radiu wave posloucham denne v praci, maji skvele rozhovory na dvojce, serialy jako Toulky prvni republikou. A opet jejich tvorba pro deti je skvela. Treba audiopohadky.

Takze ja se hlasim jako ten nekdo, kdo by si to moc rad platil i jako predplatne. A kdo nepochybuje o tom, ze za koncesionarky poplatek dostavame kvalitni obsah. Staci si vybrat, nabidka je hodne siroka. Sice me stardance vubec nezajima, ale i tak jsem spokojena. A nepotrebuju k tomu ani tu televizi, mam v mobilu jak iVysilani, tak i mujRozhlas, a vyuzivam je obe casto.

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:17

Zuzuli Ano, já si taky myslim, že ta televize není koncipovaná tak, aby se u ní od rána do večera dalo sedět a mělo se na co koukat. My televizi nemáme momentálně doma, ale občas zabrouzdám do ivysilání a dívám se na nějaké seriály zahraniční, na společenské a sociální dokumenty. Déčko mi taky přijde super, když ho někde zahlédnu. Stardance už nesleduji ted, jen nějaké ukázky, ale z nich i z prvních řad mi vždycky přišlo v pohodě, je to dobrej pořad pro celou rodinu, ono jako na co můžou po 8 večer koukat i děti v telce? Tohle mi přijde fajn, je to odpočinkový, takový noblesní, hezky se na to kouká, nikdo nikoho nezabíjí, neubližuje, nechce se z toho člověku brečet, kam ten svět spěje, nechápu tu kontroverzi...

Online RoSa
10086 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:18

pustit si ráno televizi by pro mě bylo jak kopnout do sebe k snídani panáka

Offline Zuzuli
3704 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:36

RoSa to vis, my abstinenti si to musime nejak kompenzovat

Offline Zuzuli
3704 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 11:51

Karja presne. Na to u toho sedet cely den a mit stale porady dle sveho vkusu, to koncipovane ani byt nemuze. Ja jsem rada, kdyz stihnu dvakrat trikrat tydne nejaky porad a pak si opravdu bez problemu vyberu z nabidky ceske televize. Nedavno jsme s treba s dcerou sledovaly na artu zaznam z predstaveni Cirque du Soleil. Jasne, bydlim v Praze, mohla jsem si na ne zajit na Letni Letnou, ale bylo moc fajn si to pustit doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. dubna 2026 12:40

Zuzuli jako bezdětná jsem taky vstávala se studiem 6. A na VŠ rýsovala u hydeparku, tenkrát dávali reprízu v sobotu po půlnoci.

ČT televize má nabídnout široké spektrum pořadů. Stardance je mainstreamová zábava, ale věřím, že si na sebe vydělá. To se o křesťanském magazínu říct nedá a stejně má svoje místo ve vysílání.

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 13:04

Evaeva Ten asi nemá takové náklady:D. Nicméně takových pořadů je určitě víc a řekla bych, že tohle je jeden z těch povedenějších.