Sweet Potato Co??? Vedení se nelíbí úspěch jejich žáků??? Jako proč?
Aktuální česká politická situace
eM Já to taky nechápu. Asi že nevybočovat, neupozorňovat na sebe? A jak k tomu přijdou ostatní učitelky, co kdyby se někdo začal zajímat, proč to u nich nejde a u ní jo?
no ty vogo![]()
Mohučanka neříkám zrušit výuku jazyků, sama mám dítě na bilingvní škole, ale já třeba neumím žádný jazyk obstojně, číst knihu v originálu je pro mě sci-fi, takže pro mě je simultánní překladač v mobilu (zrovna jsme ho s mužem zkoušeli, on mluvil anglicky, já česky) super řešení. Jako názor té paní "na co jazykovka" je samozřejmě blbost, ale to zděšení, které tyhle technologie vždycky vzbudí, moc nechápu.
Sweet Potato Ja jdu zrovna z optiky, kde jsme měřili, kolik dioptrií potřebuju na blízko... tak si říkám, jestli fakt dobře vidím ![]()
Pinot Noir to snad neni o zdeseni z technologii, ale o schopnosti dorozumet se aspon v zakladnich vecech naprimo. Technologie samozrejme pomuzou ve slozitejsich pripadech, ale kdyz se chci zeptat na cestu nebo si neco koupit, nemusla bych snad potrebovat prekladac. Nehlede na to, ze se nebudu spolehat, ze v kazde situaci bude technika k dispozici a bude fungovat.
Sweet Potato to jiste pani ucitelku povzbudi do dalsi prace. Kazdy uspech a vyboceni smerem vzhuru po zasluze potrestame, to uz tu taky bylo.
Kokoska zkoušela jsi se na francouzském venkově domluvit anglicky? Tam bys za překladač byla vděčná
.
Ale samo, že základní znalost AJ při cestování je většinou dostatečně použitelná.
A (nejen) proto si myslím, že u netalentovaných/nemotivovaných žáků bych na další cizí jazyk netlačila, ale hodinovou dotaci použila na AJ konverzaci, která podle mne ve školách nemá prostor při 15 žácích.
Sweet Potato hustý! Co se vedení nelíbí? Smutný je, že schopná učitelka se chytne všude, ale těm dětem tam by vážně mohla pomoct.
Sweet Potato Nechápu, nechápu, nechápu. Snad jí tu práci moc neznechutí ...
Souhlasím. Bohužel někde je těch žáků ve skupinách 20.
Mě neděsí technologie (jestli jo, tak jen malinko), sama jich dost používám. Spíš mě děsí, že začne převládat názor, že když máme tu technologii, tak se nemusíme nic učit, nemusíme vlastně ani přemýšlet nebo si něco pamatovat, protože ta technologie to bude vědět za nás.
Já jsem velký fanda technologií, na workshopech ty AI překladače v zoufalství zkoušíme a funguje to dost nahovno, pokud zdrojový jazyk není angličtina. Jako zlepšuje se to, ale momentálně to moc použitelné pro odborné diskuze neni. Navíc některé diskuze jsou důvěrné a není úplně rozumné je dávat k dispozici AI (tohle se bude měnit opravdu pomalu).
Už nemluvím o tom, že vytvořit si s protistranou nějaký vztah přes online překladac moc nejde.
V ČR je to asi jedno, ale půl života jsem strávila v korporátech se zahraniční matkou a neumet alespoň nejak anglicky je obrovský handicap i pro lidi, kteří v té mezinárodní roli nejsou.
continuity já neměla mysli korporáty a ve svém oboru se taky domluvím, ale vidím fajn využití, když budu mít třeba potřebu se v gruzínském/rakouském/francouzském vinařství dorozumět, jaké metody používají, jak dlouho co zraje a jaký mají názor na víno v plechovce. To já bohužel nevyplodím ani v té angličtině.
Sweet Potato to je tak nějak přístup ke vzdělání v kostce. Hlavně aby se neukázalo, že to jde, když všichni ví, že to nejde.
Tohle mi.ted skočilo do timeline, můžete si otestovat rozsah své slovní zásoby
Sweet Potato to je tak nějak přístup ke vzdělání v kostce. Hlavně aby se neukázalo, že to jde, když všichni ví, že to nejde.
Tos asi vystihla přesně
Sweet Potato To je ale hrozně smutný :o(
mne to teda vytáčí doběla než že bych nad tím brecela. ![]()
Mohučanka No a přitom pokud se máme ptát technologie, musíme se učit ještě víc, abychom věděli, na co a jak se jí zeptat. Jinak nám bude technologie celkem k ničemu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025