Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Garfie
28455 příspěvků moje polička 07. října 2021 10:22

clothilde Ano, druhý nejvyšší činitel je předseda senátu, ale podle Ústavy přechází v případě úvolnění prezidentského úřadu pravomoce na předsedu vlády. :-( Část jich připadne taky předsedu Poslanecké sněmovny. Každý z nich má právo na podpis jiných listin. Musí se na tom ale usnést sněmovna i senát, co se stane, když to neodsouhlasí, to netuším. Předseda senátu pak vyhlašuje nové prezidentské volby, nejpozději do deseti dnů. Hledala jsem to už kdysi dávno, hned jak začaly prosakovat podivné informace o Zemanovi. :-)

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 07. října 2021 11:03

Rybičky 48 já vim, je to dětinský, ale...

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 07. října 2021 11:39

andulka01 mně to s tím úvodem přijde vtipný :)

Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 07. října 2021 12:04

Ovčáček si zjevně nevidí do huby ehm klávesnice.

"Kancelář prezidenta republiky upozorňuje, že informace objevující se v současné době o zdravotním stavu prezidenta republiky se nezakládají na pravdě. Jedná se o úmyslné dezinformace nebo přímo cílené lži. Přestože byla dne 16. září 2021 zveřejněna podrobná Zpráva o zdravotním stavu prezidenta republiky (Zpráva o zdravotním stavu prezidenta republiky - Pražský hrad), objevují se na toto téma opakovaně spekulace, které nemají žádný pravdivý základ.

Autoři a šiřitelé těchto spekulací a dezinformací jsou vedeni politickým aktivismem, snahou o vlastní zviditelnění a často také nenávistí k prezidentu republiky. Typickým příkladem je bývalá ministryně pro lidská práva paní Džamila Stehlíková, která bez jakékoliv znalosti skutečného zdravotního stavu prezidenta republiky a přístupu k jeho zdravotní dokumentaci vydává autoritativní veřejná lékařská stanoviska, která přitom nemají žádný základ ve skutečnosti."

Tak známe prezidentův zdravotní stav nebo ne? Můžeme se spolehnout na pravdivost té zprávy nebo je úplně k ničemu? Řečnická otázka samozřejmě.

Offline continuity
42763 příspěvků moje polička 07. října 2021 12:33

moora nonemy no dobře, ale oni se nemůžou domluvit bez ohledu na to, kdo je poverenej, vystoupit veřejně a deklarovat vládu s většinou v parlamentu? A trvat na tom. 

Vždyť neni zákaz scházení se. 

Zeman s tím může cvičit ve chvíli, když je opozice neschopná se na vládě zhodnout a něco rozumného vymyslet. 

Jako chvíli ty tanečky můžou trvat, ale dnes není v kondici to veřejně prosazovat. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. října 2021 12:53

continuity Já myslím, že takto právě nemůžou. Nejdřív jmenuje předsedu vlády prezident, a teprve pokud 2x neuspěje, tak jde na řadu další. Proto je tady i ta obava, že to Babiš dá dohromady s SPD a komunisty, bez ohledu na vítěztví, protože Zeman pověří jeho. Samozřejmě záleží, zda takový postup Zemana napadnou, protože je protiústavní, ale odhaduji, že bude kolem toho ještě hodně tanečků, že vláda jen tak nevznikne.

A právě proto, že Zeman není v kondici, spekulovaly jsme tady s clothilde, jak by to bylo, kdyby Zeman nefungoval vůbec. Garfie už to tady psala, ale tady je k tomu ještě článek.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. října 2021 12:55

andulka01 rybičky boží, mně jsi zvedla náladu :)

Offline Liesel
1661 příspěvků moje polička 07. října 2021 13:23

Vyjádření Stehlíkové k Zemanovi

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 07. října 2021 13:34
Offline Garfie
28455 příspěvků moje polička 07. října 2021 13:39

Liesel To je strašné. Nejhorší je, že má zřejmě pravdu. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. října 2021 13:48

No tak jistě, k Zemanovi jede podruhé v týdnu doktor, protože nemá chuť k jídlu.

Idioty z nás dělají. Liesel Stehlíková dobře

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 07. října 2021 13:50

Liesel Myslim, ze Stehlikova si je sakra jista, jinak by to nepustila. 

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 07. října 2021 13:51
Offline Liesel
1661 příspěvků moje polička 07. října 2021 13:54

Garfie všechno to do sebe zapadá - pudink, pan prezident se orientuje..., je to děsivý

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. října 2021 14:13

andulka01 Pěkně vysvětleno. Já doufám, že tak dlouhé prsty už nemá, a že nakonec půjde sedět.

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 07. října 2021 14:26

Liesel strašný

Garfie taky si myslím, že si je dost jistá. Ach jo ach jo.

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 07. října 2021 14:27

continuity obrázek výbornej, určitě přesnější než volební kalkulačka :-) 

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 07. října 2021 14:27
Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2021 14:44

Kokoska já si myslela, že ta rodina se tam dostane i nepozorovaněmě to teda do sebe zapadá včetně té nechuti k jídlu. Prý podle toho pečovatelé poznají, že už se blíží konec.