Erna gut ![]()
Aktuální česká politická situace
Matinka je dávno k podobnejm pokusům inertní, ale tenktokrát následovala srdeční zástava. Kompenzovaná skokem k lednici a úchopem vývrtky ![]()
barbucha kam jsi mu ji zabodla? ![]()
My byli volit az pred 9. jako aby tam nebyli lidi, ale coural porad nekdo, nepretrzite, i kdyz frontu jsme nestali. Ale u nas jsou ty mistnosti ve skole 4, tak se to rozprskalo.
Ja sla volit v osm a bylo tam hodne lidi.
Lamicka já jsem potkala jednoho člověka, muž šel deset minut po mě a prý i stál frontu na plentu![]()
barbucha Barbucho, doufám, že se takhle vyjadřuješ jen tady na parfu- lůza a pod. Myslím, že bys zvedla nejednoho nevoliče, aby to šel tomu Babišovi hodit. Na truc.
Aby šel někdo volit Babiše jenom kvůli barbuše, to by musel být fakt debil.
ice v nějaký diskusi jsem četla něco jako: když mi ho začne bejt líto, vzpomenu si, jak dával před prezidentskejma volbama sežrat knížeti, že nevydrží celou dobu stát
jezis to mi zni dnes a denne v usich ted, jak se knizeti vycitalo, ze je moc starej uz, aby vydrzel jedno cely prezidentsky obdobi...
Ted jsem docetla nejake clanky a extra arogantni mi prisla uz pred volbami avizovana povolebni schuzka Zemana a Babise (momentalne teda asi ? odvolana). Pritom byvalo zvykem se prvni sejit s vitezem voleb a to prece nikdo nemohl vedet kdo to bude.
dobra myslenka..
Černá kočka pokud Zeman vyhlasil, ze koalice za viteze nikdy neuzna, da se predpokladat, ze Ano jako jednotliva strana bude nejsilnejsi. Otazka je, jestli tenhle postup je podle zakona, ale to u Zemana nic neznamena.
Kokoska on se asi může scházet, s tím kým chce. Důležité je, kdo získá 101 hlasů. Ale jak se řeší, když prezident dotyčného odmítne jmenovat premiérem, to nevím.
Evaeva to jiste muze. Ale nejsem si jista, jestli to tenkrat neavizovali jako schuzku s vitezem voleb, to uz si nepamatuju. Prave tehdy nejak Z rekl, ze koalici jako viteze neuzna.
Kokoska jo, to vím, to je samozřejmě sprostý. Ale jak to funguje, když jmenuje premiérem někoho, kdo nezíská důvěru, to nevím.
Byli jsme odvolit teď. Na seznamech jsem viděla proškrtanou spoustu řádků, na plentu jsem čekala třetí v řadě, do volební urny jsem měla problém (a nejen já) obálku nacpat. Cpala jsem ji tam tak vehementně, že mi v ní uvízl prst a já měla co dělat, abych ho vytáhla. Jsem strašně zvědavá, jak to skončí, protože to opravdu vypadá, že k volbám přišli i ti, co dřív nechodili. A teď je jen otázka, co je zvedlo - zda obava z Babiše nebo zda obava, že Babiš prohraje.
Bude to dlouhý den.
Evaeva no mozna to zazijeme v primem prenosu ![]()
Evaeva Určí někoho za premiera, ale ten ve sněmovně nesežene většinu. Pak to může udělat podruhé. Když znovu neprojde sněmovnou, jmenuje předsedu vlády předseda sněmovny. Ten musí být taky zvolen většinou, takže bych ocekavala, že jmenuje někoho z těch, kdo mají 101 hlasů. Akorát se to může táhnout hrozně dlouho a mezitím stále funguje premiér v demisi. Doufám, že si to pamatuju spravně.
Evaeva tak se to akorát bude natahovat. Protože tento premiér nesestaví vládu, která by získala důvěru a tak furt dokola. Ústava nepředpokládá, že se budou nejvyšší činitele chovat jako dementi.
Ale zas parlament, kterému toho bude prezident provádět, může zajistit, že ho zbaví pravomoci ( postačuje prostá většina přítomných). A to by asi nastalo.
Celkové ty východiska nejsou špatná a existují. Je to v tom článku, co odemykala Brambůrka.
brrr jj, přesně tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my