Černá kočka ale nová sněmovna by ho nejspíš vydala, ne?
Aktuální česká politická situace
Jitka77
Mně by se líbila taky, ale to je neprůchozí anžto je z ODS. A ženská.
Ja ten tvuj prispevek chapu jako takovy realisticky pohled na vec. Stejne me to strasne, strasne stve, ze porad zijeme ve spolecnosti, kde se lidem davaji sance podle toho jestli je to zena nebo muz.
Černá kočka barbucha Já ji teda nemám moc zmapovanou, ale zjevem i zařazením by se mi líbila Adamová-Pekarová. Taky bych hlasovala pro ženu, ostatně už jsem jednou dala hlas Táně Fišerové, dej jí pánbůh lehké nebe.
Ja ten tvuj prispevek chapu jako takovy realisticky pohled na vec.
No jak jinak. Realita se vždycky nemusí shodovat s mým přáním ![]()
barbucha Není max. volební období prezidenta 5 let? A zvolený může být 2x....
Černá kočka já očekávám, že nová sněmovna by ho vydala, ale s prezidentem je to ještě komplikovanější, ten může být obviněný tuším jen z vlastizrady, nebo tak nějak, ne?
Já si teda na rozdíl od některých myslím, že žena by měla šanci, přijde mi, že v poslední době je tomu situace nakloněná. A že by mohla ubrat body i Babišovi.
Já ti dám dvakrát!!
Hele ta žena by jen požívala zvláštní ohledy, aby protivník nečelil obvinění z misogynie a sprosťáctví... nakonec ani to by nebylo špatný.
Mimochodem se zdá, že tato diskuse začíná být celkem aktuální: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prezident-milos-zeman-nemocnice-hrad-lany-zdravi-vlada-volby.A211011_095655_domaci_baky
barbucha Taky jsem to četla, včera jsem se navíc ocitla v kroužku doktorů, kteří po druhém pivu začali sázet na datum....
Já zase myslím, že ženě by to mohla hodit i nějaká část Babišovoličů.
naprosto souhlasím; navíc tu v tuhle chvíli chybí podobně silná osobnost protistrany, podle mě Babiš nemá co ztratit a dost možná by i vyhrál
v tuhle chvíli čím dýl Zeman vydrží, tím líp, za měsíc zasedne nová PS, ta by mohla Babiše zbavit imunity a snad už to s ním půjde z kopce, ztratí etos zachránce všehomíra a lid se začne odvracet
přesně tak. Oni ho podle toho článku 66 můžou zbavit pravomoci, takže ten proces formování vlády muze plynule pokračovat, nástroje na to jsou. Tím ještě nepřestane být prezidentem ( teoreticky se prezident může i uzdravit, že ano) a lze v klidu vyčkat. Čím vic se volby, odloží tím lépe. Navíc se poskytne čas složkám činným v trestním řízení, jak tady, tak ve Francii, případně USA, aby něco vymysleli.
Jen se bojím, že to nebude takto. podle hospodských klepu, z 15. ruky ( ale jsme asi 3 km vzdušnou čarou) to má Zeman sečteny na spíše na dny než týdny, zcela jistě nevydrží měsíce.
Vzhledem k posledním zprávám, výzvám k modlitbám a všeobecnému nářku (na Hradě) jen připomínám chování Miloše Zemana, kdy zemřel jeho přítel, kolega a "korunní princ" Standa Gross. Zeman mu nešel ani na pohřeb, i věnec výslovně odmítl poslat, a i potom ho špinil jakmile měl jen příležitost.
Tak snad nečekají, že sám bude mít na pohřbu narváno truchlícími.
Já zase myslím, že ženě by to mohla hodit i nějaká část Babišovoličů.
Jejich manželky! ![]()
barbuchaJá si to vůbec nevybavuju z tý doby - co říkal Zeman po smrti Grosse nebo proč mu nešel ani na pohřeb?
Beranka protože prý si ho přestal vážit
včera jsem se navíc ocitla v kroužku doktorů, kteří po druhém pivu začali sázet na datum....
Tak to u nás v práci proběhlo ráno taky. Bez toho piva.
Osobně by se mi jako prezidnetka líbila Miroslava Němcová, ale z téhle části politického spektra a jako první žena v úřadu, to je asi příliš troufalé pomyšlení v tuto chvíli - že by získala většinovou podporu.
Reálnou šanci prosadit se by podle mě mohl mít (pokud by kandidoval) generál Petr Pavel, tam by šla udělat krásná kampaň s tématem ochrany a bezpečí republiky, to by rezonovalo hodně široce, myslím. A je to rovný chlap, který umí fungovat jako součást širší struktury. Když uvažuju v mezích reálného, tohle mi vychází jako slušná volba.
Souhlas. Představa předvolební debaty, kde proti sobě stojí generál a ukňouraná kuna je celkem zajímavá. Němcová by se mi taky líbila, ale ODS, to neprojde, ale za pokus to stojí.
barbucha Původně v titulku bylo "leží v kritickém stavu". Už to smazali.
vanilka Ty wogo. Já na tu karmu asi začnu věřit.
Díky.
barbucha Me nastvala debata u obeda v praci, kdyz jsme se bavili o tom koho bychom si umeli predstavit jako prezidenta a mne prave napadla M. Nemcova a D. Drabova (netusim jestli by do toho sly) a prvni argument, ktery jsem slysela bylo, ze je to zenska, to prece zadny argument neni
.
Ten muj puvodni prispevek nemel vyznit tak, ze tak uvazujes ty.
Jitka77 Mam za to, ze se Petr Pavel chystá kandidovat. To by mohl být dobrý prezident.
Z žen chtěla myslím kandidovat Klára Long Slámová. Netuším ale, jestli je to aktuální. A Nerudová.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my