Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:11

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:12
Reakce na whiskas:

Šošanah Nějak mi to nevychází. V novinách se píše, že dostávají příspěvek (tuším 5 000 na osobu), je jim hrazeno ubytování, dostávají oblečení, jídlo atd. Tak, jak by se mohlo stát, že nemají na jídlo ? Přijde mi to poněkud přehnané. Takový druhý břeh dezinformací.

​Když nevíš, proč to píšeš?

Doprdele, pardon...

Online Kokoska
34698 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:18

whiskas jasne, maji zajistene zakladni zivotni potreby, tak co by chteli vic, ze jo. A podiveni, ze nekdo treba nepochytil, jak se k tem zakladnim potrebam dostat. A promin, ale veci jsou myslim podavany dostatecne vystizne, staci se divat na TV a obcas si neco precist treba na internetu, o te pomoci a o tom, jak to vypada/ vypadalo na hranicich, v ruznych centrech, jak se to davalo za behu dohromady, bylo a je informaci dost. Precti si treba clanek o farari z Vyysneho Nemeckeho na Slovensku, jak pomohl nekolika dekama a rozjelo se to do uctyhodneho rozmeru.

Omlouvat se nemusis, staci se vic koukat kolem sebe a snazit se pochopit.

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:20
Reakce na whiskas:

Evaeva Já ale proboha nepsala, že si extra žijí, to je jak u blbejch, opravdu. Měla jsem za to, že jim je poskytováno vše potřebné /píší to v médiích/. Teď jsem se tady dočetla, že je to jinak. Ale doprdele (pardon), jak jsem to měla vědět?

​Kdybys té empatie krapet měla, tak to, doprdele pardon, víš. A ani nemusíš aktivně pomáhat či zvedat zadek z gauče.

(ty píšeš, jako když žiješ ve zlaté kleci a všechny problémy za Tebe řeší stále rodiče)

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:22

Sweet Potato Nepsala jsem, že to vím, psala jsem V novinách se píše,

a tady jsem se dozvěděla, že to tak zcela není. Kdybych se bezeptala, tak to nevím. Ptát se je dobré, ne? A rozhodně se nechci ptát v podivných nevraživých komentářích pod X články.

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:23
Reakce na Beranka:

​Kdybys té empatie krapet měla, tak to, doprdele pardon, víš. A ani nemusíš aktivně pomáhat či zvedat zadek z gauče.

(ty píšeš, jako když žiješ ve zlaté kleci a všechny problémy za Tebe řeší stále rodiče)

​Prosím? Tak teď jsi mě fakt dostala ...

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:24

Kokoska Nepátrala jsem, to přiznávám. Nemám čas číst všechno, takže jsem čerpala z běžných denních článků. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:38
Reakce na whiskas:

Šošanah Nějak mi to nevychází. V novinách se píše, že dostávají příspěvek (tuším 5 000 na osobu), je jim hrazeno ubytování, dostávají oblečení, jídlo atd. Tak, jak by se mohlo stát, že nemají na jídlo ? Přijde mi to poněkud přehnané. Takový druhý břeh dezinformací.

​Takhle to začalo.

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:39

Ja nevím, ale tak to že někdo kdo přišel s igelitkama, nemá co jíst bych si nějak netroufla zpochybňovat. Taky mě teda zajímá jak k tomu Šošanah došlo, ale už i třeba SweetPotatoe napsala dost jasej možnej scénář a i dalších 100 jsme si tady vykonstruovaly. Nevím podle mě není těžké si to nějak projektovat i bez médií, ale asi je. whiskas 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:40

To, že uprchlíci mají zajištěné vše potřebné, je naprostá iluze. Ono je to vlastně nerealizovatelné (v těch první okamžicích)- vezměme třeba v úvahu specifické a naprosto oprávněné potřeby v oblasti stravování, léků, zdravotní péče. Opravdu to není žádná rozcapenost - i mezi uprchlíky jsou celiaci, lidé závislí na inzulínu, onkologičtí pacienti, malinké děti, hodně staří a chronicky nemocní lidé....

Vyjádřeníwhiskas bych už dále nedémonizovala, asi to nebylo vrcholně empatické, ale slýchám mnohem horší hlášky. A z toho je mi fakt smutno. Například když se někdo dokáže pozastavovat nad tím, že si uprchlíci "dopřávají" kafe z automatu, pozdvižení vzbudily též údajně nezletilé Ukrajinky mající popíjet šampus z lahve před Lidlem či "rodinky obléhající stánky se zmrzlinou". TOHLE je hnus!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:40
Reakce na whiskas:

Isca Promiň, ale tomu tak nějak nevěřím. Myslím, že dostávají instrukce, jdou s davem a ty fronty na dávky (a výkazy o jejich vydávání) myslím dokládají, že si pro ně chodí. Když už je někam umístí, dostanou jídlo atd. Nezdá se mi, že by byli bezprizorní. 

​Takhle to pokračovalo.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:41
Reakce na whiskas:

dynda
Ty věci, které zmiňuješ tuším také dostávají zadarmo. Alespoň tak je to podáváno v médiích. Tak bych řekla, že na jídlo by jim zbýt mělo. 

​Takhle to pokračovalo.

Online Kokoska
34698 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:43

Karja ono si staci predstavit, jak vypada to jidlo 3x denne. Jestli jsou to porce jako vari skolni jidelna, ze ktere bere mama obedy, tak to treba takovemu 13-14 letemu klukovi nemuze stacit. Nerikam, ze pak musi hledat jidlo v popelnici, ale urcite nejake vydaje na jidlo budou, pri dnesnich cenach ty penize leti. 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:45
Reakce na whiskas:

Tak, jak by se mohlo stát, že nemají na jídlo ? Přijde mi to poněkud přehnané. Takový druhý břeh dezinformací.

​ty ses neptala. Tys to zpochybnila.

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:46

Ty vole, já být Ukrajinkou, co tu už několik let žije a má tedy nějaké zajištění, tak se normálně bojím jít na nákup, natož si cestou do práce koupit kafe s sebou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:47
Reakce na whiskas:

Evaeva 5 000 příspěvek na osobu (+ vše hrazené ) se ti zdá málo? Tak jistě, bylo by milejší dostat více, ale kasa asi fakt není bezedná. Stejný příspěvek dostávají i v Německu. Pomoc je nutná, ale ty bys jim snad nabídla podporu ve výši prumerne mzdy? Asi ani neočekávají ze začátku stejný standard jaký měli doma, stejně jako našincům je kladeno na srdce, že je třeba se uskromnit. Pochopitelně je to nesrovnatelné, musí to pro ně byt hrozné, ale zdá se mi, že je jim poskytováno maximum a to nejen hmotně. Spousta dobrovolníků i instituci děla maximum a nabízí i pomoc s úřady atd.

​A tohle nás všechny asi dorazilo.

Těch lidí sem přišlo asi tolik, jako je obyvatel Ostravy, brzy už to bude spíš Brno. Opravdu si představuješ, že tu funguje systém každodenního zásobování Ostravy rozprsklé po celé zemi, který jim vedle 5000 na hlavu distribuuje také všechno jídlo, oblečení, léky, drogérii...? Když sleduješ ty média, zaznamenala jsi minulý týden, že potravinové banky jsou prázdné?  

Já ty citace klidně smažu, když budeš chtít, ale jsou to tvoje výroky, co tu vzbuzuje prudký reakce, nic jinýho.

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:48

dynda a kruh se uzavřel. 

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:48

Kokoska Hele jakoby ono se stačí podívat i na ty potravinové banky. Je tam jídla hromada ale stejně ty děti musí jíst i něco jiného, jogurty, ovoce, zeleninu. A kdoví jak ti lidi celý měsíc předtím jedli. Jo to máš tolik faktorů dohromady, prostě naprosto nepočítane. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:51

Ono je to asi o tom, že víceméně každému, kdo se trochu zajímá, nebo má aspoň rámcovou představu, jak taková organizace pomoci funguje a nejde jenom po povrchu, je jasné, že to s tou pomocí prostě není a nemůže být tak jednoduché. Já pokud o věci fakt nic nevím, tak se radši prostě nevyjadřuju. A pokud ano a chci třeba zjistit víc informací, tak se ptám stylem – „Myslíte si, že je možné, …. že by jim to nestačilo?“ nebo „Já vlastně nevím, jak to funguje, více někdo něco víc?“ A ne že nastoupím stylem „Sem si podle médií myslela, že mají dost“. Ten rozdíl ve formulacích je drobný, ale kor takhle v psaným projevu to udělá hrozně moc.

Já nejsem žádný mistr komunikace a empatie už vůbec ne. Ale ty v tom whiskas šlapeš jak slon v porcelánu celkem často, tak bych si z toho asi zkusila vzít nějaký feedback.

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:52

dzizisketa Jo to jsem si taky říkala kolikrát! A na druhou stranu, ze se třeba určitě ti nove příchozí lidi ostychat mluvit nahlas, pak jsem byla na hřišti a říkám si, ty jo no jasně každá ženská chce třeba nějakou kabelku nebo batoh, aby na to hřiště taky mohla vyrazit nějak normálně a ne s nápisem na čele ,,uprchlice,, nebot má svačinu pro děti a tepláky na prevleceni v Lidl igelitce. Prostě to jsou takové drobnosti které člověk kolikrát nevidí.