Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 09. října 2021 13:58

711990 Ja třeba jsem konzervativní pravičáky. Udělala jsem si nějakou volební kalkulačku, zádala  jsem pro sebe důležitá témata a vyšla mi shoda se spolu 68% a Piratstan 67%. Tak asi tak.

Offline nerolix
příspěvků moje polička 09. října 2021 13:59

dzizisketa To je myslím úplně jedno, který lístek je ten správný. Já to vnímám tak, že hodnoty, které uznávám a preferuji, se mi bez nějakého výrazného přesvědčování povedlo předat dál. Ať už životním příkladem nebo průběžnou argumentací v naší společné komunikaci.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. října 2021 14:02

nerolix chapu to tak, ze ho pripravil tobe... ze vi, koho chces volit... on mohl dat neco jineho ne?

Offline nerolix
příspěvků moje polička 09. října 2021 14:09

nolita Ano je to tak. Věděl, koho budu s největší pravděpodobností volit. A stejně tak i já vím, že na základě jeho názorů a životních postojů, moje hodnoty sdílí. I když mohl volit jinou stranu, ale ne o 180° Nemáme ve zvyku se přetvařovat, ani se pro rozdílné názory odsuzovat.

edit: Jenom dodávám, že vlastně o nic nejde. Je to jenom moje osobní malá satisfakce

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. října 2021 14:13

dzizisketa tak podle toho, co pise neroflix to muze byt kterykoliv, kdyz jde o to, ze je to shodne s tim, co sama sdili....

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 09. října 2021 14:14

Tak stejne jako tchan nam rekl, at mu reknem koho volit, tak i jeho mamka, teda muzova babicka argumentovala stejne. A nakonec jsme prekecali i tchyni, at jde taky. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 09. října 2021 14:24

rysamona jo no, mne v tech kalkulackach vyslo neco podobnyho, holt tech levicove liberalnich stran tady moc neni

Offline brrr
12308 příspěvků moje polička 09. října 2021 14:37

Mi připadá až dojemné to, jak v zahraničí putujou lidi k volbám třeba několik set kilometrů. Je ostuda, že nejde volit elektronicky.

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 09. října 2021 14:40

Trochu to odlehčím.

Volební komise se tvářila vážně a zjistili, že mají  k dispozici jen jednu sadu volebních lístků - pro mě a šlus. Za plentou byla ale k dispozici tužka na zakroužkování.Takže jsem ji použila a ...odnesla.

Venku koukám, co to držím. Vtrhla jsem se smíchem zpět, že jsem jak Klaus a mávala tužkou. Nikdo se neusmál a ještě ztuhli, když jsem ji chtěla za plentu vrátit (byl tam můj muž:)) Tak jsem mu ji jen za roh podala a vypadla. Opět za všeobecného mlčení.

Offline tina
6296 příspěvků moje polička 09. října 2021 14:51

Korsičanka suchari

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:06

tina Teď tu byli moji rodiče popřát naší dceři k svátku. O volbách jsem se bavit nechtěla, protože znám jejich smýšlení. Při odchodu moje mamka prohlásila "tak jo, jdeme to sledovat a budeme držet palce Babišovi". S chutí jsem za nimi ty dveře zabouchla. 

13449 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:14

vanilka Zatím jim to bohužel vychází, jak to po prvních sčítáních ukazují v TV. 

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:17

Korsičanka Já doufám, že větší města s tím ještě zahýbou. Nemám na to nervy, jdu do přírody.

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:18

Korsičanka já si říkám: Rysamonko klid, panikařit budeš až bude sečteno aspoň 70%. Ale taky mě jímá děs.

13449 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:22

vanilka Jdi. Taky jsem vyštvala muže do lesa. Já bych si to tam neužila, jsem z toho na nervy:(

Offline RoSa
10114 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:22

to já jsem se svým voličským průkazem narazila na tupce: už od dveří hlásim, že mám průkaz, ke komu mám jít? mává na mě starý pán uprostřed, že k němu... dlouho to studoval, hledal ve svém seznamu, pak v seznamech kolegů vpravo vlevo, až jsem mu musela sdělit, že mě tam nejspíš nenajde, protože ještě před chvílí jsem sama nevěděla, kam půjdu volit... naštěstí se zjevil (nejspíš) předseda komise...

zajímalo by mě, jestli tahle skvadra bude schopná ty lístky dneska sečíst 

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:35

rysamona já ani to volební právo nemám a jsem zoufalá.

Jestli si umím představit horší kombinaci než ANO a ČSSD, tak je to ANO a SPD.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. října 2021 15:39

continuity Ja uz jsem uplne na prasky. ANO a SPD!! 

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:41

continuity to jsme teď probírali s mužem. Spousta lidí co odešla od Babiše, přešla k Okamurovi. Je to děs. Mám to i doma. A důvod je že chtějí vystoupit z EU protože EU nám poroučí

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 09. října 2021 15:46

Korsičanka Nam se s ukradenou propiskou vracelo za ty dva dny nekolik lidi, ovsem minimalne jednou se nekdo nevratil, nebot nam pak hlasili, ze nam tam ta propiska chybi.