Naše třída se takto kdysi zúčastnila besedy s "majorem Zemanem" Vladimírem Brabcem. Výjimečnost celé taškařice měla být umocněna místem konání v paláci Savarin Na Příkopech. Ale tehdy to někdo tvrdě podcenil, protože beseda se odehrávala jen mezi moderátorkou a hercem a nejčastěji byla položena otázka, zda opravdu nemáme žádné dotazy
.
Aktuální česká politická situace
Včerejší reportáž neunikla ani našim politikům http://www.novinky.cz/domaci/393486-politikum-vadi-predpripravene-otazky-pro-zemana-studenti-meli-tremu-haji-se-reditelka.html
Tento odstavec stojí za citaci:
"Podle ní se škola na prezidentovu návštěvu připravovala jako na neobvyklou událost. Navíc starší studenti v té době zrovna absolvovali soutěž ve střihu vinné révy, a tak na setkání s hlavou státu škole zbyli žáci prvních a druhých ročníků, tedy ve věku 15 a 16 let."
Ano, dotazy na Zemanův návrh smlouvy s Norskem nebo proč se politici „zpronevěřili svým voličům“ nebo "Pane prezidente, vy sám jste se již několikrát vyjádřil směrem k České televizi. Uměl byste nám vysvětlit, proč televize, za kterou lidé platí nemalé koncesionářské poplatky, předkládá informace lidem stejně manipulativně a neobjektivně jako jiná masmédia? A lze tomu nějak zabránit?“ dozajista vzešly z hlavy 15ti a 16ti letých žáků
.
V tomhle věku jsem byla sice dost vyspělá, ale TOHLE bych nedala dohromady předem snad ani písemně, tréma netréma
.
Jejda, to jsou hezký fotky. ![]()
Fotka č. 8, jak okolní pánové na páreček koukají. Ale kam ona dala oči... A vypadá nějaká přešlá (č.12) a to bývala na čt taková kočka.
Možná jí mimino dává zabrat - vypadá fakt unaveně.
Dost pochybuju, ze patnactiletej vyrostek ma potuchu o placeni koncesionarskych poplatku. Notabene ze jsou "nemale". ![]()
Ale otazka to je nepochybne zajimava. Teda spis jeji ucel. Dela si snad to hovado alibi pro nastoleni cenzury?!
Mimochodem, ty dotazy publika (jsou-li na papirku) beztak vzdycky pripravuje tiskovej mluvci, nebo PR manazer nebo spin doctor nebo jak si dneska rikaj. Vzdycky. Takze nema cenu se tim vubec zabyvat, leda prave umyslem sdeleni...
Naše třída se takto kdysi zúčastnila besedy s "majorem Zemanem" Vladimírem Brabcem. Výjimečnost celé taškařice měla být umocněna místem konání v paláci Savarin Na Příkopech. Ale tehdy to někdo tvrdě podcenil, protože beseda se odehrávala jen mezi moderátorkou a hercem a nejčastěji byla položena otázka, zda opravdu nemáme žádné dotazy
.
Ha ha, my meli kdysi debatu s Remkem
Hmmm... noooo... ehm... aaa... hotovej Demosthenes! ![]()
No přesně tak jsem to myslela
.,
Jj, je mi naprosto jasný, že tyhle otázky nepřipravila studentům ani tak paní účitelka jako spíš jeho tiskový mluvčí. Proto je mi těch dětí docela až líto, do čeho byly nahnány. Ono je to taky takhle bezpečnější. Náš exprezident Václav Klaus se takto jednou zúčastnil debaty o globálním oteplování, kde si na něj studenti VŠ připravili vlastní otázky, až se z toho chudák orosil
(vyprávěl mi to jeden můj profesor, že to byla docela švanda).
Nicméně té debaty, kterou jsi absolvovala ty nebo cinkja bych se možná docela ráda zúčastnila![]()
.
Umím si představit, že to připravila paní ředitelka nebo paní učitelka, majíc dopředu našeptané okruhy. A konkrétní dotazy předem schvaloval Mluvčáček. Ale protože jsou navíc blbí, napsali to tak, že ten kontrast mezi tím, jak jsou otázky formulované a tím, jak studenti normálně, i spisovně mluví, je do nebe volající, takže fraška až na půdu.
"Proto je mi těch dětí docela až líto, do čeho byly nahnány."
A to mně jich zas není líto ani trochu. Aktivně se zúčastnit takovýho divadýlka, stát tam s papírkem v ruce a číst něco, čemu evidentně vůbec nerozumím ? Kdyby studenti odmítli, jistě by je ze školy nevyhodili. Mimochodem, četba samotná taky děs. Takhle čtou děti na první stupni ZŠ, ne? Ale hlavně, super výchova mladé generace s vlastním názorem. ![]()
Nezúčastnila, věř mi
.
Treba to cetli schvalne blbe
Ale fakt je, ze na jednu stranu si dokazu predstavit, co by mohla provest trochu dusevne a osobnostne zralejsi trida
nicmene si dokazu i predstavit, jake asi dostali pouceni, a vubec bych se nedivila ani vyhruzkam (a myslim, ze tz ze strany ucitelek nebyly prvni, ucitelskej sbor dostal nejdriv urcite instruktaz z Hradu). No zkus se postavit bolsevickymu hovadu...
Mne by se libilo, kdyby tam vsichni sedeli se zalozenyma rukama a jen zirali. Celou dobu.
Tak jsem se cíleně podívala na stránky zmíněné školy, zda tam jsou uvedena kritéria přijímacího řízení. A je tam taková pěkná aktualitka http://www.svisv.cz/aktuality-archiv-seznam/249-navsteva-pana-prezidenta.
No já si dovedu podobně jako barbucha představit, že možná právě proto padla volba na ty nejmladší studenty. V tomhle věku má jen málo dětí představu o tom, jestli je v pořádku aktivně se zúčastnit něčeho, čemu vůbec nerozumí, natož proti tomu protestovat. U osmnáctiletých a starších studentů už by to asi neprošlo (viz ta debata s Klausem a studenty VŠ, kteří z něj udělali blbce).
A ani tam nemusely proběhnout výhružky, podle mě mohl stačit i příslib nějakých prospěchových benefitů
. Nemám totiž vůbec iluze o tom, že by patnáctileté děti měly už vybudovanou nějakou zásadovost a "úplatek" půsbí někdy daleko lépe než výhrůžka
.
Někde jsem zahlídla, že prý volba na mladší studenty padla proto, že ti starší (17,18 let) byli někde mimo. Tím mladším věkem pak právě ředitelka a učitelka zdůvodňovaly potřebu jim otázky napsat, že prý by byli moc nervózní.
Měly to dotáhnout a vypilovat ještě tu četbu.
Jinak ale patnáctiletý, šestnáctiletý "děti", aspoň ty který znám, mají už celkem dost jasno, a neumím si představit, že by se takovej tyjátr odehrál třeba u syna ve škole. Myslím, že by se to trochu vymklo.
Ale evidentně Zeman se svou suitou dobře ví, kam se vypravit a kde to bude šlapat v jeho režii. Aby ne, když ředitelka školy (Vinařská střední škola) je v rodinném vztahu s ředitelem Vinařského fondu ČR, v podstatě zřizovatele školy, jehož radě předsedá Michal Hašek... ![]()
Starší studenti v té době zrovna absolvovali soutěž ve střihu vinné révy
, to jsem psala výše.
Ona paní ředitelka byla od začátku svého jmenování dost trnem oku http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/185717-inspekce-zkritizovala-kvalitu-vinarske-a-zahradnicke-skoly-ve-valticich/. , ale jak je vidět, má opravdu dobré zázemí A celé to divadlo mělo jasnou režii.
Studenti a jejich neobratné čtení podlízavých otázek Miloši Zemanovi mě sice překvapilo, ale to, co mě štve opravdu hodně, to je ta škola. Že tímhle způsobem křiví charakter svých studentů a nabídne jim/přikáže jim poklonit se moci a zbavit se sebeúcty. A ne proto, aby nebyla ostuda, jak teď obhajují tuhle neobratnou, ale pro prezidentskou delegaci uspokojující inscenaci, ale aby se pan prezident cítil komfortně a tetelil se blahem... Aby zkrátka potěšili mocného muže. ![]()
No tak zase ty děti, co znám já v tomhle věku, jsou ještě do určité míry ovlivnitelné, pokud se na ně správně zapůsobí, což asi paní ředitelka ať tak či onak zvládla. A je jasné, že jinde by tahle trapná fraška určitě neprošla.
Jinak o těch důvodech, proč padla volba na mladší žáky, jsem četla a právě proto mě hned napadlo, že celá návštěva byla schválně naplánována na tuto dobu, protože na ty starší už by takhle možná paní ředitelka působit nemohla. A o tom, že se to trochu vymklo, rozhodně není pochyb
.
"Studenti a jejich neobratné čtení podlízavých otázek Miloši Zemanovi mě sice překvapilo, ale to, co mě štve opravdu hodně, to je ta škola. Že tímhle způsobem křiví charakter svých studentů a nabídne jim/přikáže jim poklonit se moci a zbavit se sebeúcty. A ne proto, aby nebyla ostuda, jak teď obhajují tuhle neobratnou, ale pro prezidentskou delegaci uspokojující inscenaci, ale aby se pan prezident cítil komfortně a tetelil se blahem... Aby zkrátka potěšili mocného muže.
"
Ano, takovou školu bych pro své dítě taky v žádném případě nechtěla.
Že tímhle způsobem křiví charakter svých studentů a nabídne jim/přikáže jim poklonit se moci a zbavit se sebeúcty.
Budou mít ve stáří na co vzpomínat - zrovna tak jako my teď na ty besedy se soudruhy Remkem, majorem Zemanem a spol. ![]()
To je fakt. Ale netušila jsem, že se to vrátí tak brzy. ![]()
"Proto je mi těch dětí docela až líto, do čeho byly nahnány."
A to mně jich zas není líto ani trochu. Aktivně se zúčastnit takovýho divadýlka, stát tam s papírkem v ruce a číst něco, čemu evidentně vůbec nerozumím ? Kdyby studenti odmítli, jistě by je ze školy nevyhodili. Mimochodem, četba samotná taky děs. Takhle čtou děti na první stupni ZŠ, ne? Ale hlavně, super výchova mladé generace s vlastním názorem. ![]()
Přesně tak. Normálně bych se hodila marod. V šestnácti už jsme pročítali Reflex a jistý prvotní naivní názory o politice už jsme si vytvářeli. Ale asi jiná škola... Já chodila do vyloženě lumpenkavárenských zařízení. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.