continuity je to tak, postupy jak to řešit existují. Věcně to vysvětluje ústavní právník Kysela v rozhovoru (asi to byl Seznam?), akorát to zabere nějaký čas to vyřešit.
Aktuální česká politická situace
Včera jsme se po cestě z volební místnosti zastavily se ségrou na pivo a vyprávěly našim dětem, jak jsme se spolu strašně opily, když myslím v roce 2008 vyhrál volby Paroubek. A řekly jsme si, že to letos může vlastně být jen lepší. Všichni tuší, že vyhraje Babiš, ale naděje umírá poslední :-).
brrr continuity díky, měla jsem tušení, že je to nějak tak. Každopádně to bude ještě zajímavé. Otázka je, kolik bude mít Zeman sil na ty tanečky.
Asi tak no.
Já tentokrát donutila odvolit i mamku, že jsem včera domluvila, aby dva členové volební komise přišli k nám.
Zazvonili dnes o 15 minut dřív. Mamka jim dala pro kontrolu občanku, převzala od nich hlasovací obálku. Vytáhla ze zelené obálky předem připravený na vrchu, ale než ho dala do té hlasovací, tak na něj pro kontrolu koukla a před nimi prej: je to ta 17?
.
Tak říkám, že to by neměla říkat, aby byl její hlas platný.
Oba mladí kluci se pod respirátory hlasitě zasmali, že to nikde neřeknou.
Poděkovali za účast ve volbách a odešli.
Taky se modlím a trnu.
Učím i občanky a tak jsme v několika třídách volby probírali několik posledních hodin. Dělali jsme si třeba i volební kalkulačku. Vysvětlovala jsem, vysvětlovala jsem, vysvětlovala jsem.
Musím říci, že jejich názory často i mě překvapily. Tak nějak jsme souzneli. Oni mají často jasno, koho volit a ne volit, ale narikali nad staršími příbuznými.
Většinou jsou pro Spolu, někdo se bál pirátů, takže jsem radila kroužková event jen Stan.
Babiš, komunisti, pitomio, volný blok jsou jim k smíchu a absolutně nevolitelni .
Tak kdybych mele soudit podle toho, nemusí to dopadnout zle. Modlím se. ![]()
Na P2 taky plno lidí i v sobotu
P9 taky. Dle papiru v nasich par ulicich odhadem ucast tak 80% a lidi jeste chodili.
Ja to vidím pozitivně, jen to sestavování vlády bude bohužel takova polizanice, že to v tom kovidovym marastu nechci vidět....respektive ten kovidovej marast nechci vidět.
Karja cetla jsem a uz ani nevim, kdo byl za tou myslenkou, ze zadny lockdowny nebudou, rozhodne se napr. nebudou zavirat obchody. Ovsem mohly by fungovat v rezimu click&collect, takze zbozi si lidi objednaji na internetu, v prodejne si ho vyzvednou a pujdou pryc. Tak jiste, to uz si to muzu rovnou nechat dovezt domu.
Já jsem klasický dispoziční optimista a doufám v to lepší v lidech kolem sebe. I když výsledek dnes může dopadnout jakkoliv, tak svůj "boj" v rámci velmi malé bubliny mám úspěšně splněný ![]()
Synek, který sice bydlí jinde, ale volí stále "doma", se hned ráno zastavil volit a pak jsme šli spolu vyvenčit. O volbách jsme se předtím ani teď moc nebavili. Než odjel domů, tak mu říkám, ať mi připraví lístek do obálky, že ho doprovodím a pak půjdu odvolit. Bez jediného dotazu vybral ten správný. Tak si říkám, že v rámci výchovy a sdílení společných životních hodnot mám "done" ![]()
Tata a bracha volili Babise, ac jsem to tusila predem, stejne me to nadzvedlo. Dejme tomu, ze u toho taty (duchodce) to dokazu pochopit. Bratruv argument, ze jsou vsichni proti Babisovi, tak mu to tam hodi, me ale fakt nas..l
Uz chladim piti na vecer...
Kokoska tohle říkala Cvrčinová nebo jak se ta vrchní hygienička jmenuje. Je vlastně nějaká zalezlá, co?
tina to je ten nejhorší argument, co může být totiž, na to není co říct. Já jsem strašně ráda, že ve svém okolí tohle nemám (nebo o tom nevím). Je to hrozná bezmoc a beznaděj.
Teď jsem zapla televizi a na CNN prima diskuze s Kalouskem, Svobodou, Kavanem a Topolánkem. A musím konstatovat že Topolánek je pořád hrozná držka, nevíte jestli někdy vedl debatu s Babišem? Ten by ho asi rozložil v druhé větě.
Ale topol s Kalouskem si z toho vědomě dělají legraci docela lituji moderátory.
Torrah vid, ja se za ne v tomhle smeru dost stydim...:(
A ten správný lístek, to je prosím který? Protože pro mě to třeba Spolu rozhodně není, a takových nás tady bude určitě víc.
dzizisketa pro kazdyho ten jeho:) pro me teda taky ne. Jednak neverim, ze by se pripadne nepridali k Babisovi, kdyby slo do tuhyho. A hlavne nesdilim konzervativni pravicovy hodnoty:)
P9 taky. Dle papiru v nasich par ulicich odhadem ucast tak 80% a lidi jeste chodili.
Byli jsme až teď ke konci, pořád dost lidí a na našem papíru nezakroužkovaný jen jeden. Na zbytku naší ulice asi dalších 5. To koukám, ale my máme volební školu v ulici.
Renusatko v televizi ukazovali i fronty na ambasádách. Půl hodiny před koncem a fronta snad 50m, docela jsem koukala.
Dadoo Z našeho okolí šlo mladých dost. Já teda syna přinutila, aby šel, nechtěl.
Moji rodiče dle mého nešli. Babiše nikdy nevolili, komunisty taky ne, ale ČSSD by to asi byla
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my